Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Στεναχωρήθηκε για τις κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές

Το ΠΑΣΟΚ στεναχωρήθηκε για τις κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές και έβγαλε ανακοίνωση.
Έχει σημασία να δούμε σε τι επικεντρώνει την προσοχή του και τι αναδεικνύει ως στόχους της πολιτικής του:

“Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις εν λόγω Σχολές, προδιαγράφοντας δυσοίωνο το μέλλον των ΕΔ όσον αφορά στην αριθμητική και ποιοτική στελέχωσή τους. Για ακόμη μία χρονιά η απαξίωση της Κυβέρνησης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αδιαφορία της σε βασικά ζητήματα διαβίωσης και εξέλιξής του προκαλεί την απροθυμία των νέων να ενταχθούν στους κόλπους τους.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κρούει διαρκώς τον κώδωνα στην κυβέρνηση. Να δώσει επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των στελεχών και να καταστήσει ελκυστικότερες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για να παύσουν να γίνονται φτωχότερες.”

Για να δούμε λοιπόν τι δεν λέει και τι δεν λέει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που δρα ως συμπλήρωμα της αστικής κυβερνητικής που ακολουθεί η ΝΔ.  
Θυμόμαστε πάντα ότι η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες και οι σκανδαλώδεις πολεμικοί εξοπλισμοί που πραγματοποίησε υπήρξαν από τους βασικούς λόγους της Χρεωκοπίας, για να επιβληθούν μετά τα Μνημόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνέτριψαν τον κόσμο της εργασίας.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που σήμερα υποστηρίζει τις συμφωνίες με τους Αμερικανούς, ψηφίζει τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς, συναινεί στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο εξωτερικό. 
Και φυσικά στηρίζει την πολεμική συμμαχία με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ στεναχωρήθηκε...

Καταρχήν, το ΠΑΣΟΚ δεν είπε κουβέντα για την αύξηση των εκατοντάδων θέσεων στις Στρατιωτικές Σχολές που επιχείρησε αποτυχημένα η κυβέρνηση της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει κουβέντα για τα άγρια καψώνια και τις απίστευτες βιαιότητες εις βάρος σπουδαστών της ΣΣΕ.
Γιατί πολύ απλά είναι κοινή πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου μέσω της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.    
Και για να υλοποιηθούν αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί απαιτείται το πρότυπο ενός άλλου Έλληνα Αξιωματικού.
Άρα το ΠΑΣΟΚ συναινεί στην βίαιη στρατολόγηση των φτωχών νέων, ανδρών και γυναικών, για να εφαρμόσουν ως Μισθοφόροι Στρατιώτες αυτή την αδίστακτη τυχοδιωκτική πολιτική, από την οποία προσδοκά κέρδη ο ελληνικός αστικός κόσμος.  
Το ΠΑΣΟΚ συναινεί στην αναδιαμόρφωση του ρόλου του αστικού στρατού του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.
Μια από τις συνιστώσες αυτού του ρόλου είναι το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων-μεταναστών, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
Είναι επίσης, η ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, άλλο ένα ζήτημα συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ κοιτά τους στρατιωτικούς ως Μισθοφόρους και θεωρεί το ζήτημα των οικονομικών απολαβών θα απαντήσει στις δυσκολίες αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κλείνει τα μάτια στις εκατοντάδες παραιτήσεις στελεχών και βαθμοφόρων στρατιωτικών εξαιτίας των όρων εργασιακής εξόντωσης και Άρνησης συμμετοχής στους βρώμικους πολέμους.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει απέναντι στα αστικά κόμματα και την πολιτική τους που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης.
Χαιρετίζουμε την Μη Κατάταξη της νεολαίας στον Στρατό και την θεωρούμε κορυφαία κίνηση Ειρήνης και Ανθρωπιάς.
Συνεχίζουμε...
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες Κοινής Πάλης των εργαζόμενων λαών της περιοχής, για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στις πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ που εμπλέκουν τον λαό μας σε ανταγωνισμούς και ιμπεριαλιστικές επιθετικές κινήσεις παγκόσμια.
Κρίσιμο ζήτημα η ανάπτυξη Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό με αντικυβερνητικά-αντιμπεριαλιστικά-αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.
     ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες Επιχειρηματίες-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου