Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πλαστές οι “φωτογραφίες-σοκ” γυναικών που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από πρόσφυγες

193877-cx740y9uaaahefkΔεκάδες φωτογραφίες που δείχνουν νεαρές γυναίκες να έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση και οι οποίες συνοδεύονται από σχόλια που κατηγορούν τους πρόσφυγες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο σε όλη την Ευρώπη. Παρόλο που στις φωτογραφίες όμως εμφανίζονται γυναίκες με αίματα και μελανιές αλλά και βλέμματα τρόμου το FRANCE 24 αποκαλύπτει ότι αυτές είναι πλαστές.
Υπενθυμίζεται ότι μία περίεργη υπόθεση μαζικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικώνκαταγράφηκε το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς στη Γερμανία. περισσότερες από 600 γυναίκες φέρονται να κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση τους, με επίκεντρο την Κολωνία όπου μάλιστα μία γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία ότι βιάστηκε.


Το θέμα έλαβε αμέσως και πολιτικές διαστάσεις καθώς μάρτυρες και αστυνομικοί υποστήριξαν ότι οι δράστες των επιθέσεων έδειχναν ότι έχουν αραβική ή αφρικανική καταγωγή, με το θέμα να διχάζει την γερμανική κοινωνία.

Επικριτές της κυβέρνησης και ακροδεξιοί έσπευσαν να συνδέσουν τα περιστατικά με το προσφυγικό, ενώ η γερμανική κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να σκληρύνει τη στάση της με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να ζητά να τεθεί υπό εξέταση το ενδεχόμενο ενόςαυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά την πρακτική της απέλασης.


Το σάλο που προκάλεσε η είδηση ακολούθησαν διαδηλώσεις υποστήριξης από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Αριστεράς, αλλά και διαδηλώσεις από το ισλαμοφοβικό κίνημα «Pegida» με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, με το σύνθημα «η Pegida προστατεύει».


Ακολούθησε επίσης ένα απίστευτο κίνημα ξενοφοβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τους να κατηγορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, «καταθέτοντας» μάλιστα «πειστήρια» των «εγκλημάτων» τους.


Το γαλλικό FRANCE 24 αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο:


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 1
Αυτή η όμορφη νεαρή γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια, που απεικονίζεται με ματωμένο πρόσωπο, φέρεται να αποτελεί ένα από τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και 8 χρόνια. Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνομωσιολογικό μπλογκ που καταφερόταν κατά των μεταναστών, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 χρησιμοποιήθηκε ξανά από ένα σάιτ ονόματι ‘Fdesouche’, το οποίο απηχεί εθνικιστικές απόψεις.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 2
Η φωτογραφία αυτής της ημίγυμνης κοπέλας που ουρλιάζει φέρεται να αποτελεί φρικιαστικό στιγμιότυπο από τον βιασμό της από περισσότερους από 1000 Άραβες στη Γερμανία, σύμφωνα με τους χρήστες των social media. Ωστόσο η ίδια φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί το 2014 σε άρθρο ινδικού σάιτ που αναφερόταν σε υπόθεση βιασμού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 3
Η γυναίκα αυτή με το ματωμένο πρόσωπο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από μετανάστες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μοντέλο Danielle Lloyd, από τη Βρετανία. Η φωτογραφία καταγράφει επίθεση που δέχτηκε σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου, το 2009.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 4
Και σε αυτή τη περίπτωση υποτίθεται ότι βλέπουμε ένα θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται όμως για την Amy Ferris, μια νεαρή Βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.
Και ένα βίντεο
Το σκληρό αυτό βίντεο κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποτίθεται ότι αποτελεί σκηνή από το τι έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το εν λόγω βίντεο αναπαρήχθη ως ντοκουμέντο των επιθέσεων της Πρωτοχρονιάς όχι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από την κρατική τηλεόραση της Ουγγαρίας!
Η αλήθεια είναι όμως ότι καταγράφει την φρικτή στιγμή του βιασμού Ευρωπαίας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, το 2011.
Και αυτές είναι μόνο λίγες περιπτώσεις από τις πολλές, με τις οποίες επιχειρείται να παγιωθεί το αίσθημα του τρόμου απέναντι στους πρόσφυγες στην Ευρώπη αλλά και  η συλλογική καταδίκη των ανθρώπων που έκαναν το μεγάλο κι επικίνδυνο ταξίδι όχι για να βιάσουν γυναίκες, αλλά για να επιβιώσουν από τον πόλεμο και να έχουν την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.
πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου