Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Τι προέκυψε στις Σπέτσες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη θητεία-Ποια ήταν η εισήγηση Αποστολάκη

Στις τριήμερες εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες, υπήρξε συζήτηση και για τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην διαμόρφωση των αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών. Το σχέδιο που πρότεινε, αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Ποια ήταν η εισήγηση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη:
«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση των Ε.Δ., τις συνθήκες εργασίες και διαβίωσης του προσωπικού και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες, οι προτάσεις μας για την Εθνική Άμυνα είναι οι εξής:
Επανεξέταση του σχεδιασμού των Ε.Δ. με κριτήρια την προτεραιοποίηση, την οικονομία δυνάμεων, την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τις νέες τεχνολογίες και την εμπέδωση των συμπερασμάτων από τις τελευταίες ένοπλες συγκρούσεις, συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μείωση της υπάρχουσας διασποράς (αποχαρακτηρισμός μη επιχειρησιακών στρατοπέδων) και ανασυγκρότηση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, (δημιουργία Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας) και νέο νομοθετικό πλαίσιο περί Αμυντικών προμηθειών των Ε.Δ. ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και χωρίς καθυστερήσεις.
Ως προς το προσωπικό των Ε.Δ. προτείνεται αύξηση αποδοχών, εκσυγχρονισμός και ενοποίηση των δύο βασικών νομοθετημάτων που αφορούν στα στελέχη, άμεση επίλυση ζητημάτων μέριμνας (επιδόματα, στεγαστικό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
Τέλος, ως προς τη θητεία προτείνεται η καλύτερη αξιοποίηση των στρατευσίμων και η αναγνώριση του χρόνου στράτευσης ως συντάξιμου χωρίς καταβολή εισφορών».

Από την εισήγηση του απόστρατου Ναύαρχου αποκαλύπτεται  αντιλαμβανόμαστε τη βαθιά συμφωνία που υπάρχει μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ όπως την εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιλογών της άρχουσας τάξης. Αυτό φαίνεται στα βασικά κριτήρια, τις κατευθύνσεις και τους στόχους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εντύπωση προκαλεί η πλήρη ταύτιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ως προς την "αξιοποίηση" των φαντάρων.
Ουσιαστικά ο αστικό στρατός αλλάζει, γίνεται πιο ταξικός είτε πρόκειται για τους εφέδρους είτε τους Μισθοφόρους Στρατιώτες και ο αστικός κόσμος δια των αντιπροσώπων του θέτει ζήτημα εμβάθυνσης της οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων ώστε να περιορίσει το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι η αμοιβή των φαντάρων πρέπει να μείνει καθηλωμένη στα 8,7 ευρώ και να συνεχίσουν να τους αντιμετωπίζουν ως Δούλους.
Ως στάχτη στα μάτια η Κυβέρνηση της ΝΔ προτείνει ως ανταμοιβή το πιστοποιητικό ειδικότητας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι πρέπει να μας αναγνωρίζουν τα ένσημα που αντιστοιχούν στην εργασία που τους προσφέρουμε στην 12μηνη υοχρεωτική στράτευση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει:
Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία και τον Μισθοφορικό Στρατό.
Γυρνάμε την πλάτη στην Ατομική Βόλεψη και Φυγή από την ταξική πάλη που εκφράζει το (Ι5) και καλούμε την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ και Στρατιωτικός.
Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση, τον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες επιχειρηματίες-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες
Δεν ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ κοινωνικούς αγώνες.
Το παρόν και μέλλον είναι Κοινό για Τούρκους και Έλληνες φαντάρους.
Απαιτούμε Μείωση της θητείας στους έξι (6) μήνες.
Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Αναγνώριση της Προϋπηρεσίας και Ένσημο για τους 12 μήνες της θητείας.
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση από τον Στρατό και Επίδομα Ανεργίας.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Για να γινουν αλλαγες πρεπει να αλλαξει ο τροπος σκέψεις ,γιατι με την αδιαφορία πλεον τα μισα μενουν στο δρομο και τα αλλα μισα καίγονται,στρατοπεδα παντου που υπολειτουργουν η λειτουργουν χωρις λογο οταν δεν υπαρχουν κονδυλια για την συντήρηση κτηρίων ακομα και για θέρμανση δεν εχουν σκεφτει κατι ποιο οικονομικο σαν καύση η ακομα και για μόνωση κτηριων. κτλπ εδω δεν υπαρχουν καν δρόμοι ασφαλές με της πλημμύρες.
    Η θητεια θα γινοταν 6 8 μηνες ειδικα με την ειδικότητα (μαγειρες,ηλεκτρολόγος κτλπ ) που θα εχουν μια ουσιθα εξω ακομα και αποθηκαριος αλλα ειναι αχρηστα οταν υπαρχουν τα υλικα και εργαλεια για ολα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή