Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ντόμινο λειτουργικής κατάρρευσης στα νοσοκομεία, διάλυση από την ιδιωτικοποίηση – Τι καταγγέλλει ο Π. Παπανικολάου (ΟΕΝΓΕ)

Ντόμινο λειτουργικής κατάρρευσης στα νοσοκομεία, διάλυση από την ιδιωτικοποίηση – Τι καταγγέλλει ο Π. Παπανικολάου (ΟΕΝΓΕ)
Συνέντευξη του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ για την εικόνα διάλυσης των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα

Την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία παρουσίασε για άλλη μια φορά ο Π. Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο talkradio 98,9, σε μια περίοδο που ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης κάνει περιοδείες στα νησιά και εισπράττει μαζικές αποδοκιμασίες για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Όπως κατήγγειλε ο Π. Παπανικολάου, στις 19 Αυγούστου η Ενωση Νοσοκομειακών γιατρών Σάμου κατήγγειλε ότι η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου του νησιού μετά από αλλεπάλληλες εφημερίες υπέστη αγγειακό ισχαιμικό επεισόδιο και διακομίστηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αττικής. Η ΕΝΙΣ εποαναλαμβάνει την έκκλησή της για στελέχωση του νοσοκομείου με το απαιτούμενο προσωπικό ενώ η εκτίμηση είναι ότι η υποστελέχωση αγγίζει το 50% σε ένα νησί με 200.000 ανθρώπους την καλοκαιρινή περίοδο.
Όπως τόνισε ο Π. Παπανικολάου, ο υπουργός μετά από 20 ώρες απάντησε για το συμβάν και παρά το σεντόνι από δικαιολογίες που επικαλέστηκε ουσιαστικά παραδέχθηκε τις κυβερνητικές ευθύνες αφού προχώρησε στην αντικατάσταση της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Στις 20 Αυγούστου, εφημερεύουσα καρδιολόγος στη νοσηλευτική μονάδα Μολάων στη Λακωνία, που έχει την ευθύνη για όλο το ανατολικό «πόδι» της Πελοποννήσου με μεγάλη τουριστική κίνηση (Moνεμβασιά, Ελαφόνησος, Νεάπολη κ.α.) , κατήγγειλε ως ανασφαλή την εφημερία της μονάδας καθώς είναι μόνη της χωρίς παρουσία καν παθολόγου, ενώ και το χειρουργικό τμήμα έχει μόνο έναν ορθοπεδικό κι αυτόν μετά τις 3 το μεσημέρι!

Στις 21 Αυγούστου, άλλος εφημερεύων γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μήλου με μεγάλη επίσης τουριστική κίνηση έκανε αναφορά ότι εφημερεύει μόνος του ότνας γενικός γιατρός, χωρίς παθολόγο, ακτινολόγο, σε έναν νησί όπου το κοντινότερο νοσοκομείο είναι 80 ναυτικά μίλια μακριά

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του Π. Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου