Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΕΣ!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ!
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΥΣ: ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!!!
Και οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι της Σειράς Κατάταξης Μαρτίου επαναλαμβάνουν τις καταγγελίες των προηγούμενων σειρών: η διοίκηση της μονάδας αντί να φροντίσει για την ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα του φαγητού, έχει μετατρέψει το ΚΨΜ σε Ψησταριά όπου ο Στρατός τους εκμεταλλεύεται οικονομικά. Μάλιστα, ο Στρατός για να μην χάσει την αποκλειστικότητα της παράλληλης προμήθειας φαγητού στους στρατιώτες, έχει βάλει περίπολα να καταδιώκουν τους ντελιβεράδες με τις παραγγελίες από έξω!
Δηλαδή, για τους νεοσύλλεκτους θεωρείται δεδομένο ότι θα αγοράσουν το φαγητό τους και επιπλέον πρέπει να αστυνομεύουν το στρατόπεδο προκειμένου να μην περιοριστούν τα κέρδη της μονάδας.  
Την ευθύνη για όλη αυτή την άθλια κατάσταση φέρει το ΓΕΣ γιατί είναι ενήμερο για όλα αυτά αλλά δεν κάνει τίποτε για να τα σταματήσει. Το ΓΕΣ παρουσιάζεται ανάξιο να προσφέρει ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό και βουτά στις τσέπες των νεοσύλλεκτων συναδέλφων.
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ!
Όταν αρχικά ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος έφτιαξε το Ιδιωτικό ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας και μετά ο νυν Π.Καμμένος το διατήρησε, δικαιολόγησαν την πολιτική τους αυτή απόφαση λέγοντας ότι οι φαντάροι πρέπει να εκπαιδεύονται  και όχι να απασχολούνται στα ΚΨΜ.
Το γεγονός ότι όλα αυτά αποτελούσαν το πρόσχημα για την ένταση της οικονομικής εκμετάλλευσης των νεοσύλλεκτων φαντάρων αποκαλύπτεται από τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου: 
οι φαντάροι πεινούν και υποχρεώνονται να τα σκάνε χοντρά στο ΚΨΜ και την Ψησταριά που λειτουργεί εντός της μονάδας, απασχολώντας δύναμη 3 φαντάρων, οι οποίοι σε μόνιμη βάση ψήνουν σουβλάκια!
Όπως αποκαλύπτεται από την καταγγελία των νεοσύλλεκτων συναδέλφων η υποχρεωτική στράτευση είναι ένας μηχανισμός εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης της νεολαίας. Οι περικοπές που γίνονται μόνο στις λειτουργικές δαπάνες –καθώς οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά αυξάνονται και οι συνεκπαιδεύσεις με ΗΠΑ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, Ισραήλ απογειώνονται- δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες στην καθημερινότητα του συνόλου του προσωπικού και οι όποιες ελλείψεις καλύπτονται από το ξεζούμισμα των συναδέλφων.
Από την άλλη μεριά και επειδή ακριβώς εντείνονται οι αντιδράσεις των φαντάρων που με κάθε τρόπο αντιπαλεύουν αυτές τις πολιτικές επιλογές, η μεγάλη αγωνία των στρατιωτικών και των διοικητών είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μην τυχών και διαρρεύσουν οι διαμαρτυρίες και δημοσιευτούν καταγγελίες για τα κακώς κείμενα των μονάδων.
Λες και το ζήτημα είναι να μείνει κρυφό από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Όμως το ΔΙΚΤΥΟ είναι οι φαντάροι και οι φαντάροι είναι παντού! Εμείς ζούμε και αντιπαλεύουμε την καταπίεση, την αυθαιρεσία, την εκμετάλλευση, άρα μην φτιάχνεται στεγανά. Πάντα θα υπάρχουν ρωγμές όσο υπάρχουν φαντάροι που δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.     
Φαίνεται επομένως ότι τα στελέχη στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έχουν δασκαλευτεί για τη δράση των φαντάρων. Σε ένα ακόμη κέντρο νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι, αυτή τη φορά αξιωματικοί καλούν τους φαντάρους να κλείσουν τα αυτιά τους  στις καταγγελίες του Δικτύου Σπάρτακος. 
Για μία ακόμη φορά όμως οι αυθαιρεσίες τους θα γίνουν δημόσια γνωστές.
Τα αναλώσιμα για την καθαριότητα δίνονται με το σταγονόμετρο και μετά από συνεχείς πιέσεις. Σκούπες και σφουγγαρίστρες μοιράζονται μεταξύ αρκετών θαλάμων με αποτέλεσμα την ώρα της καθαριότητας να γίνονται ανάρπαστες… και όποιος προλάβει. Δεν είναι λίγες οι φορές που πέρασε από το μυαλό φαντάρων να τσοντάρουν χρήματα για να αγοράσουν σκούπες. Μία τακτική που φαίνεται να είναι διαδεδομένη πλέον και στις τάξεις των αξιωματικών που φαίνεται να βάζουν και αυτοί από την τσέπη τους για υλικά που χρειάζεται το στρατόπεδο πχ μπογιές. Είναι τέτοια η τάση για λιτότητα που κάνουμε οικονομία ακόμη και στις σακούλες σκουπιδιών οι οποίες επιστρέφονται στα καλαθάκια. Ακόμη και φαγητά σε ρευστή μορφή πχ φακές πετιούνται απευθείας και σε ποσότητες στους μεταλλικούς κάδους!
Εντατική είναι επίσης η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Πέρα από τη συνηθισμένη εκμετάλλευση στα γραφεία έχουμε την εκτεταμένη εμπλοκή των νεοσύλλεκτων σε εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του στρατοπέδου. Καθημερινά τουλάχιστον δέκα δεκαπέντε φαντάροι κάνουν τα πάντα από βαψίματα μέχρι και κομπρεσέρ για να σπάσει οι άσφαλτος στα σημεία που πλημυρίζει.
Η κατάσταση στο κέντρο του Μεσολογγίου φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη. Όσο και αν ξεζουμίζουν φαντάρους και υπαξιωματικούς οι εγκαταστάσεις είναι τόσο παλιές που είναι πλέον ακατάλληλες.  Είναι ένα ΚΕΝ που μένει ανοικτό μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει η συγκυβέρνηση τις ανάγκες του πελατειακού κράτους.
Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στο ζήτημα του φαγητού τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα. Παρά τα επανειλημμένα παράπονα η κατάσταση δε βελτιώνεται.
Η μόνιμη απάντηση είναι ότι αυτές είναι οι προβλεπόμενες μερίδες.
Το γεγονός παραμένει όμως, οι φαντάροι μένουν νηστικοί και αναγκάζονται να τα σκάνε διαρκώς στο ΚΨΜ και στην ψησταριά που λειτουργεί εντός του στρατοπέδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ράφια στο ΚΨΜ αδειάζουν πολύ γρήγορα ενώ στην ψησταριά οι ουρές είναι μόνιμα μεγάλες.
Ο στρατός πρέπει να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των φαντάρων και όχι να τους οδηγεί έντεχνα σε δαπανηρές λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία ψησταριάς μέσα στο κέντρο εγείρει ερωτήματα και απαιτούμε εξηγήσεις. Γιατί πρέπει τρεις φαντάροι να ασχολούνται μόνιμα με τη λειτουργία της.
Η τιμή 1,2 ευρώ δύσκολα πείθει όμως ότι καλύπτει αποκλειστικά τις πρώτες ύλες.
Ας απαντήσει καθαρά και με στοιχεία ο διοικητής του κέντρου συνταγματάρχης Γεώργιος Νικολόπουλος.
Υπολογίζοντας τα δεδομένα της δωρεάν εργασίας και του μηδενικού κόστους λειτουργίας υπάρχει κερδοφορία και αν ναι που πηγαίνει;
Είναι ένα κόλπο χρηματοδότησης του λειτουργικού κόστους του στρατοπέδου εκμεταλλευόμενοι τους φαντάρους; Διοίκηση και ΓΕΣ οφείλουν έντιμες και άμεσες απαντήσεις σε φαντάρους, γονείς και στο λαό που υποφέρει από τη βαριά φορολογία μέρος της οποίας διαχειρίζονται.
Ο Στρατός είναι Υποχρεωμένος να σιτίζει, ντύνει, μεταφέρει, εξασφαλίζει αξιοπρεπείς και ικανοπιητικές από άποψη υγιεινής συνθήκες διαβίωσης στους φαντάρους.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου