Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ανησυχίες του ΟΗΕ για την επάρκεια των τροφίμων στον κόσμο

http://www.kathimerini.gr

Εντείνονται οι ανησυχίες για τις διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων, σύμφωνα με το επισιτιστικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι εντείνονται οι ανησυχίες για τις διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Τα Ηνωμένα Έθνη δίνουν έμφαση στην τελευταία έκθεση για την Ασφάλεια των Τροφίμων διεθνώς, η οποία αναφέρει πως θα συνεχιστεί η αστάθεια του κόστους των τροφίμων και οι υψηλές και μη προβλέψιμες τιμές. Αυτές οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, οι κακοκαιρίες και η πολιτική αστάθεια δυσχεραίνουν την πρόσβαση σε τρόφιμα ιδιαίτερα στην Αφρική και σε πολλές χώρες που εξαρτώνται από εισαγωγές τροφίμων και επηρεάζονται άμεσα από οικονομικές κρίσεις.
Οι πολίτες αναπτυσσόμενων χωρών δαπανούν μέχρι και το 80% του εισοδήματος τους για τρόφιμα, ανέφερε ο αξιωματούχος του Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Γκρέγκορι Μπάρροου.
Επίσης η έκθεση του ΟΗΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στην Αϊτή, όπου συνεχίζονται τα προβλήματα που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός του 2010.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου