Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τουλάχιστον 200.000 Σύριοι εγκατέλειψαν τη χώρα

http://tvxs.gr

Σήμα κινδύνου για τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση εκπέμπουν τα στοιχεία του ΟΗΕ σύμφωνα με τα οποία στους 17 μήνες εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ περισσότεροι από 202.000 Σύριοι (μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι) έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες.Τουλάχιστον 4.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα 30.000 πρόσφυγες έφθασαν στην Τουρκία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία, εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Συρία.

Οι Σύριοι οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί εντός της χώρας υπολογίζονται στο 1,2 εκατ. Τουλάχιστον 2,5 εκατ. άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο θεωρεί τον Αύγουστο ως τον πιο αιματηρό μήνα από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Περίπου 200 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιχείρηση του συριακού στρατού στη Νταράγια, όπου παραμένουν οχυρωμένοι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, τις τελευταίες 72 ώρες ξεπέρασε τους 70 νεκρούς -σύμφωνα με ακτιβιστές ήταν άμαχοι στην πλειοψηφία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου