Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Δένδιας: Η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων, απαιτεί διοίκηση επιχείρησης εναντίον των Χούθι και δίνει το Στρατηγείο της Λάρισας

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση της εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και εντείνει την συμμετοχή-εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σε σημερινή του δήλωση ο ΥΕΘΑ Δένδιας, κατά την προσέλευσή του στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τόνισε:
Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
Ενώ δεν έχουν σταματήσει οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις αγορές όπλων δεκάδων δις ευρώ από τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και την ενίσχυση του οπλοστασίου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα του Αμερικανικού Στρατού, έρχονται στο φως δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τη μεταφορά οπλισμού από τις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού στην Ουκρανία και η διεκδίκηση διευρυμένου πολεμικού ρόλου εναντίον των Χούθι και ουσιαστικά εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
 Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας είχαμε τονίσει:
 Η Ε.Ε. στέλνει στόλο στην Ερυθρά θάλασσα και ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό στρατηγείο της Λάρισας κατά των Χούθι
Σε νέα φάση τίθεται η εμπλοκή-συμμετοχή των κρατών της ΕΕ στον πόλεμο Γενοκτονίας που διεξάγει το κράτος Κατακτητής Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
Με εκφρασμένη την επιθυμία ανάληψης ενός ευρύτερου πολεμικού ρόλου παγκόσμια, οι πολεμικοί στόλοι της ΕΕ αναλαμβάνουν αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των ανταρτών Χούθι, που συμπαραστέκονται στους Παλαιστίνιους, επιτίθεται σε πλοία που εφοδιάζουν το Ισραήλ και έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις αν και όταν τερματιστεί η σφαγή των Παλαιστινίων από τον στρατό του Ισραήλ.
Η ΕΕ, με αυτόνομο ρόλο, ακολουθεί τις ΗΠΑ στην πολεμική τους ιμπεριαλιστική πολιτική που πλέον επεκτείνουν τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Συρία-Λίβανο-Ιορδανία-Ιράκ-Ιράν-Πακιστάν-Υεμένη, με οδυνηρές οικονομικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης.  
H κυβέρνηση της ΝΔ, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των πληρωμάτων των Φρεγατών και την καταδίκη από τον λαό μας της Γενοκτονίας των Παλαιστινίων, που διεξάγει το Ισραήλ με την στήριξη και συμβολή των ΗΠΑ και των κρατών της ΕΕ, αποφάσισε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» να συμμετάσχει τόσο στην «Prosperity Guardian» όσο και στην υπό ευρωπαϊκή εποπτεία «Αγήνωρ».
Είναι ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και να αναδείξει παγκόσμια  τον στρατιωτικό του ρόλο ότι η Γερμανία φαίνεται ότι θα συμμετάσχει στην επιχείρηση με φρεγάτα κλάσης «Sachsen» F-214, που αποτελεί από τα πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αυξημένες δυνατότητες αεράμυνας.
Επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να παραχωρήσει και το επιχειρησιακό στρατηγείο της Λάρισας, που είναι, άλλωστε, εντεταλμένο για ευρωπαϊκές επιχειρήσεις (Hellenic European Union Operations Headquarters – EL EU OHQ). Η Γαλλία, πέρα από τη διοίκηση της αποστολής στην Ερυθρά θάλασσα, θα προσφέρει και ένα στρατηγείο, το οποίο μαζί με εκείνο της Λάρισας θα λειτουργούν ως συντονιστικά κέντρα. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει τις πολεμικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ, καλώντας τους συναδέλφους στρατευμένος να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή τους την αποστολή Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Για τα λεφτά και την Χρύση καρέκλα με την ανάλογη πουλαδα για τη στολή εξόδου που θέλουν να βάλουν και φυσικά τα βύσματα θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν την Χρύση καρέκλα που θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή