Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Lidl και Market In καταργούν την Αργία της Καθαρής Δευτέρας αλλά ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων κάνει μόνο επαφές με τους εργοδότες!

Lidl και Market In καταργούν την Αργία της Καθαρής Δευτέρας αλλά ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων κάνει μόνο επαφές με τους εργοδότες!
Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Lidl και Market In δεν είναι άνθρωποι. Τι νοιάζει την εργοδοσία και τα μεγαλοστελέχη αν έχουν οικογένειες και παιδιά, αν έχουν και αυτοί δικαίωμα και ανάγκη στην χαλάρωση και στη διασκέδαση.
Υπάρχουν μόνο για να βγάζουν κέρδος στις συγκεκριμένες αλυσίδες, που διαμορφώνουν ακόμη πιο έντονα αντεργατικά δεδομένα στην ζωή του συνόλου του κόσμου της εργασίας, αφού ο στόχος είναι η επιβολή καθεστώτος πλήρους αυθαιρεσίας των επιχειρηματιών, η κατάργηση όλων των αργιών, γιατί έτσι επιβάλλει η καπιταλιστική ανάπτυξη των κερδών.
Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα. Η κατάργηση της Αργίας της Καθαρής Δευτέρας πατά στα αντεργατικά δεδομένα που δημιούργησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και τα Μνημόνια, βασίζεται στην ανυπαρξία Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, δημιουργεί αρνητικά δεδομένα για όλους μας.   

Η LIDL το διαλαλεί:
Κλείνουμε τα 25 και το γιορτάζουμε. Στα Lidl δε γιορτάζουμε απλά για όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Γιορτάζουμε μαζί σας για αυτά που κάνουμε σήμερα με όραμα ένα καλύτερο αύριο. Για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που μας εξελίσσουν.

Έχουν δίκιο...
Στα σούπερ μάρκετ LIDL συναντάς (αν τα καταφέρεις) ελάχιστους εργαζόμενους που κάνουν τα πάντα και πεθαίνουν από την ενταντικοποίηση. Συνάδελφοι με 4ωρες και 6ηνες συμβάσεις, για να είσαι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός και να Απολύεσαι μετά την συμπλήρωση 6 μηνών ώστε να μην κατοχυρώνεις κανένα δικαίωμα, όπως αυτό της Αποζημίωσης.
Αυτοί οι εργαζόμενοι διατάζονται να πάνε για δουλειά την Καθαρή Δευτέρα. Σε όσους δεν εργαστούν θα βάλουν ρεπό και άδεια εντελώς αυθαίρετα.
Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις όμως, είναι γνωστές εδώ και καιρό.
Ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων που ανήκει στο ΠΑΜΕ, γνώριζε και το τι θα κάνουν οι συγκεκριμένες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ και το πως.
Όμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ καμιά αγωνιστική πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Εμπορουπαλλήλων Αθήνας. 
Πέρα από επαφές με την εργοδοσία και μια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής, δεν υπήρξε καμιά άλλη αντίδραση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις. 
Κανένα κάλεσμα στους συναδέλφους για την οργάνωση εργατικών κινητοποιήσεων με στόχο το Μπλοκάρισμα του ανοίγματος των Σούπερ Μάρκετ την Καθαρή Δευτέρα. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ 

 Απαιτούμε Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αύξηση του μισθού, με πραγματικές αυξήσεις που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να μας δώσουν πίσω όλες τις τριετίες και τα χρήματα που αντιστοιχούν.
· Καμιά ελαστική μορφή απασχόλησης ‒ Να γίνουν επιτέλους προσλήψεις προσωπικού. 

Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε μέσα από τα Σωματεία και να δημιουργήσουμε Επιτροπές Αγώνα. 

Να κάνουμε πέρα τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που τα έχουν βρει με τα αφεντικά και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. 

Πρέπει να ενωθούμε. Απέναντι μας έχουμε την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. 

Μόνο με τον συλλογικό αγώνα, οργανωμένο από τα κάτω, μπορούμε να Αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε Υπερήφανα να εργαστούμε και να ζήσουμε ως άνθρωποι. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου