Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΠΓΔΜ: Τα αλβανικά κόμματα υπέγραψαν το έγγραφο του πρωθυπουργού της Αλβανίας


“Τα αλβανικά κόμματα ομόφωνα στις απαιτήσεις πριν το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη ΠΓΔΜ”
Το έγγραφο που συντάχθηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, υπεγράφη χθες στα Τίρανα κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του προέδρου της αλβανικής κυβέρνησης και των ηγετών των αλβανικών κομμάτων στη ΠΓΔΜ, του BDI (DUI), Besa, LR-PDSH και RDK, που αναφέρεται στις διεκδικήσεις του αλβανικού πληθυσμού, στο νοτιο σλαβικό κράτος της ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι.
Στο έγγραφο, σύμφωνα με τον Αχμέτι, υπάρχει μια κόκκινη γραμμή και προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
«Αυτά που σημειώνονται», είπε, « είναι οι θεμελιώδεις αρχές και οι πραγματικές ανάγκες των Αλβανών στο κράτος της ΠΓΔΜ».
Σε παρατηρήσεις προς τον αρχηγό του DUI ότι οι θέσεις των αλβανικών κομμάτων σύρονται από τα Τίρανα, δήλωσε ότι ούτε η Αλβανία, ούτε το Κοσσυφοπέδιο δεν αναμείχθηκαν στην πολιτική των αλβανικών κομμάτων στη ΠΓΔΜ. «Εμείς έχουμε τους σκοπούς και τα προγράμματά μας, αλλά δεχόμαστε όποιον θέλει να μας βοηθήσει, ακόμη και τη διεθνή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση του Αχμέτι με τους δημοσιογράφους έγινε σήμερα πριν από εναρκτήρια Συνέλευση των Σκοπίων, κατά την οποία έγινε η ορκωμοσία των 120 βουλευτών του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την αλβανική ‘Gazeta Express’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου