Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Φαντάροι- θύματα της 1ης Στρατιάς και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης-Hot Spot

Γιατί δόθηκε διαταγή να προβούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο μόνο στελέχη και όχι φαντάροι;
Ποιος ελέγχει το καθεστώς των κάθε είδους συμβάσεων στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης; 

Η ιστορία των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών είναι γνωστή στο πανελλήνιο, αλλά παρότι η δημοτικότητά της έχει πέσει, κρατεί καλά από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα. Λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν ότι οι δομές αυτές δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου από οπλίτες θητείας και χαμηλόβαθμους υπαξιωματικούς, αλλά ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν ότι φαντάροι και στελέχη δεινοπαθούν μέχρι και σήμερα όντας τα θύματα των ορέξεων κάποιων «αστεράτων».

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, όπου και έχουν δημιουργηθεί δύο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, το πρώτο στο Κουτσόχερο και το νεότερο στο Κυψελοχώρι. Σήμερα, ενώ το δεύτερο είναι έτοιμο, το πρώτο γκρεμίζεται για να τοποθετηθούν στη θέση των σκηνών πανάκριβα κοντέινερς. Όλα αυτά γίνονται με καθημερινό κόπο φαντάρων και στελεχών οι οποίοι εργάζονται κάτω από απαράδεκτες και απαγορευτικές συνθήκες υγιεινής.

Καθημερινά, περισσότεροι από 10 φαντάροι του Τάγματος Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς τα πρωινά και άλλοι 10 φαντάροι τα απογεύματα, εργάζονται ατελείωτες ώρες σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών κελσίου, χωρίς τα κατάλληλα γάντια και μάσκες (παρέχονται μόνο φθηνά λαστιχένια γάντια εμπορίου), χωρίς να έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια, με ελλιπή υγειονομική κάλυψη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μέσα στις σκηνές που μάζευαν οι οπλίτες βρέθηκαν ποντίκια, σκορπιοί, αλλά και φίδια, αλλά κανείς δε μερίμνησε γι’ αυτό. Μαρτυρίες οπλιτών αναφέρουν ότι δεν τους παρέχεται νερό από την υπηρεσία, ενώ για φαγητό τους δίνεται ένα φθηνό μικρό σνακ στο πεντάωρο. 

Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά με μια απλή εντολή του Στρατηγείου, η οποία μετατρέπεται εν καιρώ σε απειλή. Οι μισοί από τους φαντάρους που εργάζονται στο hotspot στη συνέχεια επιστρέφουν και για υπηρεσίες στο τάγμα (συχνά δε να γυαλίσουν και το στρατηγείο), ενώ οι υπόλοιποι χάνουν την έξοδο τους, ακούστηκε δε ότι αρκετές φορές εφαρμόστηκε καθολική απαγόρευση εξόδου οπλιτών και στελεχών, για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις του Στρατηγείου. Στις εργασίες οι φαντάροι συχνά συνοδεύονται από συνταγματάρχες, ταξιάρχους και λοιπούς υψηλόβαθμους, οι οποίοι διατάζουν τους οπλίτες να εργαστούν σαν να ήταν βαρυποινίτες σκλάβοι τους.

Εδώ προκύπτουν πολλά ερωτήματα. 
Γιατί κανείς δεν προστατεύει τους φαντάρους; 
Γιατί δόθηκε διαταγή να προβούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο μόνο στελέχη και όχι φαντάροι; 
Αλλά και πολλοί διερωτώνται σαφώς γιατί να συλλέγονται όλα τα άχρηστα παλιοσίδερα σε στρατιωτικά οχήματα; Μήπως για να πωληθούν; 
Τι συμφωνίες γίνανε για να τοποθετηθούν κοντέινερς; Ποιανών τις αμαρτίες πληρώνουν οι οπλίτες θητείας; 
Οι κύριοι με τα πολλά αστέρια της Στρατιάς στους ώμους ας φέρουν πρώτα στα hot spot τα παιδιά τους να εργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες και μετά να αναγκάσουν τους φαντάρους να πληρώνουν τα σπασμένα. 
Το πρώτο θύμα- φαντάρος των hotspot, το οποίο δε θα αργήσει να έρθει, θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και ξηλώματα! Αλλά καλά θα κάνει το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει τις ευθύνες τους και να δώσει απαντήσεις .
Γιατί δε χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα αλλά και γιατί η Λάρισα είναι ένα καζάνι που βράζει αυτή τη στιγμή και θα εκραγεί αργά ή γρήγορα.
Σε αυτό πρέπει να απαντήσει το ΓΕΣ. 
Κανένας φαντάρος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
Φαντάροι και μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. 
Να Αρνηθούν την όποια συμμετοχή τους στα hot spot-στρατόπεδα συγκέντρωσης-καταγραφής-διαλογής-απελάσεων, τον ρόλο του φύλακα των ανθρώπων της τάξης μας. 
Τους καλούμε να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και τον όρκο που έχουν δώσει απέναντι στον ελληνικό στρατό, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με την πραγματικότητα της φρούρησης και λειτουργίας των hot spot-στρατοπέδων συγκέντρωσης. 
Δεν πολεμάμε, Δεν εργαζόμαστε δωρεάν, Δεν γινόμαστε δεσμοφύλακες της τάξης μας. 
Να κλείσουν ΑΜΕΣΑ τα hot spot, να σταματήσουν οι απελάσεις, να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.
ΟΔΗΓΙΕΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
Μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ στρατιώτες χρεώθηκαν και υποχρεώθηκαν στο ρόλο του Ανθρωποφύλακα. Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας. 
Και με υπευθυνότητα ενημερώνει τι προβλέπει το Σύνταγμα, ποιο είναι το όριο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Στρατευμένος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης: 
Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της χώρας. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα, των στρατευμένων και του στρατού γενικότερα. Στην άμυνα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή.
Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους.
Σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, η πρόσφυγες έχουν απόλυτο δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, από κάθε χώρα στην οποία εισέρχονται. Στο καθήκον της προστασίας τους, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας τη συνθήκη αυτή και άλλες διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Πρόσφατες επιμέρους συνθήκες, δεν μπορούν να αλλάξουν τα προβλεπόμενα στη σύμβαση της Γενεύης, δεδομένου ότι αυτά έχουν περιβληθεί τον ανώτατο Συντακτικό τύπο, έχουν συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας και έχουν αυξημένη τυπική ισχύ.
Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Επιπλέον, η αποστολή στρατευμάτων εντός της χώρας και η ανάθεση σ’ αυτά πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του Συντάγματος και οπισθοδρομεί την πολιτική κατάσταση της χώρας σε περασμένες, μαύρες δεκαετίες, πριν από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να αναθέσει στο στρατο πολιτικά καθήκοντα. Για την αποφυγή ακριβώς τέτοιων διολισθίσεων, ο Συνταγματικός νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, «Η τήρηση του Συντάγματος, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
Συνεπώς, η αποστολή στρατιωτικών τμημάτων για οποιονδήποτε σκοπό, πολλώ δε μάλλον, με σκοπό την άσκηση κατασταλτικών πολιτικών ή καθηκόντων περιορισμού και περιφρούρησης προσφύγων, αποτελεί πράξη παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει πλείστες όσες διατάξεις της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας. Επιπλέον δε, η χρήση του στρατού για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Συνεπώς, νομίμως και κατ’ άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, οι στρατευμένοι μπορούν να αρνηθούν την άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος σχετίζεται με την υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, οι πολιτικές αρχές της χώρας, οφείλουν να εξασφαλίσουν ελευθερία, υγιεινή και ασφάλεια από κάθε επιβουλή). Επιπλέον, οι στρατευμένοι, πρώτοι απ’ όλους τους πολίτες, δύνανται νομίμως να αρνηθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαταγές, σε εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Αξιζει να προστεθει πως γυρω απο τη λαρισα θα στηθουν και αλλα hotspot ενω το ξεστησιμο οπως και το μαζεμα των σκουπιδιων θα το αναλαβουν παλι οι στρατιωτες της 1ης στρατιας. Ο δημος δεν μπορει να φερει οχηματα να μαζεψει τα σκουπιδια; ειναι θεμα χρονου οι στρατιωτες να πεφτουν ο ενας μετα απο ηλιαση. Τα πραματα βεβαια δεν ειναι καλυτερα μεσα στο στρατοπεδο. Ειδικα στο φυλακιο της κεντρικης πυλης δεν υπαρχει κλιματισμος εχει χαλασει. Παρα ην αναφορα της βλαβης υπαρχει αδιαφορια με αποτελεσμα ο υπνος με 40. Βαθμους να ειναι αδυνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατασταση γινεται δυσκολοτερη αφου η η μεγαλη σειρα του νοεμβρη απολυεται με αποτελεσμα την ελλειπεσταση επανδρωση του ταγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα το μαζεμα των σκουπιδιων και σκηνων ακολουθει φυσικα και το πλυσιμο τους απο τους στρατιωτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να καλυφθουν οι αναγκες της μοναδας οταν φευγει κινιση για hotspot πολλοι στρατιωτες κανουν διπλα νουμερα μεσα στη ζεστη χωρις να εχουν την ευκαιρια να ξεκουραστουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το βασανιστηριο καλα κρατει. Σημερα 15 Ιουλιου 2016 απο τις 9:00 π.μ. το συνολο των στρατιωτων του Ταγματος Στρατηγειου της 1ης Στρατιας βρισκεται και στο πρωην στρατοπεδο συγκεντρωσης-hot spot στο Κουτσεχερο με αγνωστη ωρα επιστροφης, εχοντας μαλιστα διαταγη να μαζευουνε σκουπιδια σε εναν χωρο που τα μικροβια και οι λοιμωξεις καραδοκουν, ενω ο ηλιος και η θερμοκρασια κανουν την ατμοσφαιρα ανυποφορη. Την ιδια στιγμη, στον ιδιο χωρο, ταξιαρχοι και συνταγματαρχες φροντιζουν ωστε οι στρατιωτες-δουλοι να εργαζονται στο 100 τοις εκατο μεσα σε αυτες τις απαγορευτικες συνθηκες, γεγονος που τους καθιστα αυτοματα υπολογους στις οικογενειες των παιδιων αυτων και ηθικους αυτουργους για το εγλημα που διαπραττεται καθημερινα. Ας ελπισουμε τουλαχιστον, οι ανθρωποι αυτοι και οι ανωτεροι τους να βρεθουν οσο το δυνατον πιο γρηγορα στο εδωλιο του κατηγορουμενου, πριν φτασουμε στο σημειο να δουμε καποιον συναδελφο μας στο νοσοκομειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι συνέπεια των λαθρομετανάστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συμβαίνει λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης και του υπουργού σου ρουφιανάκε των ΑΝΕΛ. Από τη μια μεριά απευθείας συμβάσεις και από την άλλη δωρεάν εργασία των σκλάβων φαντάρων.

      Διαγραφή