Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΡΕ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

Η είδηση είναι ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας του στρατού, της έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα και της πλήρους ακαμψίας της στρατιωτικής γραφειοκρατίας:
"η άσκηση και στην περίπτωση μας η βολή, να γίνει και δε πάει να καει όλος ο κόσμος"!
 
Ευτυχώς η φωτιά δε πήρε τέτοιες διαστάσεις, αλλά ο κίνδυνος ήταν τεράστιος καθώς ο συνδυασμός των δυνατών ανέμων, του ανθρώπινου λάθους και της καραβανάδικης αντίληψης, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά εκρηκτικός.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία:
 "Από ένα....βλήμα που πήρε λάθος δρόμο, ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών, του δήμου Χερσονήσου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στο Πεδίο Βολής ένας πυροτεχνουργός προσπαθούσε να απενεργοποιήσει κάποια βλήματα. Πιθανότατα από λάθος χειρισμό, ένα από αυτά πετάχτηκε έξω από το χώρο του πεδίου και ανεφλέγη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η φωτιά η οποία, λόγω και των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις

Στο σημείο έχουν σπεύσει έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 άνδρες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες δήμων αλλά και μεγάλη δύναμη του στρατού

Λόγω των ισχυρών ανέμων που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ζητήθηκε η συνδρομή και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου".
 
Το να αναβληθεί όμως η άσκηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, κανείς δε μπορούσε να το σκεφτεί;

Ρωτάμε τώρα...

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου