Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πάνος Καμμένος "προσφέρει¨ κίνητρα σε Φτωχούς νέους και νέες για να στρατολογηθούν στα 18!

η κυβέρνηση δε μπορεί να προσλάβει Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ και για αυτό προωθεί την Στράτευση στα 18!
Μεγάλες οι ευθύνες των δημοσιογράφων...

TVXS-Κούλογλου, ΚΟΥΤΙ ΤΗς ΠΑΝΔΩΡΑΣ/DOCUMENTO- Βαξεβάνης, LEFT, καθεστωτικός τύπος και μιλιταριστικά σαιτ σε ρόλο Στρατευμένης Δημοσιογραφίας"!
Για μια ακόμη φορά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται στην νεολαία μέσα στις γιορτές.
Εκμεταλλευόμενοι την νηνεμία του κινήματος και την ενεργή στήριξη των τσάτσων δημοσιογράφων προπαγανδίζουν ξανά την αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει ως βασική συνιστώσα της την εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας. Το 2017 θα είναι η χρονιά της ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, όταν επισκέφθηκε την έδρα Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ-3).
Παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη της νεολαίας που προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εκμεταλλευόμενοι τα τρομερά μορφωτικά και εργασιακά αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει τα Μνημόνια και ο άγριος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός που εκπροσωπούν, το αστικό πολιτικό και στρατιωτικός κατεστημένο επιχειρούν να Στρατολογήσουν τους Φτωχούς νέους και νέες στα 18 τους χρόνια.
Οι πολιτικές τους επιλογές είναι ταξικές και εξίσου βάρβαρα εκμεταλλευτικές.
Αντιμετωπίζουν τους φτωχούς νέους ως ιθαγενείς και επιχειρούν να τους αποπροσανατολίσουν.
Για μια ακόμη φορά οι φτωχοί επιχειρείται να αλεθούν στις πολεμικές μηχανές, να επανδρώσουν τις μονάδες εκστρατείας και την παραμεθόριο σε ρόλο Αναλώσιμου στα πιο τρυφερά τους χρόνια, στα 18.
Ο πραγματικός λόγος που ωθεί σε αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να Στρατολογήσει Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ καθώς δε βρίσκει ούτε τα χρήματα ούτε και τα κορόιδα!
Όταν επομένως τα κόμματα και οι καραβανάδες απαιτούν να αυξηθεί ο χρόνο της στρατιωτικής θητείας γιατί η νεολαία δεν εκπαιδεύεται, δεν το λένε γιατί το 9μηνο δεν αρκεί για να μάθεις "πυρ και κίνηση" .
Αντίθετα, οι Στρατιωτικοί απαιτούν μεγαλύτερο στρατό και περισσότερους μήνες στρατιωτικής θητείας γιατί θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια τους -δηλαδή να μας έχουν Υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών- και ταυτόχρονα να καλύψουν το κενό των ΕΠ.ΟΠ. που χειρίζονταν πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα και συχνά αναλάμβαναν πιο απαιτητικές αποστολές [ για αυτό τονίζουν τα κενά στις Ειδικές Δυνάμεις]  
Η προπαγάνδα του Πενταγώνου αντιμετωπίζει τους φτωχούς νέους ως ιθαγενείς και μας τάζει καθρεφτάκια, για να κρύψει ότι μας κυνηγά στα 18 μας χρόνια για να μας μετατρέψει σε μια μάζα  δουλικής εργασίας, χωρίς αντιστάσεις και πολλές αρνήσεις.
Τι τάζει λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας και η ηγέτης του Ακροδεξιού-Εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος;      
«Τέρμα, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στις νέες που αγαπούν τον Στρατό να έρχονται μόνοι τους για να υπηρετούν, νωρίς, με το που αποφοιτούν από το Λύκειο και η διάρκεια της θητείας τους να μην είναι "χαμένος χρόνος" αλλά δημιουργικός». 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Άμυνας στον Δήμο Βερύκιο, σε συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του ύστερα από μια πολύωρη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, όπου είχαν τεθεί επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα της άμυνας του Αιγαίου.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος στο «Έθνος», ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζει κίνητρα για όσους νέους -και νέες- προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση στα 18. Ο υπουργός προαναγγέλλει ότι κάθε νέος που θα κατατάσσεται εθελοντικά θα λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση του Δημοσίου, άδεια οδήγησης, μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών, αλλά και μπόνους για στρατιωτική θητεία.«Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Microsoft, ώστε οι δεκαοκτάχρονοι που προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση, παράλληλα με τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των Κέντρων της «Διά Βίου Εκπαίδευσης» να κάνουν μαθήματα προγραμματιστών και κατά την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν λάβει πιστοποίηση από τη Microsoft και τον Στρατό», ανέφερε ακόμη ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Ανάλογη πιστοποίηση θα λαμβάνουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσοι δεκαοκτάχρονοι αποκτούν τεχνική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οχημάτων. Θα τους δίνουμε και άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών».
Μαύρη και απλήρωτη εργασία με πιστοποίηση λοιπόν, για τους φτωχούς νέους που οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετά από το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα!  

Μας εκμεταλλεύονται και μας δουλεύουν: μετά από ένα 9μηνο δωρεάν εργασίας, θα λαμβάνεις ένα κουρελόχαρτο πιστοποίησης από τον Στρατό και την Microsoft  για να πας να ανταγωνιστείς ποιον; Τον πτυχιούχο των ΙΕΚ-ΤΕΙ-ΑΕΙ, αυτόν με ένα τσούρμο μεταπτυχιακά;  

Ουσιαστικά λοιπόν, οι νέοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων αφήνονται να σπουδάζουν και όταν έρχονται στον στρατό καταλαμβάνουν προνομιακές θέσεις -αφήνοντας την αγγαρεία για τους φτωχούς 18χρονους συναδέλφους τους- και παράλληλα ικανοποιούν μια σειρά αναγκών του Στρατού, καλύπτοντας κενά του κρατικού μηχανισμού:

γιατροί-δικηγόροι-φαρμακοποιοί-οικονομολόγοι-αρχιτέκτονες-πολιτικοί μηχανικοί από τη  μια μεριά και από την άλλη οι 18χρονοι οδηγοί της ΜΟΜΑ, οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί, οι υπηρέτες των στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ και στις Λέσχες Αξιωματικών.

Ουσιαστικά, ο αστικός καταμερισμός εργασίας εκσυγχρονίζεται στα πλαίσια τους στρατού, όπου οι ανισότητες και οι διακρίσεις, η σχέση προϊστάμενου-υφιστάμενου που πάντα υπήρχε αποκτά τα χαρακτηριστικά του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Απλήρωτοι οι μεν, απλήρωτοι οι δε, αλλά με άλλο ρόλο!

Αυτά διαδίδει, αυτά προπαγανδίζει ο δημοσιογράφος Βερύκιος, εξασφαλίζοντας αποκλειστική συνέντευξη από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, για να διαφημίσει τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αν είχε τολμήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες! 

Όμως ο Βερύκιος δίνει τη δυνατότητα στον Πάνο Καμμένο να επαναφέρει τους σχεδιασμούς του για την Στράτευση των Γυναικών, των Φτωχών Γυναικών και μάλιστα στα 18 τους χρόνια.  

«Μιλώντας για «κίνητρα σε νέους και νέες», επαναφέρεις θέμα στράτευσης και των γυναικών;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την εξής απάντηση: 

«Μα ποτέ δεν το είχα αποσύρει από τη σκέψη και τα σχέδιά μου. Είμαι υπέρ της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, όπως και των ανδρών που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όμως πρέπει ο Στρατός να γίνει ελκυστικός στους δεκαοκτάρηδες. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα".

Για το ζήτημα όμως της Στράτευσης των Φτωχών Γυναικών δεν καταγράφεται μόνο η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ, αλλά υπάρχει εδώ και καιρό μια πλατιά μαύρη συμμαχία ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του ακροδεξιού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου.

Θυμίζουμε ότι σεσυγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας μοιράζονταν φυλλάδιο που απαιτούσε την υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών.

Πρόκειται δηλαδή για πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου,  του μισαλλόδοξου-πολεμοκάπηλου ΔΙΚΤΥΟΥ 21του Φαήλου Κρανιδιώτη, της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής.

Γιατί όμως επαναφέρει το ζήτημα της Συστράτευσης των Γυναικών στα 18 ο Πάνος Καμμένος;

Γιατί αυτό που ομολογεί είναι ότι δε μπορεί να προχωρήσει στην Στρατολόγηση νέων Μισθοφόρων ΟΒΑ, είτε γιατί είναι ένας Θεσμός που τον μισεί η νεολαία, είτε γιατί του το μπλοκάρουν τα μνημόνια. Και για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους Μεγαλοϊδεατικούς του στόχους σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο που τον φέρουν σε σύγκρουση με την Τουρκία έχει ανάγκη τη μαζικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο το δυνατόν πιο φθηνά!

Γράφαμε λοιπόν στην ανακοίνωση μας "

Τώρα και οι Γυναίκες στον Στρατό: Δωρεάν εργαζόμενες και Αναλώσιμες…

O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το Μνημόνιο Μπλόκαραν τις προσλήψεις των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και με την απειλή την Ανεργίας Επιστρατεύουν τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! ΟΧΙ ΟΛΕΣ!!!
Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλλάσσουν τις Ευκατάστατες Γυναίκες!
 Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο εκβιάζουν την νεολαία και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες με την αβάσταχτη βαναυσότητα της Ανεργίας, για να τις Στρατολογήσουν στον Στρατό, παρέχοντας ως δέλεαρ μόρια για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ. Καμμένος και Μνημόνια Μπλοκάρουν την πρόσληψη νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Καταρχήν, όλοι γνωρίζουν ότι Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα προσληφθούν ποτέ ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αφού λοιπόν μπλοκαρίστηκε η σοβαρή αυτή σπατάλη –τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως μόνο για τη μισθοδοσία των 1000 ΟΒΑ- το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να προκρίνει την εξασφάλιση δωρεάν στρατεύσιμου δυναμικού. Και αφού η αύξηση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Προωθούν την Στράτευση των Γυναικών, που θα είναι δήθεν Εθελοντική, αλλά ουσιαστικά Υποχρεωτική για τα κορίτσια των φτωχών οικογενειών, των πιο βίαια χτυπημένων από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς δεύτερη επιλογή.
Έτσι όχι μόνο λένε Ψέματα στις Γυναίκες ότι θα τις πάρουν ΟΒΑ, αλλά η δική τους Στράτευση θα καλύψει τα κενά και από το Μπλοκάρισμα των Προσλήψεων ΟΒΑ.
Επίσης φαίνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επηρεάστηκε στην λήψη αυτής της βάρβαρης πολιτικής του απόφασης όχι μόνο από την αντιδραστική του πολιτική συγκρότηση, αλλά και από τις πρόσφατες επαφές του με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων!
Η Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια αισχρή Ταξική Επιλογή, που επιβεβαιώνει ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων. Καθώς οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών τάξεων αποσύρονται ή μένουν με διάφορους τρόπους μακριά από τα πεδία των μαχών, ο πόλεμος γίνεται ένα απόλυτα ταξικό ζήτημα: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.
Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά έρχεται να υλοποιήσει τις πιο ακραίες και επικίνδυνες απαιτήσεις των πιο αντιδραστικών τμημάτων του αστικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά και των φασιστών.
Επειδή, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εμπλέκοντας τον Ελληνικό Στρατό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εντείνοντας τον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, αυξάνει ολοένα τις Ασκήσεις και την πολεμική προετοιμασία-ετοιμότητα. 
Τέλος, γιατί ουσιαστικά μετατρέπουν τον Στρατό σε ένα μηχανισμό που θα επιστρατεύει την νεολαία και μέσω του δήθεν κοινωνικού ρόλου, θα εξασφαλίζει όλη εκείνη τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που απαιτούνται για να καλύψουν με όρους δουλικής εργασίας τα κενά του κρατικού μηχανισμού και των ΟΤΑ!
Φτάνουν να ενσωματώσουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα την ισότητα στην επίσημη κυβερνητική πολιτική! 
Πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική και επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται απόλυτα κατανοητοί από όλους οι πραγματικοί λόγοι της νέας δικαστικής δίωξης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του αντιμιλιταριστικού κινήματος, αφού η αμφισβήτηση ενοχλεί και το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να παταχθούν.
Τα κοινωνικά κινήματα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αμφισβητήσουν την αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούμενοι τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης, που επιχειρεί ξανά να μας θυσιάσει για να εξασφαλίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.
Οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές όχι μόνο δε πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά με κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, πρέπει να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, να απαιτήσουμε την άμεση μείωση της θητείας και τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.
Είναι δεδομένο ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για μια τεράστια πολιτική μάχη που μας φέρνει αντιμέτωπους με το σύνολο της αστικής κυβερνητικής πολιτικής.
Αυτή η αντεργατική πολιτική και τα μνημόνια, η κρατική τρομοκρατία και ο πολεμικός εφιάλτης που γίνεται εφιάλτης φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη μαχητικής αμφισβήτησης του συνόλου του κόσμου του πλούτου, των κομμάτων και των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Εμείς λέμε ότι δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία, αλλά Πολεμάμε για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που βρίσκονται σε ανειρήνευτη αντίθεση με τα εθνικά-αστικά τους συμφέροντα.   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου