Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Η φορομπηχτική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο.
Όλος σχεδόν ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας, που βρίσκεται σε κατάσταση εφεδρείας, υποχρεώνεται να πληρώσει χρηματική ποινή 90 ευρώ, τα οποία είναι απαιτητά από την Εφορία!
Ο λόγος;
Γιατί δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, απέναντι στην στρατολογία: π.χ. όταν δεν έχει ενημερώσει για αλλαγή διεύθυνση κατοικίας.
Πρόκειται για μια πονηρή φορομπηχτική εκστρατεία, που ουσιαστικά μεταφέρει τις ευθύνες από τις κακοοργανωμένες στρατολογικές υπηρεσίες, που ακόμη βρίσκονται στην εποχή του χειρόγραφου, στον απλό πολίτη, που υποχρεώνεται να καταβάλει ένα ακόμη χαράτσι.
Αυτή η άδικη και κουτοπόνηρη διάταξη περιλαμβάνεται μεταξύ των ρυθμίσεων του ΥΠΕΘΑ για τα ζητήματα Ανυποταξίας-Λιποταξίας-Εναλλακτικής Θητείας.
Όλα λύνονται αν έχεις να πληρώσεις το τσουχτερό πρόστιμο των 6.000 ευρώ, αποκαλύπτοντας όλη τη φοροεισπρακτική λογική της κυβέρνησης και τη βαθιά αντιδραστικότητα της ταξικής πολιτικής της, που δίνει τη δυνατότητα εξαγοράς σε όσους έχουν, τρομοκρατεί τους υπόλοιπους ώστε να καταταγούν άμεσα και να καλύψει τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων και επιχειρεί να αναδιαρθρώσει την ζωή συνολικά της νεολαίας διαμέσου της στρατιωτικής θητείας.
Παράλληλα, σε εποχές ανέχειας, ανεργίας που για τους νέους έως τα 25 έτη ξεπερνά το 33%, έρχεται να ποινικοποιήσει τη γενικευμένη αμφισβήτηση της νεολαίας απέναντι στον στρατό και επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα σε όσους αντιστέκονται στο μιλιταρισμό, στην συμμετοχή του Στρατού στην Καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων και στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της εποχής μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ένα διογκωμένο ρεύμα άρνησης συμμετοχής σε Ασκήσεις Εφέδρων που καλούνται περιοδικά, διακόπτοντας την επαγγελματική και μορφωτική ζωή μας, επιβάλλει πρόστιμο 1000 ευρώ, επίσης απαιτητό από την εφορία.
Πρόκειται για μια σαφή επιπλέον ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αφού η κυβέρνηση αντί να στείλει στο Δικαστή όσους αντιστέκονται και δεν λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζοντας πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις από τα κινήματα αλληλεγγύης, τώρα τους στέλνει στην Εφορία!
Καλούμε τους μαζικούς φορείς του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος να αντιδράσουν.
Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τον στρατό σας και τους εξοπλισμούς σας.
Γίνεται για μια ακόμη φορά σαφές ότι είναι απαίτηση της εποχής η κατοχύρωση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Συνδικαλισμού, η επέκταση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ημουν και εγώ στρατιώτης...(αν και δεν το ήθελα)12 Μαΐου 2011 στις 6:29 μ.μ.

    Ήμουν και εγώ ένα από τα πολλά θύματα που καλέστηκαν να πληρώσουν το σουρεαλιστικό αυτό πρόστιμο. Το χειρότερο από όλα είναι η ιστορία πίσω από αυτό. Κάποια στιγμή ενώ υπηρετούσα στη μονάδα μας ήρθε ένα χαρτί με μια λίστα ονομάτων που έπρεπε να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό. Εγώ έμεινα έκπληκτος καθώς είχα γυρίσει από το εξωτερικό και πριν το κάνω αυτό είχα επικοινωνήσει με τις στρατιωτικές αρχές της πρέσβειας οι οποίες με καθησύχαζαν ότι δε χρειάζεται να υποβάλλω κάποιο έγγραφο που θα πιστοποιούσε το τέλος της παραμονής μου εκεί. Το θεώρησα εκ των υστέρων ως ένα δείγμα της ανοργανωσιας του στρατού. Πηγαίνοντας να πληρώσω το αντίτιμο στην Αθήνα κανείς δε μας έδωσε μια πειστική απάντηση για ποιόν λόγο μας επιβλήθηκε το πρόστιμο παρά των ερωτήσεων μας. Εν κατακλείδι, μόλις επιτέλους απολύθηκα ο αξιωμ. του 1ου κοιτώντας τα χαρτιά μου και βλέποντας ότιπλήρωσα το πρόστιμο είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι τελικά δε χρειαζότανε να το πληρώσω. Ελπίζω κάποτε να γράψουν και μένα ως έναν από του ευεργέτες του Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή