Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Παύση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες αντιφασίστες το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Παύση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες αντιφασίστες το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Να καταργηθούν τα κυβερνητικά μέτρα που περιορίζουν της λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα

Ο ΣΕΤΕΕ καλεί την Κυριακή 4/2 στην συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τους 12 συλληφθέντες αντιφασίστες, μέλη της «Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού», που περάνανε αυτόφωρο γιατί έκαναν το «έγκλημα» να ανοίξουν ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό πανό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ακυρώνοντας την κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Οι συλλήψεις αυτές αποδεικνύουν την κυβερνητική απόφαση να εμπεδωθεί με τη βία η νέα πολιτική σχετικά με τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα που συνίσταται στην αίρεσή τους με κάθε ασήμαντη αφορμή και πρόσχημα κάνοντας κενό γράμμα τις όποιες συνταγματικές εγγυήσεις για το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής, η απάντηση των εργατικών σωματείων δεν μπορεί να είναι ούτε η υποταγή - προσαρμογή ούτε σιωπηρή αποδοχή.

Ο ΣΕΤΕΕ καταγγέλλει τον κυβερνητικό αυταρχισμό που επιδιώκει να στερήσει από τους εργαζόμενους και το λαό τα κατακτημένα με θυσίες δικαιώματα, απαιτεί την παύση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες αντιφασίστες και κατάργηση κάθε κυβερνητικού μέτρου ή απαγόρευσης που περιορίζει της λαϊκές και δημοκρατικές ελευθερίες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 11,30 την ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2
για τους ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ
Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Αβραμίδης Κώστας
Πρόεδρος του ΣΕΤΕΕ

Μαρία Πέτρου
Γενική Γραμματέας του ΣΕΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου