Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Χαλέπι η μεγάλη φυγή! 4000 άμαχοι εγκατέλειψαν την πόλη σ΄ ένα 24ωρο

Περισσότεροι από 4.000 άμαχοι εγκατέλειψαν σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών το ανταρτοκρατούμενο τμήμα της συριακής πόλης Χαλέπι, μπροστά στην ταχεία προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Από τη νύχτα, σχεδόν 1.700 άμαχοι έφυγαν προς τις περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις την ώρα που περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην κουρδική συνοικία Σέιχ Μαγκσούντ» ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σήμερα.
Νωρίτερα σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο είχε κάνει λόγο για έναν αριθμό άνω των 500 αμάχων που έφυγαν από το ανατολικό Χαλέπι προς τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της πόλης.
Ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι ελέγχει και δεύτερη κατοικημένη περιοχή στο ανατολικό Χαλέπι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μέσα σε δύο ημέρες.
Ο συριακός στρατός τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι με την υποστήριξη των συμμάχων του, έχει τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας Τζαμπάλ Μπάντρο, η οποία βρίσκεται δίπλα στη συνοικία Χανάνο, την οποία ελέγχουν από χθες, οι στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου