Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όπου η καπιταλιστική κρίση γίνεται αιτία και αφορμή για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στη MOTOTECH AE, όπου οι 120 εργαζόμενοι –συντάκτες, γραφίστες, υπάλληλοι γραφείου, πωλητές κ.α.- παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, με άγνωστο το εργασιακό τους μέλλον.


Από τα αθλητικά έντυπα-ραδιόφωνα μέχρι πρόσφατα στον FLASH, από τα εξειδικευμένα περιοδικά μιας χρήσης μέχρι τα τηλεοπτικά κανάλια, οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε Αναλώσιμους της διαπλοκής, «φορτώνονται» το «επιχειρηματικό ρίσκο», ενώ η καθημερινότητα στους χώρους εργασίας θυμίζει άγρια εκμετάλλευση γαλέρας, βρίθει σκοτεινών εκβιαστικών διαδρομών, με μπροστάρηδες συχνά δημοσιογράφους-εκδότες και ιδιοκτήτες γενικότερα ΜΜΕ.


Κάτι όμως φαίνεται ότι αλλάζει. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έρχονται πιο κοντά με τους τεχνικούς, αναζητούν ενιαίο συνδικάτο, ενώ οι αναζητήσεις αυτές συντροφεύουν τα πρώτα σκιρτήματα αγώνα που σπάνε την υπνηλία και την συνδιαλλαγή του κατεστημένου της ΕΣΥΕΑ.

Αποφασιστικής σημασίας αναδεικνύεται η σύγκρουση στο τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Η νέα διοίκηση απαιτεί δηλώσεις μετανοίας από τους εργαζόμενους, την εν λευκώ εργασιακή τους παράδοση.

Το κάλεσμα αγώνα για την πρώτη στάση εργασίας την Τετάρτη 4/3 στις 13:00-17:00 μ.μ. απευθύνεται σε όλους. Η μάχη είναι μεγάλη και συμβολική, καθώς οι εκδότες με άλλοθι την κρίση καιροφυλακτούν για να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.


Εμείς δηλώνουμε την Αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου που αγωνίζονται. Όχι μόνο γιατί αύριο μας περιμένει ο ίδιος εργασιακός Γολγοθάς, αλλά κυρίως γιατί αυτοί οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό μας. Ανέδειξαν και αναδεικνύουν τα προβλήματα των φαντάρων, φώτισαν τις αυθαιρεσίες των αξιωματικών-διοικητών, μας έδωσαν βήμα για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και να ζητήσουμε λύσεις.


Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Αισθανόμαστε τους αγώνες σας και δικούς μας αγώνες.
Η δική σας ΝΙΚΗ είναι και δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου