Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η αθλιότητα στην Αυλώνα συνεχίζεται (3o μέρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες φανταροι
Πάντα, στην αρχή, υπάρχει η αυθόρμητη αντίδραση πολλών να πιστέψουν ότι οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που εξέφραζαν με ζήλο τις εθνικιστικές τους κορώνες και έβγαζαν ρατσιστικά λογίδρια ήταν απλά κάποιες εξαιρέσεις, ένα μικρό κομμάτι στην ιεραρχία που κάνουν το δικό τους. «Μεμονωμένες περίπτωσεις».
Μετά από την καταγγελία που δημοσιεύτηκε εχθές, Τρίτη, για το ΚΕΤΘ στον Αυλώνα, όμως, έρχεται να προστεθεί άλλη μία καταγγελία συνδέλφων της πρώτης επιλαρχίας. Κάτι, πραγματικά σάπιο φαίνεται πως υπάρχει στο κέντρο εκπαίδευσης του Αυλώνα. Κάτι σάπιο, το οποίο δεν είναι ένα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό». Είναι χαρακτηριστικό της σαπίλας και της βαρβαρότητας του στρατού που θέλουν να φτιάξουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την περίφημη αναδιάρθρωσή, ένα στρατό στον οποίο συμφωνεί το «δημοκρατικό τόξο της βουλής», από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή. Τα σχέδια για την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων που ξεκινούν από το ξεζούμισμα των στρατευμένων και την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του και φτάνουν ως τις περικοπές των αξιωματικών, την «προστασία» του πιο ακροδεξιού, ρατσιστικού και βάρβαρου πυρήνα στο εσωτερικό τους, και τις αγορές νέων όπλων αρκετών δισεκατομμυρίων, είναι αυτά που αποτυπώνονται στις συμπεριφορές των καραβανάδων απέναντι στους φαντάρους, στην αθλιότητα των ελλείψεων, στην εξάντληση και την ηθική και βιολογική εξόντωση των στρατευμένων.
Όπως αναφέρουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, οι συνάδελφοι, κατά την διάρκεια του βήματος ανθυπίλαρχος άρχισε να φωνάζει συνθήματα μίσους για τους Τούρκους που θα αποκεφαλίσουμε! Το εθνικιστικό παραλήρημα σταμάτησε άμεσα με την παρέμβαση συναδέλφων φαντάρων που αρνήθηκαν να τα φωνάξουν, οπότε και ο εν λόγω αξιωματικός απολογήθηκε και σταμάτησε το σύνθημα.  
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι μπορεί το ΓΕΣ, το υπουργείο και η κυβέρνηση να απαγορεύουν τέτοια συνθήματα, είναι αυτοί όμως (σε μία διαρκή προσπάθεια όξυνσης της έντασης στο εξωτερικό), που δημιουργούν φασιστικά αντανακλαστικά, μπολιάζουν την νεολαία με τον μιλιταρισμό. Για αυτό και όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί σε αυτή την σειρά στην Αυλώνα (τέσσερα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες) έχουν τον χαρακτήρα μιας οργανωμένης προσπάθειας μετατροπής των νεοσύλλεκτων σε άβουλα όντα, έτοιμα να σφαγιαστούν για την ντόπια και διεθνή ολιγαρχία.
Για όλα αυτά τα περιστατικά, θεωρούμε άμεσα υπεύθυνους το σύνολο της ιεραρχίας, από τον διοικητή του ΚΕΤΘ και τους υφιστάμενούς του μέχρι τους φυσικούς και πολιτικούς του προϊστάμενους, στο ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι ο στρατός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Τελλίδη και της κυβέρνησης, ο στρατός που έχει αναλάβει να φτιάξει για την ΕΕ Κωσταράκος, διαπραγματευτικό χαρτί για τον Καμμένο και τον Τσίπρα όταν συζητούν με τον Μητσοτάκη και τους «εταίρους» τους στην ΕΕ για το πώς θα μετατρέψουν τη νεολαία σε κρέας για τα κανόνια τους.
Σε κάθε περίπτωση όλη αυτή η προσπάθεια των στελεχών έχει ματαιωθεί στην πράξη από την αποφασιστική απάντηση των συναδέλφων, από την αίσθηση της ενότητας στην βάση των κοινών συμφερόντων και όχι στην βάση μιας φαντασιακής στρατιωτικής πειθαρχίας ή ενός κοινού εχθρού…
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την μάχη για τα δικαιώματά τους, να βγουν στην αναφορά παραπονούμενοι, να απαιτήσουν και να επιβάλλουν ανθρώπινες συνθήκες, να διακόψουν την «Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση» που επιχειρούν να τους επιβάλουν.
Καλούμε το ΓΕΣ και τη διοίκηση του ΚΕΤΘ Αυλώνα να σταματήσουν να μετατρέπουν το στρατόπεδο σε στίβο εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης των συναδέλφων. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι συνυπεύθυνοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, για αυτή την κατάσταση που συνεχίζεται.

   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου