Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Οι διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ καλούν τη Γερμανία να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ – Οι νεκροί στην Γάζα έφτασαν τους 36.731

The Press Project
Οι διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ καλούν τη Γερμανία να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ – Οι νεκροί στην Γάζα έφτασαν τους 36.731
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Τελ Αβίβ για να απαιτήσουν από τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ.
Tania Kraemer/DW

Στην είσοδο της πρεσβείας, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως: «Σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ», «Δεν έχετε αρκετό αίμα στα χέρια σας;» και «Για μια φορά, να είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Φώναζαν επίσης: «Γερμανία, δεν μπορείς να κρυφτείς, είσαι συνένοχη στη γενοκτονία». Η ισραηλινή αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές με τη βία και συνέλαβε πέντε άτομα.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το Deutsche Welle (DW), οικογένειες αιχμαλώτων που κρατούνται από τις παλαιστινιακές οργανώσεις στην Γάζα, συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ, με στόχο την άσκηση πίεσης στην ισραηλινή κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023 από τους μαχητές της Χαμάς.

Εντωμεταξύ, Αμερικανοί, Αιγύπτιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο όσον αφορά την επαναλειτουργία του περάσματος της Ράφα, αφού το Ισραήλ απέρριψε την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) ως έχουσα ρόλο στη λειτουργία της περιοχής της Γάζας, ανέφερε το Axios επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους. Το πέρασμα παραμένει κλειστό από τότε που το Ισραήλ επέκτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, κοντά στο πέρασμα με την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος έχει αρνηθεί να ανοίξει το πέρασμα από την πλευρά της έως ότου η Γάζα επανέλθει υπό παλαιστινιακό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, ο Νετανιάχου δήλωσε, σύμφωνα με δύο πηγές, ότι δεν συμφωνεί με την ανάληψη οποιουδήποτε ρόλου από την ΠΑ στο πέρασμα. Ωστόσο, μία από τις πηγές δήλωσε στο Axios ότι τα σχόλια του Νετανιάχου ήρθαν σε αντίθεση με την πολιτική που είχε εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ημέρες νωρίτερα, ότι το Ισραήλ θα συμφωνούσε με οποιαδήποτε κυβερνητική οντότητα εκτός της Χαμάς να διαχειρίζεται το πέρασμα.

Τουλάχιστον 36.731 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 83.530 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, τη στιγμή που ο αναθεωρημένος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς ανέρχεται σε 1.139.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου