Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το Βαγγέλη Γιακουμάκη τον ξεχάσαμε; Γιατί κτηνώδες bullying σημειώθηκε μεταξύ στρατιωτών στο ΚΕΤΘ Αυλώνας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ
«Ονομάζομαι …και είμαι στρατιώτης στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.
Μετά την πρώτη μέρα παρουσίας μου στην .. Ίλη στον ... θάλαμο άρχισαν οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον μου, αλλά δεν έδωσα σημασία θεωρώντας άνευ λόγου.
Όμως κατά την ημέρα Πέμπτη κλιμακώθηκε η ένταση. Μετά τη βραδινή αναφορά (21.30) εισήλθα στην ντουζιέρα για να πλυθώ, ο συνστρατιώτης μου … άνοιξε τις βρύσες των νιπτήρων για να τελειώσει το νερό και μου έριξε κρύο νερό με το τηλέφωνο της διπλανής ντουζιέρας.
Την επόμενη μέρα η επιλαρχία μας είχε αγιασμό και ζήτησα άδεια από τον υπίλαρχο μου να παραμείνω στην ίλη, γιατί είμαι δεκανέας υπηρεσίας και έπρεπε να κατεβάσω στρατιώτες κατά την πορεία της νύχτας.
Έτσι μεταξύ της 8.30 με 10.00 π.μ. ο … με ενοχλούσε συστηματικά τραβώντας με από τα χέρια, κάθησε πάνω μου, θέλησε να μου βάλει φωτιά στα πόδια για να σηκωθώ από το κρεβάτι και όταν προσπάθησα να αποχωρήσω από το θάλαμο, με κράτησε από το αριστερό χέρι και μου το γύρισε».
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η σοβαρή αυτή καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δεν αποτελεί δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Η διάκριση «παλιός – νέος» μεταξύ των φαντάρων, που τόσο πολύ βολεύει τη διοίκηση των μονάδων και την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, καθώς δικαιολογεί το χώσιμο και την ενταντικοποίηση, οξύνοντας τις αντιθέσεις μεταξύ των στρατιωτών, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να παλέψουν από κοινού για τα δικαιώματα τους που παραβιάζονται.   
Η αρρωστημένη αντίληψη ότι επειδή ο Στρατός σου μαθαίνει να σκοτώνεις, να υπακούς και να πειθαρχείς «σε κάνει ταυτόχρονα και Άνδρα». Μάλιστα επειδή μερικοί στρατιώτες είναι «πιο προσαρμοστικοί» σε όλα αυτά και άλλοι όχι –για σειρά λόγων-, ή συχνά στηρίζονται σε ξένες πλάτες και νοιώθουν ότι έχουν κάποια δοτή εξουσία, επιχειρούν να επιβάλλουν με τη βία τις ορέξεις τους, τα πρότυπα και τις αρρωστημένες αντιλήψεις τους σε όσους διαφοροποιούνται από τα όποια στερεότυπα τους.   
Αποτελούν συστατικά στοιχεία της μιλιταριστικής καθημερινότητας. Επειδή ο Στρατός έχει συστατικό του στοιχείο το καψόνι, τη βαρβαρότητα και την καταπίεση, ώστε να μετατρέψει τον φιλειρηνικό πολίτη σε αναλώσιμη πολεμική μηχανή και πραιτοριανό που θα καταστείλει κοινωνικούς αγώνες.    
Έτσι καταλήγουμε, τα βάρβαρα και δραματικά γεγονότα που αφαίρεσαν την ζωή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, να μην είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας των στρατοπέδων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα του στρατού, ανεξάρτητα αν γίνονται γνωστά ή όχι τα όποια περιστατικά βίας, καθώς η θρασυδειλία είναι το άλλο πρόσωπο της όποιας σαδιστικής συμπεριφοράς.
Φυσικά, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που γνωρίζει ότι όλα αυτά συμβαίνουν από την Σχολή Ευελπίδων μέχρι τις Σχολές Υπαξιωματικών, από τις Ειδικές δυνάμεις μέχρι την Προεδρική Φρουρά και όχι μόνο –όπως αποκαλύπτει και η επιστολή καταγγελίας-, νοιάζεται πρωτίστως να μην θιγεί το Γόητρο του Στρατού. Να μην αποκαλυφθούν!
Επειδή φοβούνται τη δημοσιότητα. Επειδή υπολογίζουν τη δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ορθώνουν στεγανά, αγωνιώντας να μην μαθευτούν οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες.  
Γιατί κυρίως τους νοιάζει η στάση του λαού μας.
Η δημοσιότητα επομένως, η αμφισβήτηση και η πάλη των φαντάρων, η πίεση του εργαζόμενου λαού και των κινημάτων είναι αυτά που συγκροτούν το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, που τελικά επιβάλλει τις όποιες λύσεις.
Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την στάση μας.
Καταρχήν βαυκαλίζονται όσοι πιστεύουν ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ  δε θα γνωρίσει και δε θα αντιπαλέψει μέχρι τέλους αυτά τα απάνθρωπα περιστατικά και αντιλήψεις.
Τα στοιχεία όλων, θύματος και θυτών είναι γνωστά στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Γνωρίζουμε π.χ. τη μονάδα στη Θράκη που πήρε ο ένας εξ αυτών μετάθεση. Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι σε περίπτωση που διανοηθούν αυτοί και οι όμοιοι τους να κάνουν τα ίδια, θα μας βρουν μπροστά τους…
Κατανοητό;   
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

2 σχόλια:

  1. Η υποχρεωτική στράτευση γενικά σαν θεσμός προωθεί το bullying. Μην βάλεις αναρρωτική γιατί θα κόψεις τον τάδε, καθάρισε τις τουαλέτες γιατί θα τιμωρηθεί το όργανο υπηρεσίας, πήγαινε στη σκοπιά γιατί θα τιμωρηθεί ο δνεας αλλαγής, ομαδικό καψώνι γιατί ο Α στρατιώτης μιλούσε στην αναφορά κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή