Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Μια ακόμη δικαίωση του Κινήματος των φαντάρων και της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης του  ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελεί η υιοθέτηση από το ΚΚΕ και την εκπρόσωπο του Λιάνα Κανέλλη του στόχου για αναγνώριση του χρόνου θητείας ως συντάξιμου χρόνου.
Στην συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, η Λιάνα Κανέλλη έθεσε το ερώτημα στους συναδέλφους της βουλευτές: “Θέλετε ή δεν θέλετε να αναγνωρίσουμε ως συντάξιμο το χρόνο της θητείας”; Ακόμη περιμένει να της απαντήσουν!
Καλούμε σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  
Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Αντιστεκόμαστε την ποινικοποίηση των πολιτικών ιδεών και των κοινωνικών αγώνων.
Απαιτούμε: Μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Στρατευμένων. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία. 
Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ.  
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεχτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις.
Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

3 σχόλια:

  1. Ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας (κληρωτού-εφέδρου) ανεξάρτητα αν είναι χωρίς εξαγορά ή με εξαγορά υπολογίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
    Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας:

    1. Αίτηση
    2. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών
    3. Βεβαίωση αποδοχών
    4. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (τύπου Α)
    5. Απλή υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει, ότι δε χρησιμοποίησε ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον ίδιο χρόνο για να πάρει σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης, καθώς και αν επιθυμεί την εφάπαξ καταβολή του ποσού της εισφοράς.
    6. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής ταυτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάργηση στρατιωτικής θητείας να ζητήσουν όπως ζητούν οι οικολόγοι και η φιλελεύθερη συμμαχία. Αλλά τι λέω αυτοί καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας ΕΠΟΠ του αναγνωρίζεται το ότι έχει υπηρετήσει στρατό κανονικά. Εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας έχασα τα λεφτά μου και τη δουλειά μου πρέπει να πληρώσω τα ένσημα για να μου αναγνωρίσουν τους μήνες αυτούς. Μπράβο στο κράτος.. Ούτε ένα λεπτό στο στρατό. Να δουλέψουν επιτέλους αυτοί που πληρώνονται για να είναι σε άδειες εγκυμοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή