Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

31η Ταξιαρχία: Οι φαντάροι θύματα του πολέμου χαμηλής έντασης στον Έβρο και της Αδιαφορίας των Δένδια-ΓΕΣ

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τον τελευταίο καιρό από τα στρατόπεδα του Ν. Έβρου πλήθος καταγγελιών καταφθάνουν στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων.
Οι καταγγελίες μιλούν κυρίως για τρομερή εντατικοποίηση στους ρυθμούς με αποτέλεσμα την εξουθένωση των φαντάρων.

Τα καθήκοντα ων φαντάρων είναι άπειρα ενώ ο αριθμός τους πολύ μικρός. Συγκεκριμένα τους θερινούς μήνες αν δεν έχει βύσμα κάποιος να είναι σε ένα γραφείο ή αποσπασμένος κάπου καλά καλείται να κάνει ένοπλες υπηρεσίες στο στρατόπεδο, περίπολα στον Έβρο, δασοπερίπολα, αγγαρείες, καθαριότητες, να πηγαινοέρχεται στα ΚΑΑΥ για να κάνει το σερβιτόρο ενώ υπάρχει καύσωνας, η αϋπνία πάει σύννεφο, άδειες δύσκολα δίνονται και η μέριμνα που παρέχεται από το στρατό είναι μηδαμινή. 

Ταυτόχρονα υπάρχει αυξημένη πολεμική προετοιμασία ενώ υπάρχουν ζητήματα εμπλοκής στη συνοριοφυλακή με ανταλλαγές πυρών αλήθεια ανάμεσα σε ποιούς?

Η πολεμική προετοιμασία, ο πόλεμος χαμηλής έντασης στα σύνορα με την Τουρκία, δεν σταματούν. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη βάση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στις από τις οποίες ξεκινούν ασκήσεις που προσομοιώνουν πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Ταυτόχρονα ο Ελληνικός Στρατός επιχειρεί να συμπληρώνουν κομμάτι από το κοινωνικό κράτος που λείπει (κινητά ιατρεία σε κατοίκους ακριτικών περιοχών - δασοπεριπολά κλπ.). Τα βύσματα υπάρχουν επίσης και περνούν καλά. Όλη αυτή την πραγματικότητα την τρέχουν οι φτωχοί φαντάροι που δεν έχουν χρήματα να βγουν εξόδους και βύσματα για να μετατεθούν από τις ακριτικές μονάδες.

Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων απαντάμε: 
συνάδελφοι φαντάροι στον Έβρο και τις άλλες μονάδες αγωνιστείτε! Σταθείτε πολιτικά απέναντι σε όλα αυτά! 
Αρνηθείτε την καταστολή μεταναστών! 
Παραπονεθείτε και απαιτείστε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης! 
Εξόδους! Άδειες! 
Αποζημίωση! 
Οργανωθείτε συλλογικά, δείξτε αλληλεγγύη μεταξύ σας και απαιτείστε από το Στρατό λύση στα προβλήματά σας!

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου