Η ιδεολογική τύφλωση, που στη περίπτωση του ακραίου μιλιταριστικού μέσου STRATEGY REPORT σημαίνει εθνοκαπηλεία-πολεμοκαπηλεία και μισαλλοδοξία, καταντά όχι απλώς επικίνδυνη,αλλά αποκρουστικά εχθρική προς την κοινωνία. Λες και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, δε βλέπουν δίπλα τους την πρωτόγνωρη δυστυχία που προκαλεί η ταξική κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια, αυτοί μιλούν μόνο για όπλα.
Και απαιτούν την αγορά καινούργιων, άντε τη προμήθεια δωρεάν μεταχειρισμένων.
Αν δεν ήξεραν το τι συμβαίνει με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα θα λέγαμα ότι παρασύρθηκαν από τους πλασιέ των ξένων πολεμικών βιομηχανιών που ψάχνουν για κορόιδα να φορτώσουν ότι μεταχειρισμένο σαπίζει στις αποθήκες τους, για να εξασφαλίσουν την συντήρηση, τα ανταλλακτικά και να γλυτώσουν οι ξένοι στρατοί τα έξοδα αποθήκευσης.
Όμως οι συντάκτες του strategy report τα γνωρίζουν όλα αυτά.
Άρα δε μπορούν να γράφουν βλακείες. Τότε γιατι το κάνουν;
Κινδυνολογούν ασύστολα πιέζοντας για τη προμήθεια μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων και απαιτούν από την κυβέρνηση -άλλο που δε θέλει- να πουλήσει τη γη φιλέτο που θα απελευθερωθεί από το κλείσιμο μιας σειράς άχρηστων μονάδων για να συγκεντρωθούν χρήματα για νέες αγορές όπλων. Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ακτινογραφία του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2014
Ο υπουργός Οικονομικών κατάθεσε στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 (εισηγητική έκθεση, γραφήματα), το οποίο αναμενομένα προβλέπει οριακή μείωση των αμυντικών δαπανών (μισθοδοσία+λειτουργικές δαπάνες+αποπληρωμή παλαιοτέρων εξοπλιστικών προγραμμάτων).
Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα κινηθεί και το επόμενο έτος σε ασφυκτικό πλαίσιο με οριακή μείωση από €3,396 δισ. σε €3,112 δισ. με αντίστοιχη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών από €650 εκατ. σε €583 εκατ., η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά στην αποπληρωμή παλαιοτέρων εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμήθειες ανταλλακτικών και λοιπού αμυντικού υλικού. Τα παραπάνω καθιστούν αναπόφευκτη την επιτάχυνση της αναδιοργάνωσης, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με μεταχειρισμένο αμυντικό υλικό που παραχωρείται δωρεάν από συμμαχικές χώρες καθώς και με στοχευμένες προμήθειες Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας. Ενδεικτικά, για την κάλυψη των αναγκών και των τριών Κλάδων σε σύγχρονα αντιβαλλιστικά κράνη, οι ΕΔ αναμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για την ανάθεση προμήθειας 72.140 συνθετικών κρανών, καθαρής αξίας €9,7 εκατ. εντός πενταετίας. Φυσικά, η υλοποίηση οποιουδήποτε μείζονος εξοπλιστικού προγράμματος θα παραμείνει και το 2014 στη σφαίρα της φαντασίας (των επιτήδειων…).
Ανάλυση Π/Υ ΥΠΕΘΑ
Σημεία ενδιαφέροντος από το προσχέδιο Π/Υ 2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου