Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

221 ΜΕΑ, ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ: Η προπαγάνδα του ΓΕΣ κρύβει την αδιαφορία τους για τους φαντάρους

Στην 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ), ο καιρός περνά και χάνεται, αλλά τα προβλήματα παραμένουν εξαιτίας της Αδιαφορίας τους!
Σήμερα πρωί, Ποταμός Έβρος. 
Η φωτογραφία προέρχεται από Γενικό Επιτελείο Στρατού και μας δείχνει πώς έχει η εικόνα εν μέσω χειμερινής περιόδου από το φυσικό μας σύνορο με τους εξ Ανατολών γείτονες.. 
Δεν αποτελεί κακόγουστη φωτογραφία... 
Δεν αποτελεί καταγραφή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων φαντάρων... 
Αποτελεί μια ακόμη προπαγανδιστική εκστρατεία του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας του Πάνου Καμμένου, ηγέτη του εθνικιστικού-μιλιταριστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, με ντεκόρ του φαντάρους. 
Τους οποίους συστηματικά Αγνοούν και εκμεταλλεύονται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 
Για να δούμε λοιπόν τι αποκαλύπτει η καταγγελία των φαντάρων από την 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ) 
Δεν φτάνει που μας στέλνουν για θητεία στο πιο βόρειο στρατόπεδο του Έβρου. 
Δεν μπορούν ούτε τα βασικά να μας διασφαλίσουν. 
Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου οι στρατιώτες της 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ) δεν έχουμε νερό και μπάνιο λόγω βλάβης που προέκυψε λόγω του παγετού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουμε σε διπλανή μονάδα (618) για να κάνουμε μπάνιο. 
Αυτή η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο αβάσταχτη αν δεν γινόταν στις συνθήκες του Έβρου με την θερμοκρασία πολλές φορές να φτάνει στους -20 και την εκπαίδευση των ΣΠΕΝ να τρέχει για τους συναδέλφους που μετατέθηκαν εδώ πρόσφατα. 
Δεν μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια μας, να κάνουμε τις βιολογικές μας ανάγκες σαν άνθρωποι. 
Πολλοί συνάδελφοι καταπιέζονται για να μην κάνουν την διαδρομή μέχρι την δίπλα μονάδα λόγω του ψύχους. 
Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί όπως καταλαβαίνετε και στους συναδέλφους της 618 λόγω της τεράστιας φόρτισης στα λουτρά τους. 
Είδαμε ότι παρόμοια καταγγελία έχει βγει και ποιο παλιά για το ίδιο στρατόπεδο. Απαιτούμε αυτή την φορά να γίνουν τα αυτονόητα. 
Αλήθεια, ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, που πραγματοποιεί επίσκεψη στον Έβρο θεωρεί ότι χρειάζεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία; 
Η παλιά καταγγελία: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/o-221.html
ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗΝ 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ) ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΤΣΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ των φαντάρων από την 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ) Μάρτιος 2015 

«Πολύ άσχημες συνθήκες για τους φαντάρους σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα στρατόπεδα του Β. Έβρου. 
Στην 221 ΕΜΑ στην Πλάτη δεν έχει ζεστό νερό και μας στέλνουν σε κοντινή μονάδα του πεζικού για μπάνιο. 
Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, οι συμπεριφορές από τα στελέχη αλλά ακόμα και από δόκιμο αξιωματικό είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σε σημείο να μην υπολογίζουν τα προβλήματα και την σωματική ικανότητα των φαντάρων. 
Τέλος παρόλο που η δύναμη της μονάδας έχει αυξηθεί, έχουν αυξηθεί και οι υπηρεσίες απλά και μόνο για να περιοριστεί ο αριθμός των εξοδούχων. 
Τη στιγμή που είμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας θεωρούμε τουλάχιστον αυτονόητο να μας συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς και να μας παρέχουν ανθρώπινες συνθήκες». 
Η καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις προτεραιότητες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Οι συνάδελφοι φαντάροι βιώνουν άθλιες συνθήκες, στερούνται στοιχειώδη αγαθά όπως ένας αξιοπρεπές πιάτο φαγητό, νερό, διασφάλιση των κανόνων υγιεινής, ζεστό νερό για μπάνιο. 
Αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος οργανώνει εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που θα τις ζήλευε και η Χούντα των Συνταγματαρχών. Εθνικολαϊκισμός, πατερναλισμός στους στρατιωτικούς, αδιαφορία για τους φαντάρους-άμισθους δούλους, πεταμένα εκατομμύρια ευρώ για σημαίες-τανκς-μπάντες-εθνικιστικό κιτσαριό! 
Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που δηλώνει ότι θα μας σώσει από την κοινωνική καταστροφή αλλά μετονομάζει τα Μνημόνια. 
Τέλος, το κυνήγι των βυσμάτων –όχι όλων τον κομμάτων- από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο προπαγανδίστηκε ως μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι φαντάροι που υπηρετούν σε μονάδες της παραμεθορίου με χαμηλή επάνδρωση. Όμως η αύξηση της δύναμης των μονάδων, αύξησε τις υπηρεσίες, αντί να αυξήσει τις εξόδους, πολλαπλασίασε την καθημερινή πίεση αντί να μειώσει την ενταντικοποίηση! 
Αποδεικνύοντας ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κινείται με επικοινωνιακούς όρους, φιλοτεχνώντας ένα ψεύτικο προφίλ, και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους φαντάρους που τους αντιμετωπίζει ως μάζα δωρεάν εργαζόμενων για εργασιακή εκμετάλλευση και αναλώσιμους της σύγχρονης εθνικιστικής μισαλλοδοξίας και πολεμοκαπηλείας. 
Συνάδελφοι φαντάροι, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Βγείτε Παραπονούμενοι. Γράψτε επιστολές καταγγελίας. 
Δυναμώστε την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου Πολίτη με Στολή. 
Ενισχύστε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου