Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σάλος στον Βόλο: Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση φαντάρος που λιποθυμούσε – Σοβαρή καταγγελία γιατρών

Σάλος στον Βόλο: Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση φαντάρος που λιποθυμούσε – Σοβαρή καταγγελία γιατρών
Σύμφωνα με την ανάρτηση των  thenewspaper.gr – https://www.skai.gr ο νεαρός συνάδελφος φαντάρος λιποθύμησε δύο φορές και – παρά τις ισχυρές συστάσεις για την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο- ο επικεφαλής του επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του

Σε μία σοβαρή καταγγελία προβαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με τον νευροχειρουργό Νίκο Χαυτούρα, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρό φαντάρο, ο οποίος ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στον χώρο των επισήμων, στην παραλία του Βόλου, όταν εκείνος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός φαντάρος λιποθύμησε δύο φορές και παρά τις ισχυρές συστάσεις για την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο επικεφαλής του επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του!

Μετά τη δεύτερη κατάρρευσή του, αποσύρθηκε, αλλά δε μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» όπως προβλέπεται, αλλά στο Στρατιωτικό ιατρείο του στρατοπέδου «Γεωργούλα».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε ανοιχτή του επιστολή, αναφέρεται στο θέμα:

«Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο στο οποίο ήμουν παρών, ως πρόεδρος του ΙΣΜ (ΝΠΔΔ σύμβουλος για τη δημόσια υγεία ) ζητούμε :

1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι. (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης)

2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή μου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά».

Συνάδελφοι πρέπει να Αντιδράσουμε.
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τις Εθνικιστικές και Μιλιταριστικές τους επιδείξεις.
Το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα, να κάνει έρευνα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ενάντια στον Στρατιωτικό που έκθεσε την Υγεία του συνφάνταρου σε κίνδυνο.
Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου