Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

"Όχι καταστολή πλήθους, διαχωρισμό αντιμαχομένων κάνουμε", λένε στο Κιλκίς!

Στρατιωτικές πηγές ανέλαβαν να δώσουν απάντηση για το θέμα των ασκήσεων καταστολής πλήθους που ξεκινάνε αύριο στο στρατόπεδο «ΚΟΡΟΜΗΛΑ» στην Αργυρούπολη του δήμου Κιλκίς. Βέβαια η απάντηση δεν αναφέρει πουθενά την λέξη «καταστολή πλήθους». Αυτό το σενάριο άσκησης λέγεται ...διαχωρισμός αντιμαχομένων.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πηγές λοιπόν «η άσκηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της Ταξιαρχίας, προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή του σε περίπτωση συμμετοχής του στην HELBROC. Στη συνέχεια του κειμένου, παραθέτουμε στοιχεία για την HELBROC και την εμπλοκή σε αυτήν της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.
Η ΕΕ, στο πλαίσιο της έγκαιρης αντιμετώπισης των απειλών και της αποτελεσματικής διαχείρισης των κρίσεων, αποφάσισε το 2003 τη δημιουργία ευέλικτων και ταχυκίνητων στρατιωτικών τμημάτων, γνωστά ως "Battle groups", κάτι αντίστοιχο των Response Forces του NATO (NRF) Την 2 Οκτ. 2006, εγκρίθηκε από την Στρ. Επιτροπή (ΣΕ) το "BG concept", το οποίο αποτελεί το βασικότερο κείμενο, στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία των Σχηματισμών Μάχης (ΣΜ).
Στο BG Concept, καταγράφεται η φιλοδοξία της ΕΕ να λαμβάνει την απόφαση εκτέλεσης μιας επιχείρησης ταχείας αντίδρασης (council decision to launch the operation), εντός πέντε ημερών από την έγκριση της Βασικής Αντιλήψεως για τη Διαχείριση Κρίσεων (Crisis Management Concept - CMC). Τα Battle groups θα πρέπει ακολούθως, να έχουν ετοιμότητα 10 ημερών για ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων (και την εκτέλεση της αποστολής), από την ημέρα που θα ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο της ΕΕ για την έναρξη μιας επιχείρησης (ή συνολικά εντός 15 ημερών από την έγκριση της CMC).
Με βάση επίσης τις προβλέψεις του BG Concept, τα BGs, θα πρέπει να έχουν δυνατότητα δράσης και εκτέλεσης αρχικών επιχειρήσεων, για διάρκεια 30 ημερών, οι οποίες θα μπορούν να επεκταθούν στις 120 ημέρες, εφόσον ανεφοδιαστούν κατάλληλα. Δύναται δε, να αναπτυχθούν σε απόσταση 6 χιλιάδων χιλιομέτρων από τις Βρυξέλλες. Είναι σχεδιασμένα για ένα εύρος πιθανών αποστολών και έχουν σύνθεση περίπου 1500 ανδρών.
Τα είδη των αποστολών τις οποίες μπορεί να εκτελέσει ένας Σχηματισμός Μάχης είναι η Πρόληψη Κρίσης (Conflict Prevention), ο Διαχωρισμός Αντιμαχομένων με Επιβολή Δυνάμεως (Separation of Parties by Force), η Σταθεροποίηση, Ανοικοδόμηση και Παροχή Στρ. Συμβουλών σε Τρίτες Χώρες (Stabilization, Reconstruction and Military Advice to Third Countries), οι Επιχειρήσεις Εκκένωσης (Evacuation Operations) και η Παροχή Βοήθειας σε Ανθρωπιστικές Επιχειρήσεις (Assistance to Humanitarian Operations)».
(αναδημοσίευση)
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου