Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο εθνικισμός βράζει παντού στα Βαλκάνια και οι φασίστες είναι παρόν

Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθησαν Αλβανοί που πέταξαν μολότοφ σε τουρκικό προξενείο
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε πέντε άτομα, τα οποία έριξαν κοκτέιλ μολότοφ κατά του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην πόλη Πρίζρεν.
Την επίθεση στο προξενείο επιβεβαίωσε στο ‘Klan Kosova’ ο εισαγγελέας του Πρίζρεν, Σούλε Χότζα που ανέφερε τη σύλληψη αρκετών ατόμων.
Σύμφωνα με τον Χότζα η επίθεση έγινε στις τέσσερις το πρωί και στον τόπο της επίθεση έσπευσαν ομάδες έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τις υλικές ζημίες δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του ‘Zeri’ του Κοσσυφοπεδίου χωρίς να αναφέρει τους λόγους της επίθεσης.
Αντίθετα, το πρακτορείο ‘Fokus’επικαλούμενο το Reuters, σημειώνει ότι πριν από τη ρίψη μολότοφ ‘Αλβανοί εθνικιστές’ έκαψαν την τουρκική σημαία. Σημειώνει, επίσης, ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας γιορτάζουν σήμερα, την αλβανική σημαία, με την επέτειο των 104 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας από τον τουρκικό ζυγό.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι, καταδίκασε την επίθεση: «Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου είναι εξαιρετικές και δεν θα επηρεασθούν από μεμονωμένες πράξεις βανδαλισμού», αναφέρει σε επίσημη δήλωση του.
Βουλγαρία: Ακροδεξιά κόμματα διαδήλωσαν κατά της Συνθήκης Νεϊγύ
Σχεδόν εκατό υποστηρικτές του «Πατριωτικού Μετώπου» και του Ataka, κατέβηκαν σε πορεία στην πλατεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφια, «Γέφυρα του Λιονταριού».
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν ρυθμικά «Ελευθερία ή Θάνατος» και «Για την Βουλγαρία», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο της «Πριγκίπισσας Μαρίας Λουίζας», προς την κατεύθυνση της Κεντρικής Αγοράς.
Η πομπή σε μεγάλο βαθμό φρουρούνταν από τη αστυνομία.
Οι ακροδεξιοί Βούλγαροι διαμαρτύρονταν για την υπογραφής της Συνθήκης της Νεϊγύ στις 27 Νοεμβρίου 1919, που θεωρείται από τους Βουλγάρους ως «δεύτερη εθνική καταστροφή», αφού αποκλείστηκε στη Βουλγαρία η έξοδός της προς το Αιγαίο Πέλαγος.
ΠΓΔΜ: Ο ΥΠΕΞ Αυστρίας σε προεκλογική εκδήλωση του Γκρούεφσκι!

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς μιλά στην προεκλογική εκδήλωση του VMRO-DPMNE, στα Σκόπια, στα γερμανικά και μεταφράζεται στη σλαβική για το σλαβικό ακροατήριο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επισκέφθηκε την ΠΓΔΜ και συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι - VMRO-DPMNE.
Ο Αυστριακός υπουργός μιλώντας στα γερμανικά με μεταφραστή στην προεκλογική εκδήλωση του Γκρούεφσκι τόνισε ότι «Η Μακεδονία είναι σε καλό δρόμο για να γίνει μέρος της ΕΕ και είναι «ένας πολύ σημαντικός εταίρος για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κουρτς και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που παίζει η ΠΓΔΜ στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης με τη διακοπή της βαλκανικής οδού.
«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την υποστήριξη που λάβαμε από την Μακεδονία το 2015 και το 2016. Η μεταναστευτική κρίση ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την Αυστρία. Το 2015, 90 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες διαχύθηκαν στην Αυστρία και πάνω από ένα εκατομμύριο διήλθαν από τη χώρα μας. 
Χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησής σας, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τη βαλκανική οδό, είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή σας σε μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην προεκλογική εκστρατεία, είμαι πολύ ευτυχής που προσκλήθηκα εδώ», είπε ο Κουρτς.
Πληροφορίες από το http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου