Σε έρευνα, το 69% των δασκάλων παραδέχτηκε ότι έχει δει παιδιά να έρχονται στο σχολείο πεινασμένα και το 80% ότι έχει δει μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο χωρίς να έχουν ζεστά ρούχα.
Σε συνθήκες βικτοριανής εποχής ζουν τα περισσότερα παιδιά στην Βρετανία, όπως καταγγέλλει η μεγαλύτερη Διδασκαλική Ένωση στη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον.
Οι πιο πολλές μαθητές στη Βρετανία περνούν το κατώφλι του σχολείου δίχως να έχουν επαρκή ρουχισμό αλλά και φαγητό για να τραφούν, γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ με βάση τις καταγγελίες δασκάλων. Η μεγαλύτερη διδασκαλική ένωση της Βρετανίας NASUWT προειδοποιεί ότι, πολλά από τα παιδιά πηγαίνουν άρρωστα στο σχολείο γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να πάρουν άδεια από τη δουλειά για να τα φροντίσουν. Μάλιστα, πολλοί δάσκαλοι παραδέχονται ότι φέρνουν στο σχολείο φαγητό καθώς απειλείται η ζωή των μικρών μαθητών από την φτώχεια. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η NASUWT, πολλά από τα παιδιά που πεινάνε, αδυνατούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα όπως επίσης δεν συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδρομές, αφού οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν τη συμμετοχή.
«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2015 τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο πεινασμένα, χωρίς κάλτσες και παλτό, όταν το κρύο είναι τσουχτερό», λέει ένας δάσκαλος υπό καθεστώς ανωνυμίας και προσθέτει πως πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο ενώ είναι άρρωστα, εφόσον οι γονείς τους δεν μπορούν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους για να τα φροντίσουν.
Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 2.452 δάσκαλοι, εκ των οποίων, το 78% υποστήριξε ότι έχει δει μαθητές να μην έχουν καθόλου ενέργεια και να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα εξαιτίας της φτώχειας. Το 69% των δασκάλων παραδέχτηκε ότι έχει δει παιδιά να έρχονται στο σχολείο πεινασμένα και το 80% ότι έχει δει μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο χωρίς να έχουν ζεστά ρούχα. Επιπλέον, το 24% των δασκάλων υποστηρίζει ότι φέρνει φαγητό στο σχολείο για τους πεινασμένους μαθητές και το 62% ότι έχει δανείσει ή χαρίσει στα παιδιά σχολικό εξοπλισμό . Το 22% των δασκάλων λέει ότι γνωρίζει μαθητές , οι οικογένειές των οποίων έχουν χάσει τα σπίτια τους εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Για το γενικό γραμματέα της Διδασκαλικής Ένωσης NASUWT, Κρις Κιτς, τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν το μέγεθος της φτώχειας των Βρετανών μαθητών, πραγματικά σοκάρουν!
Μίνα Αγγελίνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου