Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι Φαντάροι θα κουβαλούν τους μαθητές και θα τους διδάσκουν δωρεάν, ενώ οι έφεδροι γιατροί θα κάνουν το Αγροτικό τους! Έτσι υπερασπίζει η κυβέρνηση το δικαίωμα στην εργασία, τα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
stratiotes_efim_19_06_slideΉδη μερίδα του τύπου κατακρίνει την επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει στρατευμένους απόφοιτους Παιδαγωγικών σχολών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά  που θα παρουσιαστούν την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και την επιστράτευση του Στρατού για τη μεταφορά των μαθητών. Καταγγέλλουν την χρήση άμισθων φαντάρων  για να καλυφθεί υποχρεώσεις που έχει το Δημόσιο προς τους πολίτες!
Οι δημοσιογράφοι θίγουν το ζήτημα της ύπαρξης αύριο στο ίδιο σχολικό συγκρότημα εκπαιδευτικών που θα πληρώνονται και άμισθων φαντάρων ή την διδασκαλία στους μαθητές από νεαρότατους στρατευμένους εκπαιδευτικούς που μόλις αποφοίτησαν από την Πανεπιστημιακή Σχολή, χωρίς καμιά εκπαιδευτική επάρκεια! Να θυμίσουμε ότι το ζήτημα αυτό είχε θέσει το Υπουργείο Παιδείας για να αλλάξει το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών, καταργώντας την Επετηρίδα! Τώρα, για να καλύψουν δωρεάν τα τεράστια κενά Μπαλτάς-Καμμένος θα κάνουν τα στραβά μάτια…
Επίσης, θίγεται το ζήτημα της ανευθυνότητας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, των Π.Καμμένου-Κ.Ήσυχου και Ν.Τόσκα καθώς είναι ζήτημα αν οι φαντάροι δάσκαλοι θα παραμείνουν ως δάσκαλοι στη παραμεθόριο κάποιους μήνες και μετά εν μέσω της χρονιάς και κοντά στις εξετάσεις θα μετατεθούν ή θα απολυθούν, εγκαταλείποντας τους μαθητές (στην 9μηνη θητεία, με δύο σχεδόν μήνες παραμονή στο ΚΕΝ, αργότερα επιπλέον εκπαίδευση ή ΣΠΕΝ και ένα μήνα σχεδόν άδεια, πόσο μένει για την κάλυψη της σχολικής χρονιάς;).
Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή αυτών των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων α) συγκεντρώνοντας τα στοιχεία των στρατευμένων που μπορούν να διδάξουν, β)  που υπηρετούν και με ποιες ειδικότητες, γ) καταγράφοντας τα κενά ανά νομό και δ) εξετάζοντας τη δυνατότητα μετάθεσης φαντάρων από περιοχή σε περιοχή!
Όλα αυτά προκαλούν και εσωτερικά ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα της Αριστεράς που αντέδρασε στις αντίστοιχες μεθοδεύσεις του Ανδρεά Λοβέρδου, όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας επιχείρησε να στρατολογήσει «εθελοντές εκπαιδευτικούς» από την ανεργία που θα εργάζονταν δωρεάν για να καλυφθούν τα κενά, τάζοντας μοριοδότηση στους επόμενους διαγωνισμούς προσλήψεων. Πολλοί μιλούν για οργισμένες αντιδράσεις εναντίον των Υπ.Παιδείας Μπαλτά και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, γνωστός ο τελευταίος εξάλλου, για τις επικίνδυνες και αντιδραστικές απόψεις του. Επίσης, τα τετελεσμένα που επιχειρεί να δημιουργήσει το Πεντάγωνο διαρρέοντας, όπως εικάζει μερίδα του τύπου, με δική του πρωτοβουλία τα πεπραγμένα της μυστικής σύσκεψης των δύο υπουργών, εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον Τάσο Κουράκη.
Μάλιστα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως σε συνδικαλιστικούς φορείς οι ψηφοφορίες είναι συντριπτικές με απόλυτο τρόπο κατά του σχεδίου: «Ένα τέτοιο σχέδιο δημιουργεί καθηγητές και γιατρούς δύο ταχυτήτων, ενώ την ίδια ώρα αποκλείουν από την αγορά εργασίας έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων οι οποίοι έχουν λάβει μέχρι και δύο φορές μέρος σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν προσληφθεί. Επιπλέον, αν ισχύσει, νέοι 23-24 ετών οι οποίοι θα έχουν την τύχη να συμμετάσχουν στο σχέδιο ξαφνικά θα είναι… ανώτεροι συναδέλφων τους ακόμα και 30 ετών. Τελευταίο, το σχέδιο αυτό καταδικάζει τις γυναίκες, οι οποίες όπως είναι γνωστό δεν υπηρετούν στο στρατό».  
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πήρε μέρος στην σύσκεψη που κάλεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 18/6,  για τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.
Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν η ενημέρωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κάλυψης κενών ολοένα διογκούμενων τομέων του κρατικού μηχανισμού από τη δωρεάν εργασία τον φαντάρων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρήση στρατευμένων ως εκπαιδευτικών σε σχολεία της παραμεθορίου.  
Αφού περιγράψαμε όλο το εύρος αυτής της μεθόδευσης, θίξαμε το ζήτημα της εμβάθυνσης της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας, αλλά και τις συνέπειες στο σύνολο της εργατικής τάξης, με την κάλυψη των θέσεων εργασίας από φαντάρους που θα εντείνει την Ανεργία και τη Μετανάστευση.
Ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε μέσα στα στρατόπεδα, αλλά τονίσαμε την ανάγκη συντονισμού της πάλης και της ανάπτυξης ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα των αντεργατικών επιλογών.
Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει σχετική  ανακοίνωση όπου τονίζει «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μόνο ως αστεϊσμό μπορεί να δεχτεί την πρόταση για κάλυψη των χιλιάδων κενών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους, όπως καταγράφηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς και οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται μόνο σε έκτακτα λειτουργικά κενά».
Σε οργισμένη τοποθέτηση της, η  Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Π.Ε.Α.Ε. δηλώνει:
«ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΒΕΡΔΕΙΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ… ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΤΑΚΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!
Με βάση δημοσίευμα του Έθνους (φύλλο 16/6/2015), σαν μαθητευόμενος μάγος η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάνε οι φαντάροι μας μπροστά, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Και χωρίς να μας αφήνουν να χάσουμε  τη βιτριολική μας διάθεση, θα το πούμε ξεκάθαρα από την αρχή: η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η απαξίωση και ο εμπαιγμός της εργασίας των δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι ακίνδυνες αντιμνημονιακές τσαχπινιές στη θεωρία και οι επικίνδυνοι μνημονιακοί σχεδιασμοί στην πράξη για το μέλλον του διαλυμένου δημόσιου σχολείου έχουν και πάτο. Ζήτημα που ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που με περισσό θράσος απεργάζονται την κάλυψη των 27.000 κενών κατά το επόμενο σχολικό έτος και από φαντάρους που πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα ακριτικά μέρη από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».
Εμείς θεωρούνε ότι πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Βρέ "Σπάρτακε", μήπως είσαι .... ΜΚΟ ;; Έχουμε φάει τόσα στην μάπα, στις ... κωλότριχες θα .... Κωλήσουμε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα όμως έχουμε διαφορετική αντίληψη για την ζωή, για την νεολαία και για την έννοια του εργατικού δικαιώματος και της αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ αν είχε καταργηθεί η θητεία δεν θα έβρισκαν τώρα δωρεάν δημόσιους υπαλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή