Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

"Επιτέλους: ο Στρατός στα χέρια φαντάρων και στρατιωτικών"! Λοταρία στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

ImageΝέα Εποχή Αυτοχρηματοδότησης-Λοταρίες και Ψησταριές, ενώ πληρώνουμε ρούχα-μετακίνηση-φαγητό
Όσο το Κράτος Πρόνοιας εξαφανίζεται σε αυτή την καλοσχεδιασμένη επίθεση του αστικού κατεστημένου, τόσο θα ενισχύεται το Κράτος της Καταστολής και του Πολέμου.
Ενώ λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστα όπλα, αυξάνει τις επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τις συνεκπαιδεύσεις με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, ο Στρατός όχι μόνο δε μπορεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα –δηλαδή ότι θα ντύνει, θα σιτίζει, θα εξασφαλίζει την υγιεινή και την συντήρηση των μονάδων- αλλά συστηματικά μεταφέρει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και των ίδιων των στρατοπέδων. Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που θέλει να φέρει και τα κορίτσια των λαϊκών οικογενειών. Είναι ένας Στρατός που κυριαρχεί η Βία, η Παρανομία, η Παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων, παρά τις υποσχέσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη και τις όποιες παρεμβάσεις του Επιτελείου του. Γιατί αυτός ο Στρατός που θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους, δε προσφέρει ούτε τα αυτονόητα.
Ενδεικτικό επεισόδιο αυτής της διαδικασίας αποτελεί  η Λοταρία στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με δώρο για τον τυχερό που θα κερδίσει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή!
Στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών στην Αυλώνα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, το φαγητό είναι ελάχιστο. Η μερίδα φαγητού που δίνουν στους κατάκοπους συναδέλφους είναι απίστευτα μικρή και φυσικά οι Πεζοναύτες πεινούν. Μάλιστα, τους λένε ότι δεν έχουν να τους σιτίσουν και για αυτό το λόγο τους δίνουν υποχρεωτικά έξοδο, μετακυλώντας το κόστος της σίτισης στους στρατευμένους.
Οι τεράστιες μειώσεις των δαπανών για τον ρουχισμό των φαντάρων, οδήγησε σε ένα τραγικό περιστατικό που έβαλε σε κίνδυνο συνάδελφο μας στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε η Σειρά του Νοεμβρίου για το κομμάτι της εκπαίδευσης τους πριν φύγουν για τις μονάδες τους, συνάδελφος φαντάρος  ενημέρωσε τον προηγούμενο διοικητή Αντισυνταγματάρχη Μωραίτη ότι δεν του είχε δοθεί το τζάκετ. Φυσικά το θέμα του δεν λύθηκε ποτέ . Φυσικά ο συνάδελφος δεν σταμάτησε να δίνει υπηρεσίες. Σε μια εποχή μάλιστα που το κρύο είναι τσουχτερό, ειδικά στις βραδινές υπηρεσίες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο συνάδελφος μας να αρρωστήσει, να φτάσει να έχει 39 πυρετό , και να μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μια περίοδο που τα στρατόπεδα αδειάζουν για τις άδειες των γιορτών  και όλοι οι φαντάροι θα πάνε στα σπίτια τους ανάλογα με το γκρουπ που είναι , ο άτυχος συνάδελφος μας θα το περάσει στο νοσοκομείο .
Έχουμε καταγγείλει την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης-την χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων στους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο και το γεγονός ότι οι Μνημονιακές κυβερνήσεις συστηματικά μεταφέρουν το κόστος της θητείας στους φαντάρους και στις οικογένειες μας: εμείς πληρώνουμε τα πανάκριβα εισιτήρια, εμείς αγοράζουμε σουβλάκια από τα ΚΨΜ και τις ψησταριές που ανοίγουν διοικητές εντός των ΚΕΝ (π.χ. Μεσολόγγι) περιορίζοντας τις μερίδες φαγητού, εμείς αγοράζουμε ρούχα, εμείς πληρώνουμε απορρυπαντικά αφού ο στρατός απειλεί την Υγεία μας!
Έχουμε αποδείξει ότι το Υπουργείο Άμυνας παίζει βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας, των φαντάρων και των στρατιωτικών, αφού ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ΑΝΕΛ άρπαξαν τους ψήφους των τελευταίων υποσχόμενοι επιστροφή μόνο σε αυτούς και τους αστυνομικούς-δικαστές, των χρημάτων που περικόπηκαν λόγω μνημονίων, αλλά και την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου. Επίσης, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προέβαλε τις καταγγελίες χαμηλόβαθμων στρατιωτικών που αποκάλυπταν ότι το επίδομα δόθηκε για κάποιους μήνες, μόνο και μόνο ως προεκλογικό ρουσφέτι.
Όμως αποκαλύπτεται ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κόβει τα κονδύλια για την σίτιση των φαντάρων και την συντήρηση των μέσων για να πληρώσει το επίδομα παραμεθορίου. Εμείς καλούμε τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα να πάρουν θέση και αν ισχύουν οι καταγγελίες, να πάρουν πίσω την κοινωνικά άδικη, ανάλγητη και επικίνδυνη απόφαση τους.
Κυρίως όμως καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να ενισχύσουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη εντός των μονάδων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 
Ας δούμε επομένως την καταγγελία της ΕΣΠΕΘ: 5 εκατ στον ΚΑΕ των Οδοιπορικών μετέφερε ο κ. Καμμένος, από πιστώσεις που προορίζονταν για τροφοδοσία οπλιτών, λιπαντικά κλπ Ανέκδοτο θα γίνει το επίδομα παραμεθορίου. Για να πληρωθούν οδοιπορικά και πάγιες ΗΕΕ Έβρου και Νήσων ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος μετέφερε ποσό 5 εκατομμυρίων και τριακοσίων ογδόντα εφτά χιλιάδων (5.387.000€) στο ΚΑΕ 0711 του ΓΕΣ. Από που βρέθηκαν όμως αυτά τα κονδύλια; Σε ποιες υποχρεώσεις έκαναν περιορισμό τα ΓΕ για να εξασφαλισθούν αυτά τα κονδύλια; Δύο εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες (2.332.000€) εξασφαλίστηκαν από τον ΚΑΕ 1411 του ΓΕΣ, κωδικό δηλαδή που πληρώνεται η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ! Εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως περίσσεψαν τόσα πολλά κονδύλια σε σχέση με αυτά που προυπολογίσθηκαν; Μειώθηκαν οι οπλίτες που υπηρετούν στο ΣΞ; Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σκεφθούμε ή να περάσει από το μυαλό μας το ενδεχόμενο αυτή η εξοικονόμηση να προέρχεται από αύξηση των καθημερινών εξόδων που δίνουν οι Δκτες Μονάδων στους οπλίτες, ώστε αυτοί να μην τρώνε μέσα στη Μονάδα, αλλά και ούτε καν να σκεφθούμε ότι περιορίσθηκαν οι ποσότητες φαγητού. Αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε είναι ότι απλά προυπολογίσθηκαν αρκετά κονδύλια σε αυτό τον ΚΑΕ απ όσα τελικά απαιτούνταν. Έπεσαν έξω δηλαδή στην αρχική εκτίμηση στον Π/Υ.Επιπλέον 341.000€ εξασφαλίστηκαν από τον ΚΑΕ 1511 του ΓΕΣ που αφορά σε προμήθεια λιπαντικών και καυσίμων.
Για τους φαντάρους ο ερχομός των γιορτών έχει διπλή σημασία.
Είναι η προσμονή της άδειας, η λαχτάρα να βρεθείς ξανά με αγαπημένους ανθρώπους και η ευκαιρία να ξεκουραστείς.                   
Τι γίνεται όμως με τον βραχνά των εξόδων μετακίνησης; Πόσο κοστίζει αυτή η άδεια; 
Τα ερωτήματα αυτά πονοκεφαλιάζουν φαντάρους και γονείς. Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη βόρεια Ελλάδα.
Προβατώνας στον Έβρο
5.00 € ταξί από στρατόπεδο μέχρι το κοντινότερο χωριό για ΚΤΕΛ
4.60€ ΚΤΕΛ για Αλεξανδρούπολη
215.00€  εισιτήρια με το αεροπλάνο με επιστροφή από και προς την Αθήνα   
Για αυτούς που πήραν ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη το κόστος είναι  24,90 €
Το ΚΤΕΛ ΠΡΩΒΑΤΩΝΑΣ-ΑΘΗΝΑ είναι γύρω στα 75 ευρώ μου  και το τρένο για Αθήνα από Αλεξανδρούπολη είναι 35.00€. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος πέφτει λίγο αλλά χάνονται ουσιαστικά δύο μέρες από την άδεια ενώ πρέπει να υπολογιστούν τα αρκετά χρήματα που δαπανούνται για φαγητό κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
 Αν για οπουδήποτε λόγο πρέπει να γυρίσεις νωρίτερα ή αργότερα από την ώρα που φεύγει το λεωφορείο του στρατού το ταξί κοστίζει 5 ευρώ από το χωριό και από την Αλεξανδρούπολη περίπου 50 ευρώ.
 Άργος Ορεστικό (Καστοριά)
Το ΚΤΕΛ  κοστίζει 82 ευρώ με επιστροφή από και προς Αθήνα ενώ έχει γύρω στα 15  ευρώ το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη και από εκεί ανάλογα με ποια εταιρεία θα πας(RYANAIR-AEGEAN) πληρώνεις  εισιτήριο από 15 μέχρι 40 ευρώ  για RYANAIR ανάλογα και με το πότε θα κάνεις κράτηση. Φυσικά τις εορταστικές περιόδους ισχύει η ανώτατη δυνατή τιμή.
Βλέπουμε ότι σε κάθε περίπτωση όπως και να γίνουν οι προσθέσεις το κόστος της άδειας είναι βαρύ. Αρκετοί φαντάροι φτάνουν στο σημείο να ψάχνουν τρόπους να την αποφύγουν. Επιθυμούν να ενωθούν όλες οι μέρες που δικαιούνται για να μειωθούν τα ταξίδια και τα αντίστοιχα εισιτήρια. Αν υπολογίσουμε δύο με τρεις άδειες στη διάρκεια της θητείας έχουμε συνήθως ένα κόστος που υπερβαίνει τα 500 ευρώ.Καταλαβαίνουμε ότι το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων πρέπει να διεκδικηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα.
Η μόνη φορά που ο στρατός δίνει γενναιόδωρα δωρεάν εισιτήρια είναι στους νεοσύλλεκτους που ταξιδεύουν για τα κέντρα.
Δωρεάν κατάταξη και μετά βγάλτε τα πέρα μόνοι σας λένε στα επιτελεία.
Τι θα γίνει όμως αν οι φαντάροι δεν επιστρέφουν από τις άδειες τους;
Ποιος διοικητής θα τιμωρήσει το γονιό που δε μπορεί να τα ξανασκάσει για την επιστροφή του παιδιού του στη μονάδα; 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους που επιστρέφουν από άδεια να πάνε στα Φρουραρχεία και να απαιτήσουν να τους καταβληθεί το κόστος επιστροφής στη μονάδα.
Δεν προβλέπεται, αλλά επίσης δεν προβλέπεται από πουθενά ότι ο φαντάρος που αμοίβεται με 8,7 ευρώ μηνιαίως πρέπει να καταβάλλει το τεράστιο κόστος των 2500-3000 που κοστίζει η Υποχρεωτική Στράτευση.
Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή και την σοβαρή έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας φέρουν αποκλειστικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις που έκοψαν τις καταστάσεις επιβίβασης.
Είναι πραγματικά εξοργιστικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δίνει επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς, που σχεδιάζει την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ η οποία προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων που περικόπηκαν λόγω Μνημονίων από τις αμοιβές των στελεχών του Βαθέως Κράτους –δικαστικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς- και μόνο, που εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση και πάλι μόνο σε στρατιωτικούς, να Φορολογεί τους Φαντάρους και να μας αρπάζει τόσα χρήματα για να μας βάλει να υπηρετήσουμε…
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου