Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΑΡΕ.

 












Μετά το δημοφιλή γύφτο της δεκαετίας του '80, που τριγυρνούσε με το DATSUN αναζητώντας πελάτες για τις πατάτες του, φαίνεται ότι ο γυρολόγος πραγματευτής της νέας εποχής ακούει στο όνομα Ευ.Βενιζέλος, είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πουλά υποβρύχια.

Η ιστορία με τα γερμανικά υποβρύχια αποκαλύπτει ότι τίποτε δεν άλλαξε από την εποχή της προηγούμενης διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν οι «σοσια-ληστές» υπουργοί Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου έκαναν τη μίζα επιστήμη. Ή μάλλον για να μην αδικήσουμε, ο Ευ.Βενιζέλος που δηλώνει ότι έρχεται να κάνει κάθαρση, έχοντας ως συμπαραστάτη του τον ακροδεξιό Κωλοτούμπα Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ, παραμένει στυλοβάτης της σκληρής αντεργατικής πολιτικής, «για να ξεπεραστούν τα ελλείμματα» που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Εργοδότες δημιούργησαν πλουτίζοντας, και του Μνημονίου Κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΕΝ-Εργοδοτών, χειρότερος υπηρέτης των συμφερόντων των εμπόρων όπλων και των βιομήχανων του ολέθρου από οποιονδήποτε προκάτοχό του στο ΥΠΕΘΑ.

Αναδεικνύεται συμμέτοχος μιας κυβέρνησης που παραπλανά, οξύνει τις ταξικές αντιθέσεις, ικανοποιεί και τις πιο βάρβαρες εργοδοτικές απαιτήσεις κατά του κόσμου της εργασίας. Με τη συμβολή των κρατικών και ιδιωτικών μηχανισμών χειραγώγησης και προπαγάνδας διαχειρίζεται μαζί με το ΚΥΣΕΑ και την κυβέρνηση τα έσοδα από τη φορολογική λεηλασία των εργαζομένων, σκοπεύοντας να προβεί σε αγορές άχρηστων για την κοινωνία όπλων της τάξης των 33 δις ευρώ, αδιαφορώντας για τις τεράστιες ανεκπλήρωτες ανάγκες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Το σήριαλ όμως με τα υποβρύχια και την τύχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη των ΜΜΕ, των κρατικών μηχανισμών, της «ανεξάρτητης» αστικής δικαιοσύνης και της Ε.Ε., θα προχωρήσει απροκάλυπτα στην εφαρμογή της αντεργατικής, αυταρχικής και φιλοπόλεμης πολιτικής της. Ουρά οι εισαγγελείς έξω από την Ακρόπολη και απέναντι από τους απλήρωτους για ένα χρόνο συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τις παρανομίες της γερμανικής διοίκησης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: πλαστά τιμολόγια, υπερτιμολογήσεις κλπ. που οδήγησαν το ΣΔΟΕ να επιβάλει βαρύ πρόστιμο 5 εκατ. Ευρώ.

Αντίθετα, προκειμένου να μεταβιβαστούν τα Ναυπηγεία στους Άραβες, τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ σβήστηκαν, όπως χαρίστηκαν και τα πρόστιμα 500 εκατ. Ευρώ που η επίσης «αδιάφθορη» Ε.Ε. είχε επιβάλλει στη γερμανική ιδιοκτησία των ναυπηγείων , δόθηκε φορολογική ενημερότητα παρανόμως σε μια εταιρεία που ελέγχονταν και είχαν εντοπιστεί σοβαρότατα φορολογικά εγκλήματα. Όλα αυτά από την κυβέρνηση της Κάθαρσης, που οικοδομεί «ένα νέο κράτος», με την σύμπραξη της Ε.Ε. και της δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας το πραγματικό βάρβαρο ταξικό τους πρόσωπο.

Και τα υποβρύχια που γέρνουν τι θα γίνουν; Υποβρύχια που προκειμένου «να έρθουν στα ίσα τους» έβαλαν πτερύγιο που αχρηστεύει τις δυνατότητες stealth, τεχνολογία για την οποία κόστισαν σχεδόν 500 εκατ.; Υποβρύχια που προπληρώθηκε το 70% της αξίας τους και το 10% των χρημάτων πήγε ως μίζα σε κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Να θυμίσουμε ότι ο Ευ.Βενιζέλος άλλοτε τόνιζε ότι είναι αξιόπλοα και απαραίτητα στο Πολεμικό Ναυτικό, άλλοτε έταζε ότι θα βρεθεί κανένα κορόιδο κράτος να τα αγοράσει, ενώ φόρτωνε το δημόσιο και τους φορολογούμενους με χρέος ακόμη 1,3 δις ευρώ παραγγέλνοντας επιπλέον παρόμοια του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ υποβρύχια προκειμένου να κάνει πιο δελεαστική την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πότε ο ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος λέει την αλήθεια;

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΡΟΙΔΟ; Και ξαφνικά οι δημοσιογράφοι του στρατιωτικού ρεπορτάζ ανέλαβαν να μεταφέρουν στα πλήθη τη χαρά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΥΠΕΘΑ προσωπικά, γιατί βρέθηκε αγοραστής.

Ερώτηση: Πουλιούνται τα απαραίτητα για το Πολεμικό Ναυτικό υποβρύχια, όπως ισχυρίζονταν ο Ευ.Βενιζέλος;

Πουλιούνται! Και τα αγοράζει η Πολωνία που χρειάζεται υποβρύχια. Μάλιστα, ενδιαφέρεται να αγοράσει και τα τέσσερα υποβρύχια, αλλά αντιστέκεται το Πολεμικό Ναυτικό. Το ΥΠΕΘΑ τονίζει τις αρετές τους: «Διαθέτει σύστημα αναερόβιας προώθησης κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παραμένει αθόρυβα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις δοκιμές του στη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με το ΓΕΝ ,έχουν πλήρως επιλυθεί. Η κλίση που παρουσιαζόταν κατά τη διάρκεια ταχείας ανόδου και με κυματισμό άνω των τριών μέτρων, έχει περιοριστεί στα απολύτως αποδεκτά όρια των 18 μοιρών. Τα υπόλοιπα τεχνικά προβλήματα ήταν λιγότερο σοβαρά και άρα είχαν επιλυθεί εδώ και αρκετό καιρό».

Και ποια θα είναι η τιμή πώλησης του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ; Σύμφωνα με τις διαρροές «ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ κόστισε στην Ελλάδα 450 εκατομμύρια. Οι Πολωνοί θα προσπαθήσουν να ρίξουν κι άλλο τη τιμή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, επικαλούμενοι τα τεχνικά προβλήματα που είχε και την τετραετή ακινησία του στο Κίελο. Η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να πουληθεί το υποβρύχιο σε τιμή υψηλότερη των 300 εκατομμυρίων και θα τονίσει στους Πολωνούς ότι ο μόνος λόγος που η Ελλάδα πουλάει το υποβρύχιο είναι ...ο ψυχολογικός».

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Νεότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «Θεωρητικό» ενδιαφέρον από Πολωνία για τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ (S120). Συζητάνε για συμβολική τιμή! «Βασικό διερευνητικό ενδιαφέρον εκφράστηκε για άλλη μία φορά από την πλευρά της Πολωνίας σήμερα στην έκθεση DEFENSYS για το υποβρύχιο Type 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120), αλλά σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή που ναυπηγήθηκε κατά 45% περίπου, δηλαδή περίπου στα 220 εκατ. Ευρώ».

Που είναι επομένως η μεγάλη επιτυχία του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ; Ουσιαστικά έχουν αποδεχτεί ένα άχρηστο υποβρύχιο, επικίνδυνο για το πλήρωμα, έχουν παραγγείλλει 3 παρόμοια, τα χρυσοπλήρωσαν, έκανα σειρά παρανομιών για να πουλήσουν τα Ναυπηγεία και τώρα ζητάνε και τα ρέστα.

Είτε Παραμείνουν τα υποβρύχια στο Πολεμικό Ναυτικό, είτε Πουληθούν, το κόστος για το λαό μας θα είναι τεράστιο! Ο Ευ.Βενιζέλος, θέλοντας να προσδώσει εύσημα στο εαυτό του για τη διαχείριση του ζητήματος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ-ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, αλλά και για την Έκθεση Όπλων DEFENSYS, έστησε όλο αυτό το επικοινωνιακό τρικ!

Εμείς απαιτούμε να ακυρωθεί άμεσα η συμφωνία Πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Να μην παραληφθούν ποτέ τα άχρηστα και επικίνδυνα υποβρύχια.

Να σταματήσει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και η γερμανική εταιρεία να κρατούν ομήρους τους 1.200 εργαζόμενους, μαζί με αυτούς που εργάζονταν στα βαγόνια, να πληρώσουν τους μισθούς που τους οφείλουν και να εγγυηθούν την λειτουργία τους, προσανατολίζοντας την παραγωγή σε ειρηνικούς σκοπούς.

Αντί να δίνουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δις ευρώ σε άχρηστα όπλα, σε φρεγάτες που είναι μόνο για να υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να συμμετέχουν σε αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ας παραγγείλουν πλοία που να αναλάβουν την Δημόσια Δωρεάν Ακτοπλοϊκή Σύνδεση των νησιών, που οι κάτοικοί τους το χειμώνα παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ οι ταξιδιώτες αποτελούν θύματα της ασυδοσίας των πλοιοκτητών, με την κάλυψη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε στους παράλογους εξοπλισμούς και να Μπλοκάρουμε κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου