Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στις ΑΙΣΧΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΔΥΚ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!

Για μια ακόμη φορά γίναμε και γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής κόντρας που βρίσκει από τη μια πλευρά τους νεοσύλλεκτους φαντάρους και τις οικογένειες τους, ενώ από την άλλη βρίσκονται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ, οι διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης, τα κλιμάκια του ΓΕΣ για την ΕΛΔΥΚ και οι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί.
Όλοι αυτοί, για μια ολόκληρη βδομάδα παραπληροφορούν συστηματικά τους στρατιώτες, περιγράφοντας τα λεγόμενα «προνόμια» της μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ,  για να καταφέρουν να τους παραπλανήσουν και να  τους ωθήσουν να αποδεχτούν τη μετακίνηση στην Κύπρο.
Με ομιλίες και προβολή DVD προσπαθούν να πείσουν ότι «θα έχετε άδειες, θα πληρώνεστε, θα ταξιδεύετε εσείς και οι οικογένειες σας δωρεάν, η Κύπρος είναι πανέμορφη, οι εγκαταστάσεις καταπληκτικές και οι αξιωματικοί, κύριοι στην συμπεριφορά τους»!
Βεβαίως τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση που περιγράφουν οι ίδιοι οι φαντάροι και οι οικογένειες τους. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Με πρόφαση το μνημόνιο κόψανε το μισθό των φαντάρων που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ κατά 30% και μείωσαν κατά ένα τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια (καταστάσεις επιβίβασης)-Φυσικά δεν λένε Κουβέντα για αυτό στις Ενημερώσεις!
Έτσι, οι στρατιώτες και οι οικογένειες τους είναι υποχρεωμένοι  να αναλάβουν όχι απλώς το κόστος της θητείας, το κόστος παραμονής εκτός ελληνικής επικράτειας, ενώ καλούνται να πληρώσουν και τα αεροπορικά εισιτήρια όταν οι φαντάροι παίρνουν άδεια!
Η Λαϊκή οικογένεια, στην οποία η απειλή ή η πραγματικότητα της ανεργίας προκαλεί τρομερά αδιέξοδα, που βλέπει το μισθό και τις συντάξει να πετσοκόβονται, που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με το φροντιστήριο και τις σπουδές των παιδιών της, αδυνατεί να πληρώσει την έμμεση φορολογία=υποχρεωτική στράτευση των παιδιών της. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία προς την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γονιών με τρία παιδιά, από τα οποία ήδη το πρώτο αγόρι υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ και καλούν και το επόμενο που υπηρετεί τώρα να μετατεθεί στην Κύπρο:
«Δεν αντέχουμε, δε μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα-Η μετάθεση του πρώτου παιδιού μας στην Κύπρο μας τσάκισε οικονομικά»!
Είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε ότι η μετάθεση στην Κύπρο είναι μια καθαρά ταξική επιλογή, αφού κανένα βύσμα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, κανένα τέκνο των πλουσίων και καμιά φίρμα του life style, δε θα πάει εκεί!
  1. Οι εγκαταστάσεις είναι πράγματι καλές, αλλά οι ρυθμοί εκπαίδευσης είναι εξοντωτικοί, υπάρχει πολεμική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή, αφού η ΕΛΔΥΚ δρα σε κατεχόμενη χώρα. Οι υπηρεσίες δεν σταματούν ποτέ.
  2. Ενώ όρος μετάθεσης είναι ο χαρακτηρισμός Σωματικής Ικανότητας των στρατευμένων Ι1-Ι2, στην Κύπρο στέλνονται ακόμη και Ι3 με όπλο ή χωρίς, ή στρατιώτες πάνω από 25 ετών που είναι το όριο. Ακόμη στέλνονται παιδιά με μεγάλα οικογενειακά προβλήματα (χωρισμένοι και ασθενείς γονείς κλπ) ή που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.
  3. Στο ΓΕΣ υπόσχονται άδεια ανά δίμηνο και στην Κύπρο τους ενημερώνουν ότι θα λαμβάνουν άδεια ανά τρίμηνο.
Μάλιστα η άδεια αυτή θα είναι μικρότερης διάρκειας συγκρινόμενη με ότι ίσχυε μέχρι τώρα.
Η πρόφαση για αυτό τον περιορισμό των αδειών, που ούτε ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ, επιπλέον δεν αναρτήθηκε στo army.gr, ούτε φυσικά περιλαμβάνεται στα διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράζει ο Ελληνικός Στρατός στα Κέντρα Εκπαίδευσης για να δελεάσει του νεοσύλλεκτους, είναι η μείωση της θητείας.
  1.  Καταργούνται οι διευκολύνσεις για τους συγγενείς των φαντάρων που μετατίθενται εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα πλέον οι συγγενείς α' βαθμού, δεν δικαιούνται δωρεάν έως (4) μέρες διαμονή σε ξενοδοχείο της Κύπρου.
Φυσικά, ούτε αυτή η σημαντική τροποποίηση που θίγει τους γονείς, οι οποίοι υποχρεώνονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους που μετατίθενται εκτός ελληνικής επικράτειας, δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανακοινώσεις του ΓΕΣ στο army.gr.
  1. Τέλος, άλλαξε και ο χρόνος παραμονής στην Κύπρο, ο οποίος παρατείνεται.
Έτσι λοιπόν, αντί οι ΕΛΔΥΚάριοι να επιστρέφουν ένα δίμηνο πριν την απόλυση τους (όπως ίσχυε μέχρι τώρα και όπως υποστηρίζει η ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ), τώρα θα επιστρέφουν (45) ή (30) μέρες πριν απολυθούν!!!
Αυτές λοιπόν είναι οι υποσχέσεις του Ευ.Βενιζέλου που δήλωσε βαρύγδουπα ότι επί υπουργίας του στον Στρατό θα πάψει «του Παραλόγου η θητεία» και θα αποτελέσει παρελθόν το σλόγκαν «εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο στρατός».
Όμως οι φαντάροι Αρνούνται και δεν δέχονται να υπηρετήσουν στην Κύπρο, όπως έχουν κάθε δικαίωμα.
Τότε αρχίζουν οι απειλές και τα ψέματα.
Ίλαρχος στην Αυλώνα έλεγε ότι «στην Κύπρο θα πάτε θέλετε δε θέλετε. Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν στο ΓΕΣ την άρνηση σας».
Στην Καλαμάτα, επιλοχίας δήλωνε «στην Κύπρο θα πάτε και κολυμπώντας».
Στην Κόρινθο, αξιωματικοί βεβαίωναν τους φαντάρους «ότι και να αρνηθείτε, στην Κύπρο θα πάτε Υποχρεωτικά». Το ίδιο έλεγαν στην Σπάρτη, στη Θήβα και σε ΚΕΝ της Μακεδονίας.
Βεβαίως, κανένας από αυτούς δεν έδειξε ποτέ σε κανέναν φαντάρο τις σχετικές διαταγές ή τους νόμους που προβλέπουν την υποχρεωτική μετάθεση των φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ.
Και δεν τους έδειχναν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν.
Παράνομα στέλνουν τους στρατιώτες στην Κύπρο παρά τη θέληση τους.
Τέλος, η χυδαιότητα και η κουτοπονηριά των αξιωματικών τους κάνει να χρησιμοποιούν Απειλές:
Αν δεν δεχτείτε τη μετάθεση στην Κύπρο, να «φάτε δυσμενή μετάθεση».
Ας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα: Ποιες είναι αυτές οι μονάδες που θεωρούνται τόποι δυσμενής μετάθεσης; Ποια μονάδα είναι χειρότερη από την ΕΛΔΥΚ στην οποία είσαι συνεχώς τσιτωμένος, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει πολεμικό επεισόδιο, οι φυλακές και οι κρατήσεις πέφτουν με το παραμικρό, πρέπει να είσαι συνεχώς προβλεπόμενος και το κόστος ζωής είναι πανάκριβο;
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΔΥΚ
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Ο όρκος που έδωσαν την Παρασκευή 3/12/2010 τους καλεί να υπερασπίσουν την Άμυνα της χώρας και το Σύνταγμα. Οι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να μην υπακούσουν σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΤΑΓΗ-Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΤΑΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ-σχετική υπουργική απόφαση το 2001, από τον τότε ΥΠΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου, που απαγορεύει την συμμετοχή εφέδρων σε Ειρηνευτικές Αποστολές.
Υπάρχει εξάλλου και κάτι μακάβριο σε όλα αυτά: οι φαντάροι καλούνται να δηλώσουν και να υπογράψουν ότι πάνε Εθελοντικά στην Κύπρο ώστε σε περίπτωση απώλειας τους ο Στρατός να αποποιηθεί κάθε ευθύνης.
Μόλις τους γνωστοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ να βγουν αμέσως Παραπονούμενοι, καταρχήν στο Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης που υπηρετούν και αμέσως μετά, αφού τους στείλουν στην Αυλώνα, να βγουν ξανά Παραπονούμενοι στο διοικητή του ΚΕΝ Αυλώνας δηλώνοντας ότι δεν δέχονται τη μετάθεση γιατί δε θέλουν να υπηρετήσουν εκτός συνόρων, δεν εκτελούν Παράνομη Διαταγή!
Να  απαιτήσουν από όλους να τους δείξουν τη σχετική διαταγή ή το νόμο που λέει ότι ο Στρατός μπορεί να τους στείλει Υποχρεωτικά στην Κύπρο!
Επειδή όμως τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει, θα τους πουν ΨΕΜΑΤΑ.
Θα τους απαντήσουν  «ότι η διαταγή υπάρχει και είναι Απόρρητη, για αυτό δε μπορούν να τους τη δείξουν». Θα τους κάνουν μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Η στρατολογία θα κρύβεται. Θρασύδειλοι.
Ο μόνος αρμόδιος να αλλάξει τη μετάθεση είναι το ΓΕΣ και οι αρμόδιες στρατολογικές υπηρεσίες του Πενταγώνου. Η ευθύνη για την καταπίεση των φαντάρων, την απάτη, τα ψέματα, την παραπλάνηση, τον καταναγκασμό βαραίνει κυβέρνηση, τους υπουργούς Βενιζέλο-Μπεγλίτη, ΓΕΣ.
Καλούμε τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους που δίνουν ένα τίμιο αγώνα για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους.
Δεν πρέπει να αφήσουν καμιά κυβέρνηση, κανένα στρατιωτικό να παίζει με τα παιδιά τους.
Καλούμε τους γονείς να απευθυνθούν στους διοικητές και στις στρατολογικές υπηρεσίες του Πενταγώνου, να εκφράσουν την αγανάκτηση τους, να απαιτήσουν υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμοδίους και να αλλά η μετάθεση εντός ελληνικής επικράτειας.
Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε Μαζί μας, όποτε και αν χρειαστεί.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου