Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

239 Μ/Κ ΤΕ και 164 ΤΕ Μυτιληνιούς Σάμου: Ακραίο χώσιμο των φαντάρων που κάνουν μέχρι έξι (6) ώρες σκοπιά συνεχώς και μήνα χωρίς έξοδο!

Επιστολή Καταγγελίας για τις μονάδες "239 ΜΚΤΕ" και "164 ΤΕ" στους Μυτιληνιούς της Σάμου
Υποστελέχωση απο στρατιώτες και στις δυο μονάδες που είναι σταθερό φαινόμενο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, κάτι που δεν έχει ωθήσει κανέναν στο να λύσει το κομμάτι των υπηρεσιών.
Εμπλοκή που κράτα δύο μήνες τώρα και υπάρχει μόνο και μόνο για να δικαιολογεί τον λόγο που είμαστε κάθε ημέρα άυπνοι και κατάκοποι. Συνεχές πιπίλημα του νου πως με "την επόμενη εσσο" όλο αυτό θα διορθωθεί μα δεν το έχουμε δει έως τώρα και δεν θα το δουν ποτέ οι στρατιώτες.

Και σαν να μην έφτανε η απουσία οποιασδήποτε εξόδου με τα "κερασμένα" υπηρεσιακά που έχουμε κάθε ελευθερία να πάρουμε αλλά εφόσον είμαστε σε πόστα οι περισσότεροι αυτά τα υπηρεσιακά πέφτουν στο κενό. 
Αλλά το φλέγον ζήτημα δεν είναι τα υπηρεσιακά μα συγκεκριμένοι αξιωματικοί και η φροντίδα για τα βύσματα.
Καθημερινά, ενώ οι υπηρεσίες έχουν υπογραφεί, έχουν καταχωρηθεί και έχουν γνωστοποιηθεί στους στρατιώτες, ξαφνικά αρχίζουν και αλλάζουν επί τόπου και χωρίς καμία προειδοποίηση.
Στρατιώτες από την μονάδα της 164 ΤΕ τοποθετούνται σε διαφορετικά νούμερα από αυτά που αρχικά είχαν από αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς της 239 ΜΚ ΤΕ.
Τι ρόλο παίζει ο εκάστοτε επόπτης του στρατοπέδου;
Πάντως όλα αυτά γίνονται χωρίς την συναίνεση μας. 
Λόγω του μικρού μας αριθμού έχουν τοποθετηθεί στρατιώτες με πόστα στις υπηρεσίες, κυρίως άτομα που είναι στο κεντρικό ΚΨΜ του στρατοπέδου, οι οποίοι με εντολές της διοίκησης δεν κάνουν νούμερα που συμπίπτουν με το ωράριο λειτουργίας του ΚΨΜ, με αποτέλεσμα να βαράνε άτομα σερί υπηρεσίες που κυμαίνονται από τεσσεράμισι με έξι ώρες και συνεχώς να ψάχνουμε άτομο να χώσουμε ουσιαστικά ώστε να κάνει έξτρα υπηρεσία. 
Εδώ κάπου να μοιραστώ και ακριβή νούμερα σερί ημερών χωρίς καμία ουσιαστική ξεκούραση ή έξοδο, προσωπικά την ημέρα που γράφω το κείμενο είμαι στις 26 ημέρες σερί υπηρεσιών, άλλος συνστρατιώτης είναι στις 25, δύο άτομα της ΣΤ' εσσο που κατάφεραν να φύγουν με "άδεια απολύσεως" ήταν στις 29 και 25 μέρες και το αποκορύφωμα είναι η γ' εσσο που πέραν της εβδομάδος προσαρμογής έχει σερί είτε 32 είτε 33 ημέρες υπηρεσιών.
Σίγουρα είμαστε υποστελεχωμένοι, σίγουρα δεν απαντώνται οι εκκλήσεις για περισσότερο κόσμο αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να βγάζουμε τρεις μήνες χωρίς έξοδο και με ταβάνι τις έξι ώρες σπαστού ύπνου στην καλύτερη ενώ αυτό συνέβαινε ανέκαθεν κατα τα λεγόμενα στελεχών του στρατοπέδου.

Καλούμε όλους τους στρατιώτες των δυο μονάδων καθώς και κάθε μονάδας που περνά αντίστοιχες συνθήκες μιας και δεν είναι κάτι πρωτοφανές για παραμεθόριο, να εκφράσουν τα παράπονα τους στην εκάστοτε διοίκηση και να συσπειρωθούν για την διεκδίκηση και αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης και αντιμετώπισης προς εμάς τους στρατιώτες θητείας που αφήσαμε πίσω σπουδές, δουλειές και την ζωή μας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι απαντά ο Διοικητής;

Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία άδειασαν τη μονάδα με Αποσπάσεις για να βολέψουν βύσματα και να εξυπηρετήσουν Προνόμια Αξιωματικών.
Καλούμε τους φαντάρους να ζητήσουν από το Γραφείο Προσωπικού να τους δώσει τη διαταγή του ΓΕΣ που ορίζει όριο υπηρεσιών τις 19 το μήνα.
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ.
ΔΩΣΑΜΕ ΟΡΚΟ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ.
Απαιτούμε να μειωθούν οι Υπηρεσίες.
Δεν θα πεθάνουμε εμείς για να κάνουν καριέρα οι Αξιωματικοί.
 Πρέπει να αντισταθούμε.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει όλο το κόστος της Υποχρεωτικής στράτευσης μας.
Να σταματήσει η οικονομική εκμετάλλευση και η εργασιακή εξόντωση μας.
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν Ακρόαση από το Διοικητή και Ταξίαρχο.
Φαντάροι και γονείς πρέπει να δώσουμε τον αγώνα Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πρέπει να μειωθεί άμεσα στον ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ.
Να αυξηθεί η αμοιβή του φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού. 
Πτυχές του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, άμεσα συνδεδεμένο με το Αντιπολεμικό Κίνημα ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου