Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Τους 90 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την σφαγή στον καταυλισμό Αλ Μαουάσι

Το υπουργείο Υγείας του θύλακα της Γάζας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, στη Χαν Γιουνίς. Τα περισσότερα θύματα είναι είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός κυνικά ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό. «Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια επίθεση στη Γάζα επιχειρώντας να εξοντώσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι βέβαιο ότι εξοντώθηκε ο ένας ή ο άλλος», διαψεύδοντας τις αρχικές «διαβεβαιώσεις» του ισραηλινού στρατού ότι οι δύο βρίσκονταν στον καταυλισμό και επιβεβαιώνοντας ότι η σφαγή δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ακόμη τυφλό χτύπημα κατά καταυλισμού προσφύγων.

Σύμφωνα με αναλύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με βάση τις εικόνες που έχουν καταγραφεί, στον αεροπορικό βομβαρδισμό, χρησιμοποιήθηκαν βόμβες JDAM, αμερικανικής κατασκευής.
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου