Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ- Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ!!!

Τουρκία: Η στιγμή που πυροβολούν μια από τις `μαύρες χήρες` της Κωνσταντινούπολης (VIDEO)Δυο γυναίκες, δυο "μαύρες χήρες", βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, τη μια από τις πολλές επιθέσεις που τρομοκράτησαν την Τουρκία τις τελευταίες ώρες και έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον οκτώ νεκρούς.
Η Hurriyet στη διαδικτυακή της έκδοση δημοσιεύει ένα συγκλονιστικό video από τη στιγμή που αστυνομικοί εντοπίσουν, πυροβολούν και τραυματίζουν τη μια από τις δυο γυναίκες που άνοιξαν πυρ κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη. 
Μετά από ανθρωποκυνηγητό, οι Τούρκοι αστυνομικοί εγκλωβίζουν μια από τις γυναίκες σε μια πιλοτή οικήματος. Η γυναίκα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μια κολόνα και ανταλλάσσει πυρά με τους αστυνομικούς. Δείχνει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τη συνεργό της. Δεν παραδίδεται. Και δέχεται συνεχώς πυρά, μέχρι που πέφτει στο έδαφος, τραυματισμένη. 
Ο Αχμέτ Ακτσάι, ένας κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε στο Reuters ότι μία από τις γυναίκες πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε φορές εναντίον των αστυνομικών και μελών της ασφάλειας του προξενείου.
"Οι αστυνομικοί φώναζαν, 'ρίξε την τσάντα σου, ρίξε την τσάντα σου'. Και η γυναίκα έλεγε 'δεν θα παραδοθώ'", αφηγήθηκε ο Ακτσάι.
"Η αστυνομία την προειδοποίησε και πάλι: 'Ρίξε την τσάντα σου ή θα σε πυροβολήσουμε' και η γυναίκα είπε, 'πυροβολήστε΄".
Η δράστης συνελήφθη αλλά η συνεργός της παραμένει δραπέτης. 





Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως η τραυματισμένη γυναίκα είναι ηλικίας 51 ετών και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης ως μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), η οποία είναι σφόδρα αντιαμερικανική και έχει περιληφθεί από τις ΗΠΑ και την Τουρκία στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως το DHKP-C ανέλαβε στον ιστότοπό του την ευθύνη για την επίθεση και υποσχέθηκε πως "ο αγώνας θα συνεχισθεί έως ότου ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του εγκαταλείψουν τη χώρα μας και κάθε εκατοστό του εδάφους μας απελευθερωθεί από τις αμερικανικές βάσεις".

"Συνεργαζόμαστε με τις τουρκικές αρχές στη διερεύνηση του συμβάντος. Το Γενικό Προξενείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεωτέρας", δήλωσε προξενικός αξιωματούχος.





Στο μεταξύ, το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσε ότι στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε τα ξημερώματα σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης έχασαν τη ζωή τους τρεις δράστες κι ένας αστυνομικός. Τραυματίστηκαν επίσης 10 άνθρωποι, τρεις αστυνομικοί και επτά πολίτες. 

Μετά την έκρηξη, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, η οποία συνεχίστηκε μέχρι το πρωί. Η συνοικία Σουλτανμπεϊλί βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. 

Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε στη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης, ενώ δύο άλλοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως ο αστυνομικός ήταν μέλος της ομάδας των πυροτεχνουργών που εστάλη για να ερευνήσει την επίθεση.





Πυροβολισμοί συνέχισαν να ακούγονται σήμερα το πρωί στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, καθώς η αστυνομία πραγματοποιούσε επιδρομές.





Σε άλλη επίθεση, τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος οδικής αρτηρίας στην επαρχία του Σίρνακ στην νοτιο-ανατολική Τουρκία, σε μία επίθεση που αποδίδεται στους Κούρδους αντάρτες.
Στην ίδια επαρχία, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένοπλοι Κούρδοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού ελικοπτέρου, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.





Τουλάχιστον επτά στρατιώτες τραυματίσθηκαν στην επίθεση που έγινε κατά την απογείωση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή που συνορεύει με την Συρία και το Ιράκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, λίγες ώρες έπειτα από δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, η μία κατά του αμερικανικού προξενείου και η άλλη κατά αστυνομικού τμήματος, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.



Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνη για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C και τους Κούρδους αντάρτες για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα.
"Η επίθεση εναντίον του προξενείου συνδέεται με το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα)", μια ριζοσπαστική οργάνωση που το 2013 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση καμικάζι εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι αυτονομιστές αντάρτες του PKK ευθύνονται για την επίθεση καμικάζι εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

Φωτογραφίες: Reuters, EPA, http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου