Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκία: 500 κομάντος στάλθηκαν στην Αλ Μπαμπ

Πεντακόσιοι καταδρομείς από στρατόπεδα της περιοχής της Καισάρειας έχουν σταλεί στη Συρία,  για να βοηθήσουν τον τουρκικό στρατό στην κατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ.
Ήδη, όπως αναφέρεται στο τούρκικο δημοσίευμα, οι τουρκικές δυνάμεις και ο λεγόμενος ‘ελεύθερος συριακός στρατός’ έχουν εκκαθαρίσει τους λοφίσκους από τους οποίους περιβάλλεται η πόλη Αλ Μπάμπ.
Η βόρεια και η δυτική πλευρά της πόλης ελέγχεται και ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε εγρήγορση για τυχούσα εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας βομβιστών αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τουρκικός στρατός έχει αναγκάσει τους τρομοκράτες να οπισθοχωρήσουν, χωρίς να προξενηθεί βλάβη στον άμαχο πληθυσμό που χρησιμοποιείται ως ανθρώπινες ασπίδες των τρομοκρατών.
Από τη Διοίκηση της ταξιαρχίας Καταδρομέων  της Καϊσερί (Καισάρειας) αναφέρθηκε ότι σήμερα στάλθηκαν 500 καταδρομείς οι οποίοι ενώθηκαν με περίπου 1400 αντάρτες που εγκατέλειψαν το Χαλέπι και ήρθαν να πολεμήσουν στην Αλ Μπαμπ.
Συνολικά, όπως σημειώνεται, γύρω από την Αλ Μπαμ έχουν συγκεντρωθεί περί τους δύο χιλιάδες στρατιώτες και άλλοι 1400 αντάρτες του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’.
Οι τρομοκράτες στην Αλ Μπάμπ έχουν εξοπλισμό κατάσχεσαν από αποθήκες του συριακού στρατού, μεταξύ των οποίων είναι όπλα και πυρομαχικά που είχαν χορηγηθεί από το Ιράν προς τον στρατό του Άσαντ, χειροκίνητα πυραυλοφόρα, ρωσικές οβίδες, αντιαεροπορικά πυροβόλα  των 23 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιούνται, ήδη, για την άμυνά τους.

Σχετική αναφορά από την Hakkari Haber TV


«Επίκειται το θανατηφόρο χτύπημα στην Αλ Μπαμπ. Απεστάλησαν 500 κομάντος», γράφει και το "ahaber'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου