Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Μάθε που θα καταταγείς για την 2017 A' ΕΣΣΟ - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2017 Α/ΕΣΣΟ-ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μάθε με ένα κλικ που θα καταταγείς για την 2017 Α' ΕΣΣΟ (16-19 Ιανουαρίου 2017) και διάβασε όσα πρέπει να ξέρεις.
Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2017 Α/ΕΣΣΟ, από 16 έως και 19 Ιανουαρίου 2017, (ενώ την 9 , 10 και 11 Ιανουαρίου 2017 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας) , όπως παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2019 (έτος γέννησης 1998) που είναι γραμμένοι ή αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ξάνθης (μόνο των Δήμων Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου).

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1994 έως και 2018 (έτη γέννησης 1973 έως και 1997), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι1 έως και Ι4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 13 Αυγούστου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού www.army.gr, στην ενότητα «Υπηρεσίες Στρατευσίμων».

Η Διεύθυνση Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΔΣΛ/ΓΕΣ) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1, 9 έως 12 και 31 του Ν.3421/2005 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις»(ΦΕΚ Α΄302/13 Δεκ 2005) καλεί για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς τους στρατευσίμους της 2017 A' ΕΣΣΟ.

Οδηγίες συμπλήρωσης φόρμας:

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το ΑΣΜ (π.χ. 1340004322001) και το ΕΠΩΝΥΜΟ σας (με κεφαλαία ελληνικά).

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ο στρατιωτικός αριθμός στην ηλεκτρονική εφαρμογή αποτελείται από 13 ψηφία. Τα πρώτα 3 αντιστοιχούν στον κωδικό στρατολογικού γραφείου (πχ. 134).
Τα 6 επόμενα αντιστοιχούν στον αριθμό στρατολογικού μητρώου. Για τη συμπλήρωση και των 6 ψηφίων πληκτρολογήστε μπροστά, όπου απαιτείται, τον αριθμό 0 (πχ. ο εξαψήφιος αριθμός στρατολογικού μητρώου 574 είναι 000574).
Τα 4 τελευταία ψηφία αντιστοιχούν στη στρατολογική κλάση, η οποία εξάγεται από το άθροισμα του έτους γέννησης με τον αριθμό 21 (πχ.1987+21=2008). Ο πλήρης στρατιωτικός αριθμός του παραδείγματος είναι 1340005742008.
Ο στρατιωτικός αριθμός, σας έχει γνωστοποιηθεί από το στρατολογικό γραφείο με την παραλαβή του αποδεικτικού κατάθεσης δελτίου απογραφής ή από τις οδηγίες που λάβατε σε περίπτωση χορήγησης αναβολής.

Μπείτε ΕΔΩ στην ειδική εφαρμογή, και συμπληρώστε τα αντίστοιχα πεδία.

Αυτά που πρέπει να έχει ο Νεοσύλλεκτος

Οι νεοσύλλεκτοι κατά την ημέρα παρουσίασής τους στις μονάδες κατατάξεως πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα:

α. Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, ή άλλο επίσημο στοιχείο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους. 
β. Το σημείωμα κατάταξης, που τους έχουν αποστείλει οι Στρατολογικές Υπηρεσίες.
γ. Ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η ακτινογραφία θα φέρει ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σφραγισμένη (προσκομίζεται με μέριμνα του νεοσύλλεκτου στο Νοσοκομείο). Η ακτινογραφία διενεργείται δωρεάν με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου του σημειώματος κατάταξης.
δ. Το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους και τυχόν ιατρικές γνωματεύσεις, για παθήσεις της υγείας τους που έχουν ή τους είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των υγειονομικών συμβουλίων ή επιτροπών. Επιπλέον το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού για την αποφυγή άσκοπης επανάληψης εμβολιασμών.
ε. Οι προκριθέντες ως ΥΕΑ, αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων. Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται η κατάθεση από αυτούς πιστοποιητικού αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και αντιγράφου Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (θα δηλωθούν από τους ίδιους τα στοιχεία που αφορούν στην ποινική τους κατάσταση, κατά την κατάταξή τους και θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία).

Απαγορεύεται επίσης να φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο με κάμερα, όπλα, πυρομαχικά, εκρηχτικούς μηχανισμούς, οινοπνευματώδη ποτά, φωτογραφικές μηχανές, ραδιόφωνο, προκηρύξεις και έντυπα που έχουν σκοπό κάθε είδους προσηλυτισμό. 

Σε περίπτωση που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ο νεοσύλλεκτος, να έχει μαζί του την ιατρική συνταγή προκειμένου να την επιδείξει στα αρμόδια όργανα της Μονάδας Κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου