Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Στρατιώτες, υπαξιωματικοί κι αξιωματικοί απέναντι στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού Ζητήματος

Πολιτική εκμετάλλευση από Ναζιστική Ακροδεξιά, Στρατιωτικό Κατεστημένο και Ραχήλ Μακρή
Σαφώς και η παρέμβαση μας αυτή δε διεκδικεί τα εύσημα μιας ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης, αλλά αφουγκράζεται την καθημερινή εμπειρία των συναδέλφων και επιχειρεί να διαπιστώσει κάποιες τάσεις στις συμπεριφορές και στις αντιλήψεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Καταρχήν, πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μια κοινή αρνητική στάση όλων απέναντι στην χρήση του στρατού και πιο συγκεκριμένα στην κυβερνητική εκστρατεία ανάδειξης των ασύμμετρων απειλών –στην περίπτωση μας των μεταναστών- ως «εθνική απειλή», ως «κατ’ ουσίαν υπαρξιακή απειλή των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως αναφέρει και το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων εξουσίας Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Πάνος Καμμένος (δεν υπέγραψε το ΚΚΕ), μετά την σύσκεψη τους για το «Προσφυγικό ζήτημα». 


Υπάρχει επομένως μια γενική καταδίκη στην κυβερνητική απόφαση να δώσει χαρακτήρα πολεμικής αναμέτρησης, ορίζοντας ως κεντρικό συντονιστή σε αυτό το θέμα τον Υποστράτηγο των Ειδικών Δυνάμεων Κωνσταντίνο Φλώρο, εντάσσοντας το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Μετανάστευσης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ!

Πως όμως είδαν οι φαντάροι την εμπλοκή τους στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος; 

Οι συνάδελφοι γρήγορα κατάλαβαν τι σημαίνει ο νέος νόμος για τη θητεία που εντείνει την εργασιακή τους εκμετάλλευση, αλλά και τι κινδύνους εγκυμονεί η εμπλοκή του στρατού στην πολιτική ζωή. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα επιστολής καταγγελίας από την εμπλοκή της 34ης Ταξιαρχίας –παρόμοιες καταγγελίες έχουν δημοσιευτεί για σειρά μονάδων της Αττικής.

Όπως αναφέρεται «Οι φαντάροι, όπως και τα στελέχη χρησιμοποιούν μια μόνο λέξη για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί: «ΠΑΡΑΝΟΙΑ»!». Τονίζουν ότι η ενταντικοποίηση των εργασιών και των υπηρεσιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς «Πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανείς δεν ξέρει τι και για πόσο θα το κάνει, ενώ απογοητευτικό είναι και το αποτέλεσμα της ατέρμονης προσπάθειας τους». «Όλοι εκφράζουν την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση τους. Επισημαίνουν ότι σε καμιά περίπτωση η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος δεν είναι δουλειά του Στρατού. Πέραν όμως της εξουθένωσης των φαντάρων, η καταγγελία αναφέρεται και στις συνθήκες εντός του στρατοπέδου. «Αυτό που επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά είναι ότι δε μπορεί να ζήσει κανείς εκεί παραπάνω από μια μέρα. Το αρχαίο και εγκαταλελειμμένο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου έχει γεμίσει με παλιές σκηνές και σπιτάκια από φελιζόλ! Αυτά είναι γεμάτα τρύπες και μπάζουν από παντού. Φαντάροι που έκαναν υπηρεσία στο HOT SPOT και έμειναν να κοιμηθούν εκεί, τις προάλλες που έβρεξε, ζήτησαν να μετακινηθούν από τις σκηνές στα σπιτάκια. Γρήγορα όμως το μετάνιωσαν γιατί το κρύο την νύχτα ήταν ανυπόφορο». Γρήγορα οι καταγγελίες των στρατιωτών ήρθαν να επιβεβαιωθούν από την πραγματικότητα του HOT SPOT Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στα Διαβατά, που βουλιάζει στα λασπόνερα και στα σκουπίδια, ενώ το φαγητό που προσφέρεται είναι άθλιο!
Όσον αφορά επομένως τους στρατιώτες πρέπει να κρατήσουμε ότι εκτός μιας μικρής μειοψηφίας που διέπεται από ακραίες αντιλήψεις και κυνηγά το βύσμα για να εξασφαλίσει το προσωπικό βόλεμα-, σε κάθε περίπτωση εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες-μετανάστες, στάθηκαν με κάθε τρόπο στο πλευρό τους, δεν βαρυγκώμησαν θεωρώντας τους δυστυχισμένους συνανθρώπους τους ως αιτία των δεινών τους. Βλέπεις, ο φαντάρος μαζί με τους μετανάστες εργάτες, είναι ο πιο άγρια εκμεταλλεύσιμος της κοινωνίας μας, αυτός που διατάζεται να καλύψει κάθε τρύπα του κρατικού μηχανισμού την ώρα που οι Υπουργοί Άμυνας κάνουν δημόσιες σχέσεις Είναι ο δούλος του Στρατού, των αστών πολιτικών, των Ιεραρχών που θέλουν αγήματα, των δημάρχων και των ξενοδόχων που μας βάζουν να καθαρίζουμε τις ακτές για να κονομάνε από τον τουρισμό, των Στρατιωτικών για να μας έχουν Υπηρέτες στις Στρατιωτικές κατασκηνώσεις για να κάνουν φθηνές διακοπές. 
Πως όμως αντιδρούν τα στελέχη; Καταρχήν, τα ανώτατα-ανώτερα στελέχη δεν εκδηλώνονται δημόσια. Ο ρόλος τους εξάλλου είναι να σχεδιάζουν και να δίνουν διαταγές, που θα εκτελέσουν άλλοι και κριτήριο τους είναι η καριέρα. Εξάλλου, η τελευταία όξυνση του προσφυγικού ζητήματος και κυρίως της έντασης του ευρωπαϊκού πολέμου εναντίον προσφύγων-μεταναστών συνέπεσε με τις Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και ο νοών νοείτο…
Πιο πολύπλοκη είναι η κατάσταση στους ΕΠ.ΟΠ., τους Υπαξιωματικούς και τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς. Καταρχήν όσοι εμπλέκονται με το προσφυγικό ζήτημα όπως μάγειρες, οδηγοί, κατασκευαστικές ειδικότητες τραβάνε τρομερό ζόρι. Κούραση, εξαντλητικά ωράρια και υπηρεσίες είναι η καθημερινότητα τους. Συχνά, η πίεση που δέχονται από την Ιεραρχία και την πολιτική ηγεσία τους ωθεί να θέσουν ζήτημα για το ποιος είναι ο ρόλος του στρατού. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο φόβος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η αναμενόμενη αντίδραση των Επιτελείων τους απαγορεύει να εκδηλώσουν τα συντηρητικά και αντιδραστικά τους στερεότυπα.
Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να επενδύσει πολιτικά ο Φασισμός. Σχετικό δημοσίευμα Η ΔΡΑΜΑΤΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ του «ΣΤΟΧΟΥ» (3/3/216) αποκαλύπτει τον καιροσκοπισμό τους και την πολιτική τους αγυρτεία, θέτοντας εκ νέου ζήτημα αποκλειστικής ενασχόλησης του Στρατού με τους ¨λαθρομετανάστες".  

Αυτή την πραγματικότητα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το στρατιωτικό κατεστημένο, η υπόδικη δολοφονική ναζιστική συμμορία, αλλά και το στέλεχος της ΛΑΕ, Ραχήλ Μακρή. Το κείμενο με τίτλο «ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ – ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑΣ», που υπογράφει ο Υποστράτηγος Ε.Α. Τζούμης Λάμπου, είναι εξαιρετικά δημοφιλές και αναδημοσιεύεται στα ακροδεξιά site, αλλά επίσης γίνεται σημαία της Ραχήλ Μακρή που ποστάρει «Έλα Καμμένε πες αλεύρι στρατηγοί σε καταγγέλλουν ότι κατάντησες τις ένοπλες δυνάμεις φιλιππινέζες»!

Φυσικά, σε όλη αυτή την κλιμάκωση της επίθεσης στους πρόσφυγες και στην πολιτική εκμετάλλευσης της δυστυχίας τους δε θα μπορούσε να λείπει ο πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος, με εκφρασμένες φιλοδοξίες Έλληνα ΝτεΓκώλ, που έχει αναγορευτεί σε έναν από τους σημαντικότερους θιασώτες της Ισλαμοφοβίας και της «εθνικής ανασφάλειας». Σε κείμενο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» , με τίτλο ''Η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας'' γράφει μεταξύ άλλων: «Η πρόσφατη αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας, που σημαδεύτηκε από τη θέσπιση νέων ελαστικών κριτηρίων απονομής της ελληνικής υπηκοότητας, σε συνδυασμό με την απόφαση της κατάργησης της Αμυγδαλέζας τον Φεβρουάριο 2015, ήταν όπως αποδείχθηκε εγκληματική. Αν συνεχισθεί αυτή η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, τότε η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας είναι απλά θέμα χρόνου, χωρίς αυτό να αποτελεί συνωμοσιολογία αλλά ρεαλιστική εκτίμηση».

Τόσο οι παραπάνω τοποθετήσεις, όσο κυρίως οι αποφάσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών όπου συμφώνησαν να οδηγούνται σε κέντρα κλειστά τύπου, δηλαδή σε στρατόπεδα-φυλακές, όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο και προστασίας, σημαίνουν ότι οδεύουμε σε σοβαρή κλιμάκωση του πολέμου κατά των μεταναστών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο συμμετέχουν στις πολεμικές-κατασταλτικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά ήδη έχει αναπτυχθεί σημαντικό τμήμα του Πολεμικού Στόλου στο Αιγαίο εναντίον τους. Ο εγκλωβισμός και η φυλάκιση όμως των προσφύγων θα πυροδοτήσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους, για την καταστολή των οποίων εκπαιδεύεται ο Ελληνικός Στρατός ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους. 

Είναι η ώρα που το σύνολο του προσωπικού θα διαταχθεί να αναλάβει ρόλο Πραιτοριανού των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ελληνικής κυβέρνησης.

Εμείς καλούμε όλους να δηλώσουν με αποφασιστικότητα την Άρνηση τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου