Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εορτασμός 30 Χρόνων Λειτουργίας του FOB Ακτίου: 30 χρόνια βομβαρδισμών, πόνου, αίματος, προσφυγιάς

Ξέρετε…
Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές του κειμένου…
Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να βλέπεις πίσω από την φωτογραφία…
Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να ακούς πίσω από τους εθνικιστούς δεκάρικους και να μεγάλα λόγια των Νατοϊκών Φονιάδων…
Για να μπορείς να ανακαλύψεις την αλήθεια και να παλέψεις για αυτή.
Γιατί τα ψέματα και η ωραιοποίηση των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κυριάρχησαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του Forward Operating Base (FOB) Ακτίου.
Σε μια δικιά τους εκδήλωση, που το λόγο είχαν αυτοί οι οποίοι έβαψαν και βάφουν τα χέρια τους με το αίμα των λαών. Ο Διοικητής του NATO Airborne Early Warning & Control (NAEW&C) Force, Brigadier General Dawn M. Dunlop, ο Διοικητής του NATO E-3A Component, Brigadier General Karsten Stoye.
Αυτούς υποδέχτηκαν ο Αντισμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Τζώρτας, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων! Με αυτούς συνεργάζονται αρμονικά.
Στην εκδήλωση αυτή λοιπόν έλλειψε η αλήθεια. Δεν περιγράφτηκε η πραγματική ιστορία της βάσης του Ακτίου και των AWACS. Δεν έγινε λόγος για τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, όταν τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώνονταν από εκεί εντόπιζαν τους στόχους που θα κατέστρεφαν τα Νατοϊκά βομβαρδιστικά, με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, σκορπώντας για πάντα το θάνατο.    
Η ελληνική βάση, τα ελληνικά πληρώματα είναι συνυπεύθυνα για το έγκλημα, για τους βομβαρδισμούς που στόχευσαν κυρίως αμάχους, τόσο Αλβανούς, που υποτίθεται προστάτευαν, όσο και τους Σέρβους. Στη διάρκεια των βομβαρδισμών, σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, 500 περίπου άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε 90 διαφορετικά επεισόδια, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Το Βελιγράδι, από την πλευρά του, έκανε λόγο για 5.000 νεκρούς αμάχους στη διάρκεια των 78ήμερων αεροπορικών επιχειρήσεων. Το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Το αμερικανικό Πεντάγωνο, ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι υπήρξαν 20 έως 30 περιπτώσεις λαθών, που προκλήθηκαν ως συνέπεια των βομβαρδισμών. Σε συνέντευξή του το 2005, στον ιστότοπο της Σερβικής Ραδιο- Τηλεόρασης (RTS), το κτίριο της οποίας βομβαρδίστηκε στις 23 Απριλίου 1999, με αποτέλεσμα το θάνατο 16 εργαζομένων, ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Νόαμ Τσόμσκι σημειώνει πως ο πραγματικός σκοπός του πολέμου δεν είχε σε καμία περίπτωση να κάνει με την ανησυχία των ΗΠΑ για τους Αλβανούς Κοσοβάρους. «Η επέμβαση έγινε διότι η Σερβία δεν ακολουθούσε τις απαιτούμενες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν η τελευταία γωνία της Ευρώπης δεν είχε υποτάξει τον εαυτό της στα καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ νεοφιλελεύθερα προγράμματα, επομένως έπρεπε να εξαλειφθεί».
Όμως και πρόσφατα, μόλις το 2011, οι ελληνικές βάσεις, μεταξύ των οποίων και του Ακτίου, τα AWACS και τα ελληνικά τους πληρώματα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Συμμαχίας Προθύμων εναντίον τη Λιβύης. Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν βομβάρδισαν, δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Τα ελληνικά πληρώματα εντόπιζαν τους στόχους για να επιτεθούν τα αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά βομβαρδιστικά.  
Για όσους αναρωτιούνται αν έχουν εμπλοκή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για όσους υποκριτικά υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα εγκλήματα εις βάρος των λαών!
Έτσι βλέπεις κλείνονται οι καλές δουλειές, έτσι άρπαζε πάντα τα χρυσοφόρα συμβόλαια ο ελληνικός αστικός κόσμος. Γιατί μπορεί ο λαός μας τους 3-4 μήνες της επίθεσης να πλήρωνε καθημερινά 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά έτσι μπόρεσε ο τότε ΑΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Γιάγκος να απαιτήσει στην Σύνοδο των ΓΕΕΘΑ της φονικής συμμαχίας ευνοϊκές συμφωνίες για τους Έλληνες εφοπλιστές, εμπόρους, ξενοδόχους, εμπόρους της ιδιωτικής υγείας!
Δώσε πάρε στην πλάτη των λαών, με πρόσχημα την επιβολή της δυτικού τύπου Δημοκρατίας: Κόσσοβο, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και όλο μακραίνει ο κατάλογος.  
Η συνέχεια γνωστή: άλλη μια διαλυμένη χώρα, ποτάμια προσφυγιάς που καταλήγουν στον πάτο  της Μεσογείου και όταν καταφέρουν και φτάσουν στις ακτές της Ιταλίας και της Ελλάδας…. Οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, με την συνδρομή δημάρχων-νοικοκυραίων και εγκληματιών Ναζιστών της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνουν πρόσφυγες-μετανάστες, τους φυλακίζουν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, προχωρώντας σε διαλογή και Απέλαση τους με πρώτο σταθμό τις φυλακές της Τουρκίας, που συνήθως τους Απελαύνει με την σειρά της στις χώρες καταγωγής τους π.χ. Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αφρική.
Ο φαύλος κύκλος των επεμβάσεων, της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας, του πόνου και του αίματος.
Τώρα είναι και πάλι οι διακινητές, άντε οι ακραίοι μουσουλμάνοι που θα παρουσιαστούν ως πρόσχημα της νέας επέμβασης στην Λιβύη. Αυτή τη φορά και με χερσαίες δυνάμεις.
Εξάλλου για αυτό ετοιμάζεται, για αυτό εκπαιδεύεται το ΝΑΤΟ και η Πολεμική Αεροπορία, για αυτό έγινε η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2016 μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για αυτό ζεσταίνουν μηχανές τα AWACS, για αυτό υπάρχει η δολοφονική συμμαχία…
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
Γιατί τελικά, αυτό που έχει σημασία για έναν λαό είναι να έχει μνήμη…
Απαραίτητη προϋπόθεση για να καθορίσει με αγώνες το παρόν του, για να ζωγραφίσει το μέλλον του με τα ανεξίτηλα χρώματα της κοινωνικής απελευθέρωσης…  
Για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό και φασισμό, χωρίς Ε.Ε και ΝΑΤΟ, χωρίς τη βάση του Ακτίου και AWACS.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου