Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ επιστρέφει από την Ερυθρά

Το ταξίδι της επιστροφής για την φρεγάτα ΥΔΡΑ έχει ξεκινήσει. 
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» σήμερα συμμετέχουν 3 φρεγάτες και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση συμμετέχουν με φρεγάτες η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο, ενώ η Ολλανδία με το πλοίο γενικής υποστήριξης.
Και αυτό συμβαίνει γιατί παρά τις αρχικές δηλώσεις για σχηματισμό μεγάλης ευρωπαϊκής πολεμικής αρμάδας, τελικά οι κυβερνήσεις έκριναν ότι οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για τα πληρώματα των πολεμικών τους  πλοίων από τους πυραύλους και τα drone των ανταρτών Χούθι και τα απέσυραν.
Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Δένδιας διατήρησαν τη φρεγάτα ΥΔΡΑ παρά της παλαιότητας και την αδυναμία αντιμετώπισης των σύγχρονων πολεμικών προκλήσεων.
Όμως για την κυβέρνηση τα 200 άτομα που επανδρώνουν τη φρεγάτα ΥΔΡΑ είναι αναλώσιμοι.
 Η φρεγάτα ΥΔΡΑ είχε μια αισχρή πολεμική αποστολή. 
Συμπλήρωσε τρεις μήνες περιπολώντας και συνοδεύοντας δεκάδες εμπορικά πλοία ευρωπαϊκών, αμερικανικών και κυρίως ισραηλινών συμφερόντων, που εφοδίαζαν το Ισραήλ για να συνεχίσει χωρίς προβλήματα την Γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.
Την ίδια αποστολή θα έχει και η φρεγάτα ΨΑΡΑ που θα συμμετέχει  στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ASPIDES».
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ασκήθηκαν πιέσεις σε μέλη του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ να παραμείνουν στην Ερυθρά Θάλασσα, συμμετέχοντας στην επάνδρωση της φρεγάτας ΨΑΡΑ.

  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. πήραν τα μεταλλεία στα γραφεία για την δουλειά τούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολεμησαν τα γραφεια και καταλαβαν οτι δεν μπρουν να κατακτησοουν το κοσμο με 1 φρεγατα οποτε για να μην γινουν ρεζίλι παιζι να στειλουν 2 μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή