Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Αντέμ Γίλντιζ (Αdem YILDIZ), την Μελέκ ΣΕΡΙΝ (Melek SERIN) και τον Μουχάρεμ Καμπατάς (Muharrem KABATAS) που στις 17 Μάη 2009, μόλις πέρασαν στο Ελληνικό έδαφος για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Οι τρεις συλληφθέντες κρατούνταν στη Συνοριακή Οριστική Φυλακή του Διδυμότειχου που βρίσκεται στο Ισαάκιο.


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης, γνωστοποιεί ότι και οι τρεις είναι γνωστά πρόσωπα με την συμμετοχή τους στους κοινωνικοπολιτικούς και δημοκρατικούς αγώνες ενάντια στο φασιστικό κατεστημένο στην Τουρκία. Συνελήφθησαν και βασανίστηκαν πολλές φορές λόγω της πολιτικής τους δράσης και βρέθηκαν στα λευκά κελιά της Τουρκίας. Τους γνωρίζουμε από τότε που βρέθηκαν ως πολιτικοί κρατούμενοι στα λευκά κελιά.
Επειδή συνέχισαν τη δράση τους μετά την αποφυλάκισή τους, στοχοποιήθηκαν από την τρομοκρατία του Τουρκικού φασιστικού κράτους. Με διώξεις, ποινές, απειλές και άλλες μορφές καταστολής τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.


Είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που απελαθούν πάλι οι τρεις αυτοί αγωνιζόμενοι άνθρωποι, θα κινδυνεύσει η ζωή τους, σίγουρα θα περάσουν τα ίδια βασανιστήρια και θα ξαναφυλακιστούν στις άθλιες και απάνθρωπες φυλακές της Τουρκίας. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, 122 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στα λευκά κελιά.

Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΝ ΑΝΤΕΜ ΓΙΛΝΤΙΖ, ΤΗΝ ΜΕΛΕΚ ΣΕΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΧΑΡΡΕΜ ΚΑΜΠΑΤΑΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Νομίζουμε ότι πλέον γίνετε αντιληπτό στον καθένα ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και τον σύνολο των ευρωπαϊκών, σε άμεσο συντονισμό και κοινό σχεδιασμό με την Ε.Ε. προωθούν σκληρά μέτρα ενάντια στους μετανάστες.

Η Ευρώπη Φρούριο με την ωμή κρατική βία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα πλοία φυλακές στα διεθνή ύδατα, αποτελεί αιτία των μεταναστευτικών ρευμάτων συμμετέχοντας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στηρίζοντας αδίστακτα βάρβαρα καθεστώτα σε Ασία-Αφρική προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών της.

Ταυτόχρονα όμως οι Ευρωπαίοι εργοδότες σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τα ποτάμια της προσφυγιάς βάζοντας τα να εργαστούν στα βιομηχανικά τους κάτεργα με τους χειρότερους όρους.

Είναι σαφές ότι όσο εντείνονται τα μέτρα καταστολής, όσο κλιμακώνονται οι ολοκληρωτικής νοοτροπίας επιχειρήσεις σκούπας στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, τόσο θα αυξάνεται η Ανασφάλεια των μεταναστών εργαζομένων, τόσο θα υποκύπτουν στις πιο σκληρές επιλογές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Το λέμε καθαρά: όσο αυξάνεται ο κρατικός αυταρχισμός έναντι των μεταναστών τόσο θα μετατρέπονται σε δούλοι της εργοδοσίας, συμπαρασύροντας προς τα κάτω τα συνολικά εργασιακά δικαιώματα.

Παράλληλα. τα ευρωπαϊκά κράτη καταργούν το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ. Πλέον τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα τίθενται εκτός νόμου σε παγκόσμιο επίπεδο (ανεξάρτητα αν σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται όπως στα Βαλκάνια-Καύκασο-Ιράκ ως πρόσχημα ιμπεριαλιστικής επέμβασης), οι οργανώσεις και οι αγωνιστές του αριστερού και εργατικού κινήματος θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής του κεφαλαίου βλέπουμε ότι οι σύντροφοι και συναγωνιστές ΑΝΤΕΜ ΓΙΛΝΤΙΖ, ΜΕΛΕΚ ΣΕΡΙΝ και ΜΟΥΧΑΡΡΕΜ ΚΑΜΠΑΤΑΣ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απέλασης στην Τουρκία, ενώ η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η απέλαση τους ενδέχεται να τους οδηγήσεις στο θάνατο!!!

Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει και ο Τούρκος αγωνιστής Αρσλάν Ταϊφάν Οζκιόκ που κρατείται στην Ελλάδα από τις 26-3-2009, όταν παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές από το Κυπριακό κράτος. Παρά το γεγονός ότι αμέσως έκανε αίτηση Πολιτικού Ασύλου, η ελληνική κυβέρνηση δεν του το παραχωρεί και η Τουρκική κυβέρνηση αυξάνει τις πιέσεις της για να επιτύχει την απέλαση του.

Εμείς όχι μόνο απαιτούμε την άμεση χορήγηση Πολιτικού Ασύλου στους καταδιωκόμενους συναγωνιστές, αλλά καταδικάζουμε την αυταρχική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε., που αρνούνται κάθε αναγνώριση δικαιώματος στους μετανάστες, διαμορφώνοντας ένα αβέβαιο παρόν καταστολής, βαθιάς εργασιακής εκμετάλλευσης και ένα απειλητικό μέλλον απέλασης και επαναπροώθησης.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να διχάσουν τους εργαζόμενους, να φέρουν αντιμέτωπους τους χριστιανούς και μουσουλμάνους. Η καταστροφή κορανίου από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης σκούπας δεν ήταν τυχαία κίνηση. Επιχειρείται και η εισαγωγή στην Ελλάδα των θεωριών περί «πολέμου των πολιτισμών» απαραίτητο συμπλήρωμα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που τρομοκρατούν και καταστέλλουν τα κινήματα αμφισβήτησης.

Η συνεργασία των ελληνικών δυνάμεων καταστολής με ξένες μυστικές υπηρεσίες (ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ) αποκαλύπτεται στον ΑΓ.Παντελεήμωνα, στην Ομόνοια, στα νησιά τους Αιγαίου. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και τα κινήματα τους, τα αντιπολεμικά κινήματα και τα αντιρατσιστικά πρέπει να δώσουν ενωμένα τον αγώνα για ενότητα των εργαζομένων ανεξάρτητα το θρήσκευμα, την εθνικότητα και το χρώμα.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα γυρίσει την πλάτη στο χριστιανικό και μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό και θα παλέψει για τα πραγματικά ταξικά συμφέροντα.

Ο Συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ που αποκτά ολοένα έναν πιο αποκρουστικό εθνικιστικό-ρατσιστικό λόγο, προτείνοντας όλο και πιο συχνά Απελάσεις και οι συστρατεύσεις με τις ομαδοποιήσεις των εργαζομένων στη βάση της εθνότητας ή του θρησκεύματος είναι πολιτικά επικίνδυνες αφού αναπαράγουν σε άλλο επίπεδο τον εθνικισμό και το φονταμενταλισμό, διασπώντας εκ νέου τους εργαζόμενους από άλλο δρόμο.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΛΑΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου