Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ


Πλέον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό στους ένστολους δούλους που ονομάζονται φαντάροι. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ποιότητα του φαγητού είναι άθλια ενώ η ποσότητα των μερίδων σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε νέα, καταταλαιπωρημένα από την εκπαίδευση παιδιά.
Στο ΚΕΝ Αυλώνας που φιλοξενεί εκτός από τους νεοσύλλεκτους στα Τεθωρακισμένα, τους συναδέλφους στις Διαβιβάσεις και στο Υγειονομικό, το τι παλιόφαγο δίνουν στους φαντάρους δεν λέγεται. Πρόσφατα, οι φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία, αηδιασμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτή ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα το μπριάμ, να μην φάνε γιατί κινδυνεύει η υγεία τους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους τα ταψιά ήταν βρώμικα και χρησιμοποιούνταν όπως ήταν, αμέσως μετά την προηγούμενη χρήση τους. Τα υλικά δε, ήταν κακής ποιότητος και λειψά, καθώς η διοίκηση της μονάδας κάνει οικονομία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες φαντάρων ότι προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στα μαγειρεία για τη σίτιση των νεοσυλλέκτων,καταλήγουν για πώληση στο ΚΨΜ!
Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση των φαντάρων δύο λόχων – ενός των Διαβιβάσεων και ενός του Υγειονομικού – που αρνήθηκαν να μπουν στα εστιατόρια για να σιτιστούν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και απάνθρωπη αντιμετώπιση τους από τη διοίκηση της μονάδας. Πρόκειται για μια σημαντική πράξη αντίστασης των φαντάρων που με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο αμφισβήτησαν τις απαράδεκτες συνθήκες, την αυθαιρεσία της διοίκησης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσων νέων ανθρώπων.
Επιλοχίας που έτρεξε αγχωμένη να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φαντάρων προσπάθησε με απειλές και βρισιές να τρομοκρατήσει τους φαντάρους. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει την περιφρόνηση τους, καθώς της γύρισαν μαζικά την πλάτη και απομακρύνθηκαν από τα εστιατόρια, χωρίς να φάει κανείς. Αργότερα οι συνάδελφοι βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι στους επικεφαλής αξιωματικούς και απαίτησαν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
Από ότι φαίνεται οι νεοσύλλεκτοι στην Αυλώνα έχουν τις εξής επιλογές: ή να φάνε το απαράδεκτο φαγητό της μονάδας και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους ή να μείνουν νηστικοί και να ξοδεύουν το οποίο χαρτζιλίκι τους στο ΚΨΜ, επιφέροντας κέρδος στη διοίκηση της μονάδας.Και είναι γνωστό τι «βούτες» γίνονται στα ΚΨΜ!!!
Στην Αυλώνα φαίνεται ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λιώνουν τους νεοσύλλεκτους στην παρέλαση. Το άγχος τους για το θεαθήναι και την προβολή τους ενόψει της ορκωμοσίας έχει δραματικά αποτελέσματα: τρεις (3) φαντάροι κατέρρευσαν την ίδια μέρα εξαιτίας των ατελείωτων δοκιμαστικών των παρελάσεων.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.
Ο καθημερινός συνδικαλιστικός αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος για τη συλλογική βελτίωση των συνθηκών και την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αξιωματικών και διοικητών.
Επίσης, καλούμε τους γονείς να εκμεταλλευτούν τη μαζική τους παρουσία στην ορκωμοσία και να εκφράσουν τα παράπονα τους στη διοίκηση της μονάδας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

19 σχόλια:

  1. Ντροπή μόνο και μόνο που ανεβάσατε αυτό το κείμενο!Ρε "φίλε" που ανέβασες αυτό το κείμενο,το σκέφτηκες καλά πριν το κάνεις;Αυτό δείχνει την κατάντια την Ελληνικής νεολέας!Τα παιδάκια,μη φάνε φαγάκι που δεν είναι απο τη μαμά τους....Διαμαρτύρονται κίολας!Εγώ δε θυμάμαι ποτέ κανένας να είπε το παραμικρό για να διαμαρτηρηθούμε για το φαϊ!Και στο Πεύκο,απ'οτι μας είπαν φαντάροι απο την Αυλώνα,έχει χειρότερο φαϊ!Μπαίναμε στα μαγειρία και τρώγαμε ό,τι μας έδιναν και λέγαμε και ευχαριστώ!Ποτέ δεν έπαθε κανένας τίποτα!Τα πουστόνεα αυτά θέλουν έναν υπολοχαγό που είχα εγώ που όταν έμπαινε στα μαγειρία τρώγαμε μέχρι και τα νύχια των ποδιών μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις μαλακιες αυτες που γραφετε,τις πιστευουν ΜΟΝΟ οι τυποι σαν και εσας!Κανενας αλλο δεν πιστευει τις ψευτιες σας,κανενας που γνωριζει πραγματικα.Εχετε καταντησει γραφικοι.Κανενας δεν σας παιρνει στα σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνουν και τους ξεμπροστιάζουν τα παιδιά, ντροπή στους 2 από πάνω για τις μαλακίες που γράφουν, άσε εμάς τα πουστόνεα να απαιτούμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν με τους τρόπους που ξέρουμε, εσείς κύριοι είσαστε προφανώς αγγράματοι και αισθάνεστε ασφάλεια μόνο όταν κάποιοι κινούν τα νήματα για εσάς, μαριονέτες είστε και ήσασταν. Αν είναι δυνατόν εν έτη 2011 να υπάρχουν τέτοια ξεφτιλίκια, δεν φτάνει που μας ταλαιπωρούν άδικα 11 μήνες κάνοντας ένα σωρό αγγαρείες ενώ η εκπαίδευση διαρκεί μόλις 1 μήνα ε όχι όμως και να μη μας ταίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα ταψιά ήταν βρώμικα και χρησιμοποιούνταν όπως ήταν.... σωπα ρε 'κομαντα'!!!!ποιος επρεπε δηλαδη να τα καθαρισει τα ταψια???να φερουμε συνεργειο καθαρισμου απ'εξω???θα τρελαθουμε τελειως???τετοιες μαλακιες προσπαθειτε να περασετε στους στρατευμενους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόμιζα ότι το άρθρο είναι υπερβολή από ένα site που δεν του αρέσει ο στρατός και ότι στην πραγματικότητα δε συνέβη καθιστική διαμαρτυρία. Συμπτωματικά έμαθα από γνωστό που υπηρετεί εκεί ότι όντως συνέβει. Η άλλη μισή αλήθεια όπως μου είπε είναι ότι δεν είναι το φαγητό χάλια άλλα ότι απλά στους περισσότερους φαντάρους δεν αρέσει το μπριάμ...

    Οι απόψεις του κάθε ένα μας για το στρατό είναι ΕΝΑ θέμα και η παραπληροφόρηση και η δημιουργία είναι ΑΛΛΟ θέμα... Τέτοιες μαλακίες δεν τις περίμενα από ένα blog που θέλει να θεωρείται αξιόπιστο. Στο internet, αδέρφια, όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σχόλια μένουν για τον απλούστατο λόγο ότι είναι απόδειξη νοοτροπίας και αντίληψης.
    Ανάλογη στάση είχαν αξιωματικοί και σε άλλα μπλογκ που εμφανίστηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.
    Δυστυχώς όμως για όσους αξιωματικούς και ακροδεξιούς βρίζουν το "άσχημο" μπριάμ διαδέχτηκαν τα σάπια κρέατα και κοτόπουλα.
    Και όλα αυτά όταν η Ελλάδα έχει έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμια πολεμικούς προυπολογισμούς.
    Αλήθεια η Αυλώνα έχει διοικητή;;; Ποιες οι ευθύνες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το φαί συμφωνώ... αλλα απο την άλλη ΠΟΤΕ δεν ήταν Restaurant τα μαγειρια... τώρα θυμήθηκαν όλοι οτι επικρατουν άθλιες συνθήκες ???
    Την επόμενη φορά θα φωνάζουν την μάνα του καθενώς να καθαρίζει τα ταψιά και να μαγειρευει για 600 άτομα... για να νιώθετε όλοι σαν στο σπίτι σας... σωπάτε ρε !!!
    Γι' αυτο υπάρχει η "αγγαρεία" για να καθαρίζει... σε αυτούς να πείτε για τα ταψιά... δηλαδή σε μερικούς απο εσάς που βαριούντε να καθαρίσουν μην και πάθουν τίποτα...

    Όσο για τις δοκιμαστικές παρελάσεις... πάλι συμφωνω... θα έπρεπε να υπήρχαν διαλείματα απο τον ήλιο και την κούραση αλλα δυστηχώς με 9 μήνες θητεία δεν υπάρχει χρόνος για να τα μαθουν όλοι όλα και σωστα...
    Και στην τελική σε όποιον δεν αρέσει ας παρουσιαζόταν τον χειμώνα !

    Τωρα πείραξε κάποιους απο εσάς που κατερευσαν 3 φαντάροι ??? Κάποτε επεφταν κάτω 10-10 σαν τα κοτόπουλα...
    Μήπως θέλετε και κλιματιζόμενες αίθουσες για να κάνετε παρελάσεις και σκοπιες ??? ΕΛΕΟΣ !!!

    Το γεγονός οτι σε μερικά πράγματα επικρατούν άθλιες συνθήκες το καταλαβαίνω... αλλα μην τα ισοπεδώνουμε όλα... δεν πάτε εκει για διακοπές ούτε είπε κανεις οτι ο στρατός ειναι 5 αστέρων ξενοδοχείο !!!
    Εκτός αν έτσι το θέλετε να γίνει... μην πάθει τίποτα το νυχάκι σας όλοι... μην κουραστούν τα παιδιά καλε...

    Υπαρχουν άνθρωποι σαν μερικούς απο εμάς που σε άλλες περιπτώσεις πέρασαν καλήτερα και σε άλλες χειρότερα μέσα στην θητεία τους... αλλα δεν βλέπω να πάθαμε κάτι... λετε να είμασταν απλά τυχεροί ή μήπως είμασταν βλάκες που δεν μιλήσαμε γι' αυτά τα προβλήματα ???

    Ως πότε ρε θα τρέχει απο πίσω σας η κακομοιρη η μανούλα σας ???
    Για σκεφτειτε το και επιτελους ήρθε ο καιρός να μεγαλώσετε !!!
    Ναι να έχετε το θάρρος της γνώμης σας αλλα να ζητάτε και πράγματα που αρμόζουν στις περιστάσεις... όχι όμως για να κάνετε απλά την ζωούλα σας μερικοί μερικοί.
    Σαν πολλοί καλομαθημένοι είστε όλοι !!!

    Ο στρατός είναι ένα απλά ένα μικρό σχολείο της ζωής... μάθετε λοιπόν να συμπεριφερεστε αναλογα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε, συγγνώμη, αλλά στο 2011 ζούμε, όχι στο 1911!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κριμα γιατι πιστευα οτι αυτο το blog ηταν αξιοπιστο και ουδετερο.. εχει καταντησει φερεφωνο των καλομαθημενων παιδιων που τρεχουν πισω απο την φουστα των μαναδων τους και μολις δυσκολευτουν λιγακι κοβουν το βυσμα τους και γαμανε τους υπολοιπους...μονο κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To μπλογκ είναι ουδέτερο όσο και εσύ "φίλε"!
    Πάντα εδώ συναντάς την προσπάθεια υπεράσπισης των φαντάρων και σχόλια που συχνά επιχειρούν να υπερασπίσουν άραγε τι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχετε δίκιο... δεν έχουμε 1911... αλλα μια τέτοια περίοδος στρατού χρειάζεται σε πολλούς απο εσάς για να εκτιμίσετε μερικά πράγματα του 2011...

    Ζητατε υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων ή υπεράσπιση του "καλσόν" σας ???
    Αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμα...
    Αραγε απο πότε είναι "δικαίωμα" το να ζητάτε συνθήκες Restaurant σε στρατιωτικά μαγειρεία ???
    Εν καιρό πολέμου (ο μη γένοιτο) τί θα ζητάτε τότε ??? Piano Bar ???

    Εχετε μπερδέψει τα λογικά ανθρώπινα δικαιώματα με την καλοπέραση μου φαίνεται !!!

    Εδω άλλοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε μια κουταλιά φαί να φάνε και εσείς βγαίνετε και διαμαρτύρεστε για τα μπριάμ και τα ταψιά !!!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!
    Σε όποιον δεν αρέσει το μπριάμ ας φεσώσει την οικογένεια του με 1 ευρω ++ για να κάνει πιο πλούσιο τον οποιονδήποτε "Στεργίου" απο το ΚΨΜ...
    Και σε όποιον δεν αρέσει το βρώμικο ταψί... την επόμενη φορά να βάλει τις φωνές στην σειρούλα του που το προηγούμενο βράδυ ήταν "αγγαρεία" και αντί να καθαρίζει τα ταψιά καθόταν και έξηνε τα @@ του.

    Είναι πολλά... αλλα τεσπα... δεν βαριέσαι...
    Σε ποιούς τα λέω... και ποιοί θα τα καταλάβουν άραγε... ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που έχει σημασία "φίλε" είναι η συνέπεια.
    Και εσύ με συνέπεια υπερασπίζεσαι το διοικητή και τους αξιωματικούς στην Αυλώνα.
    Αλλά βλέπεις, εσύ και αυτοί, είστε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολοι αυτοι οι ακατονομαστοι κομπλεξικοι που γραφουν. Αν ο στρατος δεν εχει την δυναμη να δωσει ενα πιατο φαι που να ειναι ευπρεπες τι αλλο να πω. Δηλαδη επειδη μας δινουν σκατα, πρεπει να τρωμε σκατα. Την πεμπτη υπηρξαν 9 δηλητηριασεις. Εσεις προφανως ΕΠΟΠ γιατι σας βλεπω γιατι δεν τρωτε απο το ιδιο φαι αλλα πανε τα σουβλακια χαμος.
    Αχρηστοι ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι κάποιοι απο εσάς με συνέπεια υπερασπίζεστε την καλοπέραση σας... αλλα τί να κάνουμε... μαλλον πονάει όταν ακούτε αλήθειες οι οποιες είναι ενάντια στην καλοπέραση σας.

    Και κάνεις μεγάλο λάθος οτι υπερασπίζομαι διοικητές και αξιωματικούς... ίσα ίσα με τους γαλονάδες ποτέ δεν τα πήγαινα καλα!
    Δεν με ένοιαξαν ποτέ αυτοί... εγω κοίταξα την πάρτι μου και πως θα περάσω καλά ωστε να περάσουν πιο άνετα οι μήνες της θητείας μου... που ακόμα και γι΄αυτό εφτασα να τσακωθώ με ολόκληρο διοικητή μονάδος την 1η κιόλας μέρα στην μονάδα !!!
    Όχι όμως γιατι δεν μου άρεσε το μπριάμ... σαν αυτά που κάνετε όλοι εσείς σήμερα !!!

    Για εσένα που ζητας ενα πιάτο φαι ευπρεπες... δεν μας είπες όμως τί θέλεις να έχει το Menu ???
    Αστακομακαρονάδα ???
    (Τελικά αποδυκνείεται οτι όντως θέλετε ή restaurant ή την μάνα σας να σας μαγειρευει...)
    Όταν κάποτε θα χρειαστεί να φάτε πραγματικά σκατα στην ζωή σας... τότε το συζητάμε αλλα είμαι περίεργος να δω τί θα κάνετε... τώρα λοιπόν βολευτείτε στα μπριάμ και να λετε και ευχαριστώ που υπάρχει ακόμα και αυτό να φατε !!!

    Και σας το είπα και πιο πάνω... ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΦΑΙ κι εσείς που έχετε κανετε τους δύσκολους και τους θιγμένους.

    Τις δηλητηριάσεις... σας είπα... να τις πείτε στις σειρούλες σας που δεν καθαρίζουν καλά τους δίσκους και τα ταψια... γιατι ένα φαί το οποίο θα βραστεί καλά δεν είναι τόσο ευκολο να προκαλέσει δηλητηρίαση.
    Εκτός βέβαια αν το στομαχάκι μερικών μερικών έχει μάθει στο χαβιάρι και στο καλό κρασί... και του πεφτουν βαριά τα φαγητά.

    Και όπως σας είπα... δεν περιμένω να καταλάβετε... ίσως και καλήτερα... θα τα βρείτε κάποτε μπροστά σας όλα αυτα... και τότε δεν θα μιλάμε για καλοπέραση αλλα για επιβίωση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καραβανάκο, επαναλαμβάνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευπρεπες φαι αχρηστε καραβανακο θα πει κρεας η κιμας που δεν ειναι ΛΗΓΜΕΝΟΣ οπως δωθηκε την Πεμπτη.
    Οσο για την καθαριοτητα καραβανακο, πηγες να επιβλεψεις? Ποια ειναι η δουλεια σου να καθεσαι με καφεδες, τσιγαρακια και τα σουβλακια της καντινας εξω η του ''αυλογυρου''.
    Ρε αντε στο κορακα αχρηστοι ανθρωποι που σας πληρωνουν κιολας.
    Ελα να βρεθουμε εξω, να δουμε εκει τι θα λες για ''μαμακηδες'' και αστακομακαροναδες. Και επαναλαμβανω..αν εσει εισαι ΖΩΟ δεν θα γινουμε ομοιοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εισαστε απλα πιτσιρικαδες !!!
    Μου αρεσει που μου βγαλατε και ψευδωνυμο... ακου εκει "καραβανακος"... χαχαχα

    Νεο... 273 σειρά ημουν... 16 μήνες εκανα... 4 Αυλώνα, 8 μηνες 12η ΕΜΑ στο Δορίσκο (άραγε το ανεκδοτο το ξέρεις... "Καλήτερα Βαγδάτη παρά στην 12η" ???)... και άλλους 4 μηνες στο Λιτοχωρο...
    Βλέπεις εγω δεν είχα "βύσμα" να την περνάω ζωή και κότα...
    Όταν εγώ ήμουν στον Εβρο αποκλεισμένος 15 μερες με 1+ μετρο χιόνι εσύ ήσουν 7-8 χρονών και γλίτωνες μάθηματα απο το Δημοτικό !!!

    Επαναλαμβάνομαι γιατι δεν βλέπω να πέρνετε χαμπάρι... άλλωστε η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως... αλλα εσείς κοπήκατε πριν καν τις εξετάσεις !!!

    Όσο για να δώσουμε "ραντεβουδάκι" έξω... τελείωσε την θητεία σου πρώτα και μετά τα λέμε... είναι κριμα να την περάσεις σε κανενα 401, 414 ή 424...
    Ασε τα στρατοδικεία κτλ κτλ... κρίμα είναι να υπηρετήσεις κι εσύ 16 μήνες... σε λυπάμαι !!!
    Μαντεψε τώρα ποιος είναι ζώο... "εξυπνάκια" του πληκτρολογίου !!!
    Ακου εκεί να τα πούμε και "εξω"... χαχαχα
    Κλαιω απο τα γέλια !!!

    Αμ το άλλο... με τις στάσεις σας αυτές αντί να περάσετε καλα στην θητεία σας θα σας τρέχουν όλοι οι καραβανάδες του Ελληνικού στρατου... αλλά που να το καταλάβετε... δεν σας κόβει μέχρι εκεί...

    Το παίζετε όλοι "επαναστάτες" αλλα ουσιαστικά είστε μια τρύπα στο νερό...
    Κανένας δεν σας είπε το ρητό "Βλέπε, άκου, σώπα"... είναι ο μόνος τρόπος να περάσετε καλά και να φύγεται όσο πιο γρήγορα γίνεται απο την βλακεία που λέγεται Ελληνικός στρατός.

    Εφτασα 30+ και καθομαι και ασχολούμε με πιτσιρίκια... (δεν φταιτε εσείς, εγω φταίω)
    Σας βαρέθηκα και κυρίως σας λυπαμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καραβανάκο, εκτίθεσαι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. poustonea tha pixei to mouni sas....mono gia kanena playstation eisaste...kai wmwia otan pigame strato etsi itan alla den kaname etsi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή