Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αξιωματικοί της Ε.Φ "χαιρετάνε" και φεύγουν! - Φοβούνται μη χάσουν μέρος από τα ωφελήματά τους


Ο κύριος λόγος που οδηγούνται αρκετοί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς στη πρόωρη αφυπηρέτηση, είναι ο φόβος μη χάσουν μεγάλο μέρος από τα ωφελήματά τους .

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», από τις αρχές του 2013, στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Άμυνας υποβλήθηκαν έξι αιτήματα αξιωματικών και υπαξιωματικών για πρόωρη αφυπηρέτηση. Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα υποβλήθηκαν από τέσσερις αξιωματικούς και δύο υπαξιωματικούς.
Ωστόσο, ένας εκ των τεσσάρων αξιωματικών λίγους μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος για πρόωρη αφυπηρέτηση, συμπλήρωνε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Παρόμοια είναι τα δεδομένα και για τον ένα υπαξιωματικό, ο οποίος όμως αφυπηρετούσε κανονικά αρχές του Ιουλίου. Και τα έξι αυτά αιτήματα εγκρίθηκαν και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς έλαβαν πρόωρη αφυπηρέτηση.
Ενώπιον του υπουργείου Άμυνας έχουν υποβληθεί άλλα τέσσερα αιτήματα στελεχών που αιτούνται παραίτηση. Πρόκειται για τρεις αξιωματικούς και έναν υπαξιωματικό.

Οι αξιωματικοί που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, για να δικαιούνται να παραιτηθούν πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμων, ένας αξιωματικός δικαιούται τα παραιτηθεί κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια υπηρεσία.

Σε περίπτωση που ο αξιωματικός έτυχε εκπαίδευσης ή μετεκπαίδευσης σε μη στρατιωτικά ιδρύματα και το κόστος καλύφθηκε είτε εξ ολοκλήρου, είτε μέρος του από τη Δημοκρατία, τότε αναλόγως αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας έτσι ώστε να δικαιούται παραίτησης από την Εθνική Φρουρά.

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=117238&catid=31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου