Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

4 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 389 ΠΑΠ ΞΥΛΑΓΑΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται οι σκληρές συνέπειες στην καθημερινότητα των φαντάρων, που επιφέρουν τα τρομερά προβλήματα ανοργανωσιάς και πελατειακών σχέσεων που επικρατούν στον Ελληνικό Στρατό, είτε κυβερνά η ΝΔ, είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.

Στην συγκεκριμένη μονάδα ήδη ένας φαντάρος έχει πάρει αναβολή, ενώ τρείς από τους εναπομείναντες κίνησαν «παράπλευρες διαδικασίες» ευνοϊκής τους μετάθεσης σε άλλη μονάδα, για να γλυτώσουν.

Τι είναι όμως αυτό που βασανίζει και διώχνει τους φαντάρους από το 389 ΠΑΠ Ξυλαγανής Ροδόπης;

Στην εν λόγω μονάδα από το καλοκαίρι έως σήμερα υπάρχει εμπλοκή, που σύμφωνα με τους αξιωματικούς θα συνεχιστεί μέχρι το Δεκέμβρη, όταν ο στρατός είναι υποχρεωμένος να δώσει τα γκρουπάκια των εορταστικών αδειών.



Ο λόγος που έχουν εξαφανιστεί οι έξοδοι και απαγορευτεί οι άδειες συνδέεται με την ελλιπή επάνδρωση της μονάδας, η οποία θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο με την απόλυση της τελευταίας σειράς και το μεγάλο όγκο των υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φαντάροι που υπηρετούν στη μονάδα χτυπούν παράνομα διπλο-υπηρεσίες: υπηρεσία θαλαμοφύλακας 3:00-6:00 και ακολούθως 6:00-9:00 υπηρεσία τηλεφωνητή. 'Άλλος φαντάρος κρατά το ΚΨΜ, μετά εκτελεί χρέη θαλαμοφύλακα και ακολούθως τηλεφωνητή.

Αποτέλεσμα: υπάρχει φαντάρος που τις τελευταίες 2 μέρες έχει κοιμηθεί 4 ώρες!

Για αυτή την κατάσταση, που έχει μετατρέψει τους φαντάρους στους πιο σκληρά, χωρίς αμοιβή, εργαζόμενους, οι οποίοι παραπαίουν από την κούραση, ευθύνεται ο διοικητής της μονάδας Αντισυνταγματάρχης Αρίστος Περρής, που δεν κάνει τίποτε για να μειωθούν οι υπηρεσίες, η 4Η Ταξιαρχία στην όποια ανήκει η μονάδα, η οποία δεν στέλνει αρκετούς φαντάρους από τις γειτονικές μονάδες για να υπάρχει πιο ανθρώπινη και δίκαιη μοιρασιά των υπηρεσιών, αλλά κυρίως το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: στο αίτημα του διοικητή της μονάδας για αποστολή 17 μεταθέσεων, απάντησαν στέλνοντας μόλις 5 νέους φαντάρους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία σειρά κατάταξης ήταν η πιο πολυπληθής, για την οποία το ΓΕΣ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραπονιόταν ότι δεν είχαν που να βάλουν τους φαντάρους. Αντί επομένως να μοιράσουν δίκαια στις μονάδες τον υπερβολικό αριθμό των φαντάρων, προτίμησαν να ικανοποιήσουν τα κομματικά βύσματα του ΠΑΣΟΚ και τους γόνους των πλουσίων οικογενειών, βολεύοντας τους στο Πεντάγωνο και σε μονάδες για την κοινωνική ελίτ, δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα επάνδρωσης στις μονάδες της παραμεθορίου. Προβλήματα βεβαίως που οξύνονται γιατί ο Ευ.Βενιζέλος υπολογίζει τις χαμένες ψήφους και το πολιτικό κόστος του ΠΑΣΟΚ εν όψει των δημοτικών εκλογών, και δεν τολμά να κλείσει τα άχρηστα στρατόπεδα, κάνοντας το χατίρι των δημάρχων και των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.

Ποιος πληρώνει όμως τη νύφη; Ο απλός Φαντάρος!

Ο φαντάρος όμως πέφτει θύμα και οικονομικής εκμετάλλευσης, στις λίγες ώρες που διαρκεί το υπηρεσιακό του, με την πλήρη συμφωνία-συνενοχή της Ταξιαρχίας, του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ.

Στις λίγες ώρες (2-5) που διαρκεί το Υπηρεσιακό τι θα πρωτoκάνει;

Είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για όλα: το ακριβό ΤΑΧΙ ή ΚΤΕΛ, να φάει έξω, να πληρώσει τον ακριβό καφέ κλπ.

Εμείς καλούμε το διοικητή της μονάδας, την 4η Ταξιαρχία, το ΓΕΣ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν τώρα λύσεις. Λύσεις που μπορούν να δοθούν σε όλες τις μονάδες της παραμεθορίου.

Και υπάρχουν.

Να κλείσουν άμεσα όλα τα άχρηστα στρατεύματα.

Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων: Βαλκάνια-Αφρική-ΕΛΔΥΚ-Αφγανιστάν.

Να Μπλοκαριστούν όλες οι Αγορές Όπλων και οι Προσλήψεις Μισθοφόρων στις Ένοπλες Δυνάμεις και να καταργηθεί ο θεσμός των ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη.

Επίσης, οι υπηρεσίες να είναι 1-1, με έξοδο των φαντάρων που να συνοδεύεται με διανυκτέρευση. Η μεταφορά των φαντάρων από και προς τη μονάδα να γίνεται με υπηρεσιακά οχήματα, όπως γίνεται για τους αξιωματικούς-υπαξιωματικούς και το πολιτικό προσωπικό των μονάδων.

Οι εξοδούχοι φαντάροι να έχουν το δικαίωμα να δειπνήσουν είτε στη μονάδα τους πριν βγουν, είτε στη Λέσχη Αξιωματικών και ο Στρατός να τους προσφέρει νυχτερινό κατάλυμα.

Με πρωτοβουλία των στρατιωτικών υπηρεσιών να προσφέρεται στους εξοδούχους φαντάρους η δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης σινεμά-θέατρο ή αθλητικών συναντήσεων, πολιτιστικής-αθλητικής ενασχόλησης τους.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΝ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ! Και όχι το αντίθετο.

Να σταματήσει ο Στρατός να εκτελείς αστυνομικά καθήκοντα: κυνήγι λαθρεμπόρων όπλων-ναρκωτικών, δίωξη μεταναστών κλπ.

Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δε θεωρεί τη μετάθεση στην παραμεθόριο, αποστολή των φαντάρων στην Εξορία και στην εκμετάλλευση. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ!

Σέβεται τα δικαιώματα του ΦΑΝΤΑΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ!

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Μόνο η συλλογική πάλη, η δημοσίευση των καταγγελιών μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων και όχι ο αναξιοπρεπής, ατομικός δρόμος του βύσματος και της υποταγής σε κάποιον πολιτικό ή στρατιωτικό, που σε τελική ανάλυση ευθύνεται για ότι συμβαίνει στη ζωή μας.

Εξάλλου, ότι παροδικά «γλυτώσεις» αργά ή γρήγορα θα το βρεις μπροστά σου και χειρότερα, αφού τα οικονομικά-πολιτικά-κοινωνικά προβλήματα οξύνονται.

Με Συλλογικούς Αγώνες μπορούμε να βελτιώσουμε την ζωή μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. 95 meth rodo seira 307 ta idia perasa...oti kai na kanete osa dimosieumata kai an anartisete to sistima den prokeitai na allaksei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή