Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αυτό το κατεστραμμένο νησί από τη λογική του κέρδους, σε ποιες γκρίζες ζώνες συμπεριλαμβάνεται ;















Ενώ οι επιθετικές δηλώσεις του ελληνικού κατεστημένου δια στόματος του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου απέναντι στην Τουρκία προσπαθούν ξαφνικά και όλως τυχαίως την περίοδο της έντασης της πιο σκληρής αντεργατικής επίθεσης, να διαμορφώσουν κλίμα «εθνικών κινδύνων» και να απαιτήσουν «εθνική ενότητα», για να δεχτούν τα αντιπολιτευτικά εθνικιστικά πυρά (μοιράζεται το Αιγαίο μας, ξεπουλάτε τις ΑΟΖ μας.) της καθεστωτικής αριστεράς και του συγκυβερνώντος ΛΑΟΣ, στο Αιγαίο ένα νησί χάνεται.
Αναφερόμαστε στο άτυχο νησάκι Γυαλί, ένα μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων, που χάνεται από το χάρτη επειδή ακριβώς είναι πλούσιο σε ηφαιστειακά πετρώματα και σε αρχαιολογικά ευρήματα. Tο νησάκι Γυαλί βρίσκεται δίπλα από τη Νίσυρο και την Κω και είναι γνωστό ως το νησί της ελαφρόπετρας και κατέχει την πρώτη θέση στην εξαγωγή ελαφρόπετρας παγκοσμίως με 900.000 τόνους τον χρόνο.
Η λογική όμως του κέρδους και η χωρίς κανένα όριο κερδοσκοπία, ενός αστικού νεοελληνικού κράτους που αδιαφορεί για τον κόσμο της εργασίας, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, υποκλίνεται στα επιχειρηματικά σχέδια, των οποίων, την καταστροφική μανία, υπερασπίζει, κατέστησαν κατάρα του νησιού ότι βρίθει από πετρώματα, κυρίως ελαφρόπετρα και περλίτη, δηλαδή φυσικό γυαλί.
Η εξόρυξη μετά μανίας τα τελευταία 20 χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα ένα τμήμα του νησιού να έχει σχεδόν εξαφανισθεί και στη θέση του έχουν απομείνει δύο μεγάλοι κρατήρες λατομείων. Στο στόχαστρο της «εθνικής οικονομικής ανάπτυξης» μπαίνει και η ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά καθώς στο νησί εντοπίστηκαν σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στο νησί αυτό όχι απλά υπήρχαν κάτοικοι από την τέταρτη χιλιετία πρό Χριστού αλλά μάλιστα ήταν και πατέρες της μεταλλουργίας.
Ας θυμηθούμε ότι λίγους μήνες μετά την κρίση στα Ίμια, που για ένα βράχο με  κατσίκια κόντεψαν να αιματοκυλήσουν δύο λαούς, επιβάλλοντας όμως μια τεράστια κούρσα εξοπλισμών με φοβερά κέρδη για τις ξένες πολεμικές βιομηχανίες και τους Έλληνες εμπόρους-βιομήχανους του ολέθρου, αλλά και πρωτόγνωρες μίζες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μπήκε πωλητήριο σε δεκάδες νησάκια του Αιγαίου.
Τι ειρωνεία και τη χυδαία αποκάλυψη της αστικής πολιτικής: οι εργαζόμενοι και οι νέοι κρέας στα κανόνια τους, θύματα άγρια φορομπηξίας για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ οι πλούσιοι αγοράζουν αποκλειστικούς επίγειους παράδεισους!
Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι το Αιγαίο αποτελεί ένα σημαντικότατο οικονομικό και πολιτικό επίδικο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, δύο  αστικών τάξεων που επενδύουν στην κατοχύρωση περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου.
Τα κατασκευαστικά και τουριστικά συμφέροντα που καταστρέφουν το φυσικό κάλλος και εμπορευματοποιούν το κοινωνικό αγαθό της αναψυχής και ψυχαγωγίας, οι ελληνικές-τουρκικές-πολυεθνικές εταιρείες ενέργειας και οι εφοπλιστές κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία από τον κόσμο της εργασίας, από τον οποίο απαιτούν μόνο «θυσίες» για πολεμικούς εξοπλισμούς και για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Το λέμε ξεκάθαρα:
το Αιγαίο θα γίνει θάλασσα ειρήνης μόνο μέσα από τη παρέμβαση ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος Ελλήνων-Τούρκων-Κυπριών εργαζομένων, που θα αδιαφορήσει για τις αστικές σειρήνες που σπέρνουν εθνικιστικά μίση και μιλούν για κοινά «εθνικά συμφέροντα».
Αγωνιζόμενο ενάντια στην αντεργατική-αυταρχική-φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική, για την Ανατροπή των κυβερνήσεων, απαιτώντας την ικανοποίηση των κοινών εργατικών τους συμφερόντων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για τη σελίδα και την παρουσία σας.


    ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ
    www.theorystudies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή