Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Υπουργείο Άμυνας: Δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε για αύξηση ούτε για μείωση της θητείας

Με συνεχείς του παρεμβάσεις το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκάλυψε και μέσα στις γιορτές τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης που προωθεί την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασική κατεύθυνση  την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης της φτωχής νεολαίας, ωθώντας τους νέους και τις νέες να καταταγούν στον Στρατό στα 18 τους χρόνια.
Στην ανακοίνωση μας «Ο Πάνος Καμμένος "προσφέρει¨ κίνητρα σε Φτωχούς νέους και νέες για να στρατολογηθούν στα 18! http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/12/18_26.htmlα’ αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να προσλάβει Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ και για αυτό προωθεί την Στράτευση στα 18! Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επαναφέρει τους σχεδιασμούς του για την Στράτευση των Φτωχών Γυναικών και μάλιστα στα 18 τους χρόνια.  Παράλληλα, το στρατιωτικό κατεστημένο απαιτεί μεγαλύτερο στρατό και περισσότερους μήνες στρατιωτικής θητείας γιατί θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια τους -δηλαδή να μας έχουν Υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών- και ταυτόχρονα να καλύψουν το κενό των ΕΠ.ΟΠ. που χειρίζονταν πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα και συχνά αναλάμβαναν πιο απαιτητικές αποστολές [για αυτό τονίζουν τα κενά στις Ειδικές Δυνάμεις].
Στην ανακοίνωση μας  «ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/12/6.html αποκαλύψαμε ότι ο Φραγκούλης Φράγκος πιάνει το νήμα των αντιδραστικών αλλαγών που άρχισε ο Κώστας Ήσυχος και απαιτεί Στράτευση στα 18 και 15 Μήνες Υποχρεωτική Στράτευση! Οι 9 μήνες να διατηρηθούν ως απλήρωτη υποχρεωτική στράτευση και να προστεθεί ένα επιπλέον Υποχρεωτικό εξάμηνο που θα παρέχεται ο κατώτερος μισθός! Δηλαδή, ο ακροδεξιός στρατηγός περιγράφει τη δουλεία, την υποχρεωτική πώληση της εργατικής σου δύναμης στον Στρατό. Ο καθένας μας δε γουστάρει τον Στρατό, λέει αμάν να γλυτώσει και ο Φραγκούλης Φράγκος προτείνει να παραμένεις Υποχρεωτικά άλλους 6 μήνες Μισθοφόρος Στρατιώτης στις Ένοπλες Δυνάμεις! 
Σε αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση ήρθε να προστεθεί η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, όταν επισκέφθηκε την έδρα της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας στη Φλώρινα. Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας ανέφερε:
«Με την ευκαιρία αυτή, για να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις που μας έρχονται, θέλω να πω, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε για αύξηση ούτε για μείωση της θητείας».
Ουσιαστικά ο Δημήτρης Βίτσας μας αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός δεν πρόκειται να τηρήσει τις μακρόχρονες δεσμεύσεις του απέναντι στην νεολαία, όταν υπόσχονταν μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες.
Αφετέρου, αποδεικνύει ότι οι προτεραιότητες  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι η γενικευμένη Στράτευση στα 18, αλλά η επίθεση στη φτωχή νεολαία, που την αντιμετωπίζει ως ιθαγενή στον οποίο τάζει καθρεφτάκια κίνητρα για να καταταγεί στην πιο νεαρή της ηλικία.   Πρόκειται για ταξικές πολιτικές, βάρβαρα εκμεταλλευτικές, καθώς οι φτωχοί νέες και νέοι επιχειρείται να αλεθούν στις πολεμικές μηχανές, να επανδρώσουν τις μονάδες εκστρατείας και την παραμεθόριο σε ρόλο Αναλώσιμου στα πιο τρυφερά τους χρόνια, στα 18.
Τα παραπλανητικά λόγια του Δημήτρη Βίτσα αποδεικνύουν και το πραγματικό επίδικο της επίθεση τους στην νεολαία:
«Η απόκτηση γνώσης, η συνεχής εκπαίδευση αλλά και η μέριμνα για τη διαβίωση των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των οπλιτών». Μαύρη και απλήρωτη εργασία με πιστοποίηση λοιπόν, για τους φτωχούς νέους που οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετά από το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα!  Μας εκμεταλλεύονται και μας δουλεύουν: μετά από ένα 9μηνο δωρεάν εργασίας, θα λαμβάνεις ένα κουρελόχαρτο πιστοποίησης από τον Στρατό και την Microsoft  για να πας να ανταγωνιστείς ποιον; Τον πτυχιούχο των ΙΕΚ-ΤΕΙ-ΑΕΙ, αυτόν με ένα τσούρμο μεταπτυχιακά;  
Τέλος, αποδεικνύει και τον πραγματικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού:
 «ο Στρατός εκτελεί το καθήκον του, και αυτό είναι η αποτροπή αλλά και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».
Ουσιαστικά, ο Ελληνικός Στρατός εμπλέκεται στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, αναλαμβάνει διευρυμένα αστυνομικά καθήκοντα, όπως τα περιέγραψαν οι ασκήσεις ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ και η συμμετοχή στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Τέλος, μετατρέπουν τον Στρατό σε ένα μηχανισμό που θα επιστρατεύει την νεολαία και μέσω του δήθεν κοινωνικού ρόλου, θα εξασφαλίζει όλη εκείνη τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που απαιτούνται για να καλύψουν με όρους δουλικής εργασίας τα κενά του κρατικού μηχανισμού και των ΟΤΑ!
Πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική και επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται απόλυτα κατανοητοί από όλους οι πραγματικοί λόγοι της νέας δικαστικής δίωξης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του αντιμιλιταριστικού κινήματος, αφού η αμφισβήτηση ενοχλεί και το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να παταχθούν.
Τα κοινωνικά κινήματα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αμφισβητήσουν την αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούμενοι τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης, που επιχειρεί ξανά να μας θυσιάσει για να εξασφαλίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.
Οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές όχι μόνο δε πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά με κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, πρέπει να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, να απαιτήσουμε την άμεση μείωση της θητείας και τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.
Είναι δεδομένο ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για μια τεράστια πολιτική μάχη που μας φέρνει αντιμέτωπους με το σύνολο της αστικής κυβερνητικής πολιτικής.
Αυτή η αντεργατική πολιτική και τα μνημόνια, η κρατική τρομοκρατία και ο πολεμικός εφιάλτης που γίνεται εφιάλτης φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη μαχητικής αμφισβήτησης του συνόλου του κόσμου του πλούτου, των κομμάτων και των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Εμείς λέμε ότι δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία, αλλά Πολεμάμε για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που βρίσκονται σε ανειρήνευτη αντίθεση με τα εθνικά-αστικά τους συμφέροντα.   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου