Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

«Δεν συμφωνούμε με τον Τραμπ στο μεταναστευτικό» υποστηρίζει η Τερέζα Μέι

THERESA MAY
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να διευκρινίσει πως «δεν συμφωνεί» με την επιβολή περιορισμών στη μετανάστευση και την αναστολή του προγράμματος υποδοχής προσφύγων που προώθησε με διάταγμα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση αλλά και από το εσωτερικό του κόμματός της διότι δεν καταδίκασε τις κινήσεις του αυτές στις χθεσινές της δηλώσεις στην Άγκυρα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία, η Μέι υποστήριξε πως η Ουάσιγκτον έχει την ευθύνη για τη χάραξη της πολιτικής της όσον αφορά τους πρόσφυγες. Μετά την επιστροφή της στο Λονδίνο, ωστόσο, η εκπρόσωπός της ανέφερε ότι «Η πολιτική για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ είναι ζήτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακριβώς όπως η πολιτική για τη μετανάστευση σε αυτή τη χώρα οφείλει να χαράσσεται από την κυβέρνησή μας. Αλλά δεν συμφωνούμε με αυτή την προσέγγιση και δεν θα την υιοθετήσουμε. Μελετάμε αυτό το διάταγμα για να εξακριβώσουμε τι σημαίνει και ποιες είναι οι νομικές συνέπειές του, και ειδικότερα ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου».
H αντίδρασή της στο επίμαχο διάταγμα ενώ βρισκόταν στην Άγκυρα πυροδότησε έντονες αντιδράσεις εντός του κόμματός της, με βουλευτές να καλούν να μην υποδεχθεί κανείς τον Αμερικανό πρόεδρο στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν επισκεφθεί επίσημα το Λονδίνο αργότερα εντός του έτους ή να επισημαίνουν πως η Μέι θα όφειλε να πει στον Τραμπ ότι «κάνει λάθος».
Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου