Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΒΥΣΜΑ, ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν έχουν σταματημό οι εξορμήσεις-παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  Την Παρασκευή 15/1 και το Σαββάτο 16/1 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκανε παρέμβαση στο Διήμερο των ΕΑΑΚ. Ενημερώνοντας τους φοιτητές και καλώντας τους σε κοινό αγώνα ενάντια στο έκτρωμα αυτό, στην σημαντικότερη εχθρική ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο στην νεολαία αλλά στο σύνολο του κόσμου της εργασίας.
Το Σαββάτο 16/1, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκανε μαζική εξόρμηση στην εργατική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και κάναμε προσπάθεια να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους μηχανικούς-γιατρούς-εκπαιδευτικούς-στα 5μηνα και στους ΟΤΑ κλπ, αποκαλύπτοντας ότι ουσιαστικά το Στρατολογικό Νομοσχέδιο έχει βάλει στο στόχαστρο του την εργατική τάξη και τα δικαιώματα της, επιχειρώντας τη διάσπαση της μέσω της μοριοδότησης των φαντάρων που θα καλύπτουν θέσεις εργασίας, εντείνοντας τον ανταγωνισμό και πολλαπλασιάζοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας, για την επιβίωση. 
Την Τρίτη 19/1, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκανε παρέμβαση σε κινητοποίηση των Αδιόριστων-Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πληροφορώντας τους για το πώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πλήττει τα εργατικά δικαιώματα και θα καλύψει με τη δωρεάν εργασία των «εθελοντών» φαντάρων θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, ενώ στην συνέχεια τα μόρια θα δημιουργούν άνισους όρους συμμετοχής σε διαγωνισμούς προσλήψεων στην Δημόσια Εκπαίδευση. Με αποτέλεσμα να αναζητηθούν άλλες μορφές εθελοντικής εργασίας και διεκδίκησης μορίων, ωθώντας ακόμη και τις φτωχές γυναίκες να πάνε στρατό για να εξασφαλίσουν μόρια! 
Η μεγάλη καμπάνια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζεται. Σας καλούμε να διαβάσετε σχετική ανακοίνωση μας:
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: «Το θέμα είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού»
Είναι η ουσία του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε αιφνιδιαστικά τα Χριστούγεννα και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την Τετάρτη13/1.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΜΟΡΙΑ –ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
“Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων” γράφει η «ΑΥΓΗ». Το Κράτος Πρόνοιας εξαφανίζεται. Στη θέση του το Κράτος Καταστολής και Πολέμου, με την υποχρεωτική στράτευση να εξασφαλίζει δωρεάν εργατικό σε κράτος-ΟΤΑ-Στρατό.  Οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των στρατευμένων, κατηγοριοποιώντας ανάλογα τα επιστημονικά και επαγγελματικά εφόδια, με πληθώρα προβλέψεων εξαγοράς. Αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών. Δίνουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν δωρεάν πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας (στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται), ώστε η στράτευση να μην είναι μόνο για αυτούς –που τις περισσότερες φορές είναι βυσματωμένοι-χαμένος χρόνος.
Εντείνουν και θεσμοθετούν την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών. Με αιχμή τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα παράσχουν δωρεάν εργασία, το σύνολο της νεολαίας εμπλέκεται στα γρανάζια του «εθελοντισμού» προκειμένου να διεκδικήσουν ισότιμα εργασία, υλοποιώντας π.χ. τις προτάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ! Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται: «με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά την διάρκεια της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης, ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία η οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για την συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη».
ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΚΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ταυτόχρονα έχουμε έξαρση του αυταρχισμού καθώς «εισάγεται η αρνητική μοριοδότηση για τον οπλίτη που υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα» και διαμόρφωση αντίληψης Πραιτοριανού για το σύνολο του προσωπικού ώστε να ενσωματωθεί στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας και της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. Επιδίωξη η οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων. Πρόκειται για επιλογή που στηρίζει ολόκληρο το αστικό πολιτικό καθεστώς. Στην εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχεί το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, απαιτείται νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και τις ανάγκες της αστικής τάξης. Ο Ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οι άξονες συμμαχιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η συμμετοχή των Ε.Δ. στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και οι στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου απαιτούν ένα ισχυρό Στρατό και αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά εμπλοκή της στρατευμένης νεολαίας. Το νομοσχέδιο των Καμμένου-Βίτσα αποτελεί συνέχεια και τομή στην εξυπηρέτηση αυτών των στρατηγικών σχεδιασμών. Για αυτό προβλέπει αύξηση του στρατού στη παραμεθόριο που «εξυπηρετεί η πρόβλεψη για 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε ακριτικές περιοχές, νησιά και πλοία». Ενισχύεται η πολεμική εμπλοκή των στρατιωτών. Στο Πολεμικό Ναυτικό, του οποίου τα πολεμικά πλοία επανδρώνουν ξανά ναύτες, παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποστολές υπεράσπισης των συμφερόντων των εφοπλιστών (Σομαλία), στις εκστρατείες κατά των μεταναστών (Μεσόγειο), σε πλήθος άλλων σοβαρών υπηρεσιών. Κομβικός είναι ο ρόλος της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου οι σμηνίτες προσφέρουν πλήθος υποστηρικτών υπηρεσιών.
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΦΘΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Απαιτείται επομένως αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων και βίαιη καθυπόταξη συνολικά του αντιμιλιταριστικού κινήματος. Μοχλός το πρόστιμο Ανυποταξίας. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν να το καταργήσει, τώρα μονιμοποιείται. Το δίλημμα της κυβέρνησης –ακόμη και στην νέα γενιά μετανάστευσης- είναι ξεκάθαρο: ή έρχεστε φαντάροι ως το Δεκέμβρη του 2016, για να αυξήσουμε τον Στρατό και να πατάξουμε συγκεκριμένες πτυχές του αντιμιλιταριστικού κινήματος ή θα πληρώσετε! Επίσης, η κυβέρνηση διατηρεί τα εξοργιστικά αντίστοιχα Πρόστιμα (1000 ευρώ) που επιβάλλονται στην περίπτωση που ένας έφεδρος είτε από λόγους συνείδησης είτε από αδυναμία π.χ. γιατί δεν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια άσκηση. Τέλος, η Εναλλακτική θητεία αναδεικνύεται σε μια ακόμη μορφή άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης, καθώς σε στέλνουν να εργαστείς 15 μήνες στην παραμεθόριο με αμοιβή 223,53 ευρώ μηνιαίως.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων  οικονομικών-θεσμικών για το μόνιμο προσωπικό, αλλά καμιά αύξηση του άθλιου μισθού των 8,7 ευρώ και καμιά πρόβλεψη για την τεράστια έμμεση φορολόγηση των 3000 ευρώ, το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης για την λαϊκή οικογένεια.
ΤΟ «ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!
Τέλος, αναπάντητη αφήνει το ΥΠΕΘΑ την κριτική για θεσμοθέτηση του βύσματος καθώς στο άρθρο 1 Αναγράφεται: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των ΕΔ, αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγράφου. Η παραπάνω αρμοδιότητα δύναται να μεταβιβάζεται στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασής της». Επίσης, προβλέπεται ότι «Για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους, που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ, δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών, έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των ΕΔ».
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποιεί μεγάλη καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο και καλεί όλες τις συνιστώσες του κινήματος σε ανάληψη κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου