Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Πολιτική συμφωνία του ΚΚΕ με τους στρατιωτικούς συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ που ελέγχει η ΝΔ-Δένδιας και το ΚΚΕ κατηγορούσε για σχέσεις με Χρυσή Αυγή;

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Πολύ περίεργες διεργασίες στις συνδικαλιστικές ενώσεις των Στρατιωτικών.
Στις οποίες το ΚΚΕ παίζει σοβαρό ρόλο.
Ένα κόμμα που ουσιαστικά έχει αφομοιωθεί πλήρως στο εθνικό αφήγημα, δεν λέει κουβέντα για τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών από τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας, αδυνατεί να ορθώσει κουβέντα ενάντια στα Δόγματα Εθνικής Ασφάλειας και προπαγάνδισε τη συμμαχία Φαντάρων-Αξιωματικών.
Για να δρέψει τους καρπούς της αποτυχίας της παρέμβασης του στους συνφάνταρους.
Τώρα στρέφεται προς την ΠΟΜΕΝΣ που την κατηγορούσε για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που σημειώνεται σε μια περίοδο που αφενός αυξάνονται οι αποστολές εκτός συνόρων και αφετέρου πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. 

Πολιτικός «αρραβώνας» ΚΚΕ-ΠΟΜΕΝΣ και γάμος με παρασκήνιο
Πολιτικός «αρραβώνας» ΚΚΕ-ΠΟΜΕΝΣ – Έρχεται και γάμος με «νύφες» 3 οργανώσεις που έφυγαν από την ΠΟΕΣ και πολύ παρασκήνιο.
Πολιτικός αρραβώνας του ΚΚΕ με τους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείο του Δένδια σημειώθηκε χθες στη συνεστίαση του κόμματος και την κοπή της πίττας της Επιτροπής για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πρώτο τραπέζι στην ..πίστα με πολυάριθμη παρουσία, ήταν η ΠΟΜΕΝΣ για την οποία ο Ριζοσπάστης έχει γράψει κατά καιρούς τα ακόλουθα:

«Η ξαφνική εμφάνιση μιας νέας «ομοσπονδίας», ονομαζόμενης «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΜΕΝΣ ). Απροκάλυπτο στήριγμά της, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που αρχικά πολέμησε λυσσαλέα και ως κυβέρνηση τον συνδικαλισμό των στρατιωτικών, αλλά και η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, με την οποία έχουν επανειλημμένες επαφές μέλη του προεδρείου της ΠΟΜΕΝΣ , με ανταλλαγές ευχαριστήριων επιστολών και άλλα». Ριζοσπάστης 18 Φεβρουαρίου 2018

«Προκαλεί επίσης εντύπωση ότι ενώ η πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ενάντια στη Χρυσή Αυγή, η Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που ανήκει στη δύναμη της ΠΟΜΕΝΣ του κ. Ρώτα, στέλνει ευχαριστήρια επιστολή στις 28 Ιούνη 2017 στη Χρυσή Αυγή, όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα της ναζιστικής οργάνωσης. Την ευχαριστήρια επιστολή της Ενωσης Ηπείρου υπογράφει ο πρόεδρός της, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ. Αφού ο εν λόγω συνδικαλιστής έβγαλε σε πέρας τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του ΚΚΕ, φρόντισε να φύγει άρον άρον από το χώρο του συνεδρίου, για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την πικρή αλήθεια που εκφράστηκε στη δευτερολογία του εκπροσώπου του ΚΚΕ, τόσο για τα λεγόμενά του όσο και για τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η προβοκατόρικη επίθεση στο ΚΚΕ». Ριζοσπάστης 12 Μαϊου 2019

«Η ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την κατάσταση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπικουρούμενη κι από την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη διασπαστική δράση της προσκολλημένης στην κυβέρνηση ηγεσίας της ΠΟΜΕΝΣ , σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Άρθρο Νίκου Παπαναστάση – Ριζοσπάστης 9 Ιανουαρίου 2022

«Αντιλήψεις σαν αυτές της ΠΟΜΕΝΣ είναι καταδικαστέες από το συνδικαλιστικό κίνημα που θέλει να σέβεται τον ρόλο του! Είναι μια προσπάθεια αναβίωσης «διά της πλαγίας» του αλήστου μνήμης «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας, με τις ευλογίες μάλιστα δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου! Η ΠΟΜΕΝΣ σταθερά υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος, δεχόμενη και την παρουσία αστυνομικών σε Γενικές Συνελεύσεις» Ριζοσπάστης 15 Ιουνίου 2022.

Χθες λοιπόν όλα αυτά ξεχάστηκαν και ο Γιώργος Κυριακάκης, αντισυνταγματάρχης Γενικός Γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ, μαζί με πολυπληθή παρουσία στελεχών, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΚΚΕ, κάτι που μας φέρνει στο νου τους στίχους:

Ολαρία ολαρά, …..
αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει
και ο Αδόλφος τού χαϊδεύει τα μαλλιά,
διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει
και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά….

Φαίνεται ότι ξαφνικά όλα ξεχάστηκαν. Και τα περί Χρυσής Αυγής και τα περί Νέας Δημοκρατίας. Συνέβη άραγε κάτι μαγικό; Επειδή δεν πιστεύμε σε μαγείες, εκτιμούμε ότι το ΚΚΕ προσφέρει αριστερό άλοθι στην ΠΟΜΕΝΣ, παραβλέποντας όλα όσα της έχει κατά καιρούς καταλογίσει για τη Χρυσή Αυγή καθώς και τις σχέσεις της με τη Νέα Δημοκρατία.

Η αιτία για όλα αυτά δείχνει να είναι η νέα ηγεσία στην άλλη Ομοσπονδία, την ΠΟΕΣ, την οποία επιχείρησε να ελέγξει το ΚΚΕ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μετά την αποστρατεία του Ανέστη Τσουκαράκη, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της ΠΟΕΣ, και ο οποίος πολιτεύθηκε με το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, φαίνεται ότι η νέα ηγεσία, ο Δημήτρης Μεθενίτης, δεν είναι αρεστή στο ΚΚΕ και επιχείρησε να την αλλάξει.

Ωστόσο το εγχείρημα απέτυχε και έτσι οι τρεις πρωτοβάθμιες οργανώσεις τις οποίες θεωρεί ότι ελέγχει το ΚΚΕ, έφυγαν από την ΠΟΕΣ και φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία να οδεύσουν προς την ΠΟΜΕΝΣ.

Ποιες ενώσεις είναι: Οι Ενώσεις Στρατιωτικών Ξάνθης, Πιερίας και Φθιώτιδας, οι οποίες παρέδωσαν στο ΚΚΕ τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στην ανάδειξη των προβλημάτων των Στρατιωτικών την οποία παρέλαβε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο γάμος του ΚΚΕ με τις τρεις «νύφες» που στέλνει στην ΠΟΜΕΝΣ αναμένεται να γίνει σύντομα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα:Τι έκανε το ΚΚΕ να αλλάξει γνώμη για την ΠΟΜΕΝΣ; Μήπως άλλαξε γνώμη και για τη ΝΔ;
Υπάρχουν μυστικές επαφές με το γραφείο Δένδια στο οποίο υπηρετεί σύσσωμη η ηγεσία της ΠΟΜΕΝΣ; Αποδέχεται το ΚΚΕ αυτή την κατάσταση;
Αληθεύει ή όχι ότι ΚΚΕ και ΝΔ έχουν έρθει σε συμφωνία για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ώστε να κλείσουν την ΠΟΕΣ η οποία ενοχλεί;
Αλήθεια αναρωτήθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ γιατί δεν ήταν στην χθεσινή εκδήλωση του κόμματός του η ΠΟΕΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου