Σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση των Ειδικών ανταποκριτών του ΟΗΕ, Ρεέμ Αλσαλέμ και Φραντσέσκας Αλμπανέζε, ότι οι Ισραηλινοί αποδεδειγμένα βίασαν δύο παλαιστίνιες κρατούμενες ενώ πολλές άλλες τις απείλησαν με βιασμό και σεξουαλική βία. Στην έκθεσή τους που γράφτηκε κατόπιν προφορικών επιτόπιων συνεντεύξεων περιγράφονται επίσης περιστατικά στα οποία γυναίκες και παιδιά κρατούνταν σε κλουβιά, εκτεθειμένοι στη βροχή κι άλλα όπου Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν ενώ κρατούσαν στα χέρια τους λευκές σημαίες, δηλώνοντας έτσι ότι είναι άμαχοι!
Η έκθεση του ΟΗΕ επιβεβαιώνει τις κτηνωδίες που καθημερινά διαπράττει ο Ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων και κυρίως παιδιών στη Γάζα, όπου 1,7 εκ. άνθρωποι από τα 2,2 εκ. έχουν βίαια εκτοπιστεί στα νότια. Κι εξ αυτών η συντριπτική πλειοψηφία μαστίζεται από πείνα και δίψα καθώς το Ισραήλ δεν επιτρέπει το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για να φτάσουν στους πρόσφυγες τρόφιμα, φάρμακα ακόμη και νερό.
Σε αυτό το κλίμα παγκόσμιας κατακραυγής των σιωνιστικών εγκλημάτων αλγεινή ήταν η εντύπωση που προκάλεσε το αμερικανικό βέτο στην πρόταση της Αλγερίας όπως κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παύση πυρός στη Γάζα. Η πρόταση της Αλγερίας ψηφίστηκε από τα 13 μέλη του Συμβουλίου με τις ΗΠΑ να καταψηφίζουν και την Αγγλία να απέχει. Η στάση των ΗΠΑ, που για τρίτη φορά καταψηφίζει πρόταση ανακωχής, είναι αποκαλυπτική επειδή δείχνει την πρακτικά ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων κι ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 30.000! Η κυβέρνηση του Μπάιντεν διεξάγει μια τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια για να δείξει ότι κρατάει αποστάσεις ακόμη κι ότι διαφωνεί με τα συνεχή εγκλήματα πολέμου του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Άσχετα αν την ίδια ώρα παρέχει κεφάλαια, πολεμοφόδια, εξοπλισμό και κάθε είδους πληροφοριακή υποστήριξη στο Ισραήλ, αν βομβαρδίζει την Υεμένη που υποστηρίζει έμπρακτα την Παλαιστίνη και πολλά άλλα. Η Ουάσιγκτον θέλει να δείχνει ότι δεν ταυτίζεται με το Ισραήλ έχοντας κυρίως το βλέμμα στην ψήφο των εκατομμυρίων Αράβων και μουσουλμάνων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου. Τα όρια ωστόσο ακόμη κι αυτής της επικοινωνιακής προσπάθειας φάνηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας όταν οι ΗΠΑ κάλυψαν πλήρως το Ισραήλ, που μεταξύ πολλών άλλων αφότου ξεκίνησε η επίθεση στη Γάζα έχει σκοτώσει ακόμη και 134 εργαζόμενους του οργανισμού!
Η επίδειξη πυγμής του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ απέναντι στον διεθνή οργανισμό είναι πρόκληση επειδή το Ισραήλ ιδρύθηκε επίσημα το 1947 χάρη σε απόφαση του ΟΗΕ. Το σχέδιο διαμελισμού της Παλαιστίνης που ψήφισε τότε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού χαρακτηρίστηκε προκλητικό επειδή έδωσε στους Εβραίους, που αποτελούσαν μόνο το 1/3 των κατοίκων της Παλαιστίνης, το 55% των εδαφών της.
Η «γενναιοδωρία» του ΟΗΕ, που ξέπλυνε τις ευθύνες των ευρωπαϊκών χωρών για το Ολοκαύτωμα στέλνοντας το λογαριασμό στους Παλαιστίνιους οι οποίοι δεν έφταιξαν στο παραμικρό, δεν εμπόδισε τους Εβραίους τρομοκράτες της οργάνωσης Λεχί να δολοφονήσουν τον Σεπτέμβριο του 1948 τον ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού στην Ιερουσαλήμ. Τι κι αν ο Σουηδός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Φόλκε Μπερναντότε, μόλις το 1945 είχε σώσει 6.500 Εβραίους που κρατούσαν οι Γερμανοί από σίγουρο θάνατο. Από τότε ο ΟΗΕ είναι κόκκινο πανί για τον σιωνισμό και τις ΗΠΑ…
Στη Γάζα, πάνω από 340 ιατρικό προσωπικό, 46 μέλη της πολιτικής άμυνας & 130 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου